login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 77,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-07-18

 Genetablering af amning

Kære ammevejledere. 

Min søn er 5 uger gammel. Vi har ikke ammet i 3 uger nu. Jeg stoppede amning med piller efter kun 2 uger, da jeg var meget syg med brystbetændelse i mit højre bryst. Havde sår på brystvorterne og fik svamp af penicillinen. Amningen gjorde ondt på grund af svampen, og jeg var fanget i hjemmet med en brystpumpe for at få tømt det bryst der var betændelse i, og det var svært at få det tømt. Min sp mente det var en god ide og stoppe amningen. Jeg var desperat fordi jeg havde været så syg, så jeg var med på at stoppe. Var næsten angst for at fortætte amning og skulle blive så syg igen. Men jeg var ked af det, og er det stadig. Meget. Han tog ellers fint på, og hans sutteteknik var blevet noget bedre end til at starte med. Dog med ammebrikker (som måske er skyld i tilstoppede mælkegange i det betændte bryst?)

Vi fik en lidt dårlig start på amningen på sygehuset. Efter en lang og hård fødsel, var det første min lille søn fik i munden en engangssprøjte med mme og en finger. Der gik noget tid før han fik lov at die ved mig. Han fik meget hurtigt lavet et sår. På barselsgangen var der ikke meget hjælp at hente da vi kom derop. Hende der skulle hjælpe os i gang tog et hurtigt kig på mine brystvorter og konstaterede at de var flade, og så smed hun en ammebrik på (i stedet for at hjælpe os med en god teknik uden), og den lærte jeg aldrig at amme uden. Vi fik så dårlig vejledning. Men de sagde det så fint ud da det var tid til vi måtte komme hjem, og det var også normalt at det gjorde lidt ondt i starten. 

Som sagt gik det egentlig også meget godt da vi kom hjem, men jeg døjede stadig med sår. 

Og så var det jeg blev møg syg (over 40 i feber) da mælken løb til, og to uger senere ammede jeg ikke længere. 

Jeg har svært ved at vurdere om jeg synes min søn trives eller ej på mme, for han tager gerne flasken, er mæt, har mange gode tissebleer (havde han også med amning) og tager godt på, men samtidig så fik han hamrende hård mave af mme, og vi må give ham lactulose for at få hul igennem, og nu synes vi han begynder at få lidt symptomer på silent refluks. Om det så er mme'ens skyld ved jeg selvfølgelig ikke

Jeg vil så gerne amme igen. Havde virkelig drømt om at amme min søn, og synes han fortjener det bedste. Det er så unaturligt for mig at give mme. 

Jeg har ikke kæmpe bryster, men de er rimelig store, hænger lidt, har flade brystvorter (jeg har stadig ikke helt forstået hvad flade brystvorter er), og brystvorterne sidder lidt ud mod siderne og ikke helt centeret på brysterne. 

Men er det overhovedet muligt at amme igen? Og er det overhovedet en god ide? Er det det værd, og er det svært at prøve igen? 


Jeg har haft lidt svært ved at finde hjælp, så håber I kan komme med et svar. Også selvom I mener det er skidt at genoptage amningen, så har jeg i det mindste hørt det fra en med forstand på det. 


Venlig hilsen Natascha 

Endnu ikke besvaret

2017-07-04

 Sover ikkke

jeg har en datter på 3 uger og 2 dage. Hun har taget fint på i vægt og har fint med tissebleer og afføring. Problemet er at hun vil ammmes ofte ca. 1-1,5 time og hun er meget svar ved at få til at sove. Skal jeg give hende modermælkerstatning?Se svar...

2017-07-02

 Utilfreds ved amninger

Jeg har en datter på 3½ måned, som generelt trives.

Amningen har dog altid voldt problemer. 
Hun tager på som hun skal, og hun er altdi glad og smilende.

Problemet ligger i, at hun er altid har været utilfreds ved brystet på den ene eller den anden måde.
Hun blev født med et kæmpe suttebehov, og vi havde hurtigt brug for en sut. Sutten har dog ingen negative konsekvenser for amningen.
Hun har altid været meget hurtigt til at spise og et måltid tager ca. 10 minutter.Hun laver desuden et stort vakuum.

For tiden viser utilfredsheden sig ved, at hun spiser et par minutter ved det ene bryst, hvorefter hun begynder at græde. Før i tiden kunne jeg få hende til at falde til ro med sutten, og så lægge hende til det samme bryst igen. Men for tiden skriger hun endnu højere, når  jeg giver hende sutten. I stedet lægger jeg hende til det andet bryst, hvor hun så også spiser et par minutter og så begynder at skrige igen. 
Jeg forsøger at lægge hende til igen og igen, og hun sutter et par gange, og græder så igen.
Til sidst må jeg afbryde amningen helt og få hende til at falde til ro med sutten. Det tager ikke mere end 30 sekunder, hvorefter hun er glad og smilende. 

Hun virker ikke sulten mellem måtiderne, og der går normalt 3-4 timer, før hun melder sig igen.
Det føles også som om, jeg har mælk nok.

Det sker sjældent, at hun slipper af sig selv og er tilfreds eller falder i søvn.
Før i tiden tolkede jeg hendes utilfredshed som, at hendes sutterelfeks var for stærk til, at hun kunne stoppe, selv når hun var mæt. Derfor virkede sutten også med det samme. 

Dette har stået på i et par uger, og er faldet sammen med, at hun har skåret sin længste søvnperiode om natten ned fra 7 timer til 3-4. Jeg ved ikke, om der er en sammenhæng.

Jeg er virkelig frustreret over amningen, og overvejer, om jeg skal stoppe amningen. 


Se svar...

2017-07-02

 Ammestop?

Min datter er født for tidligt og kunne ikke amme. Hun fik mme, mens jeg pumpede og det tog lang tid før vi fik amningen i gang (kun det ene bryst). Det var en hård start på amningen, jeg hadede den der pumpe og jeg blev aldrig rigtig glad for at amme. Hun er nu 13 mdr. og har ammet en del. Det har været hendes behov både pga. at hun har refluks og har brugt det som lindring, det er det eneste der kan få hende til at slappe af og hun ikke har spist så meget fast føde. Nu har hun ikke ammet i 3 dage. Hun har lige været syg og ammede rigtig meget. Jeg fik mange sår og det gjorde rigtig ondt! Jeg kom derfor til at gispe og efter 2 gange har hun ikke ville siden. Overraskende nok er jeg faktisk ked af det. Jeg ville ønske jeg havde holdt gispene i mig, men tænker også om det virkelig kan have forskrækket hende så meget. Jeg ville gerne stoppe amningen, men ikke på denne måde. Jeg ville gerne at hun nedtrappede og så stoppede, som jeg også kan læse mig til er almindeligt. Jeg synes det kommer meget pludseligt. Efter at hun satte rigtig meget op, stopper hun bare pludseligt. Det jeg har læst handler om mindre børn. Hvordan er det når de er over 1 år? Hun har som sagt lige været syg, men vi ved ikke hvad hun fejlede. Og hun har haft store(!) smerter, men vi ved ikke hvor. Kan det være grunden? Jeg har også nogle hormonelle forandringer og jeg har været stresset. Så der er flere mulige grunde. Hvis det "bare" er derfor, vil hun så få lysten igen når hun har den alder? Og hvordan gør jeg bedst, i forhold til de forskellige mulige grunde? Hvis det var fordi hun blev forskrækket, hvordan hjælper jeg hende med at turde igen? Hun har virket som om hun gerne har ville amme (grædt på en bestemt måde, kigget på mit bryst) men når jeg tilbyder vil hun ikke. Hun virker hele dagen som om hun vil have noget, men alt jeg tilbyder vil hun som reglen ikke have. Jeg tænker at det er fordi hun mangler amningen. Hun er slet ikke interesseret og ryster på hovedet når hun ser mit bryst. Jeg har også prøvet når hun sover, men der vender hun hovedet væk. Er det et ammestop? Er det slut? 

Se svar...

2017-06-29

 Sår og revner

Kære ammevejledere.

Jeg fuldammer min datter på ni dage. Ifm at mælken løb til sidste fredag, blev brystet så voldsomt spændt, at min datter ikke kunne få ordentligt fat og har derfor fået lavet nogle store sår på begge brystvorter. Jeg forsøger så vidt muligt med lufttørring og lanolin - problemet er dog, at skorpen går op ifm amninger. Der er ikke smerte forbundet med selve amningen, kun når hun lægges til og de to første sug. Jeg er nervøs for om det kunne finde på at udvikle sig og overvejer derfor om jeg bør forsøge med ammebrik eller at pumpe ud og give i flaske. Jeg vil så vidt muligt gerne undgå dette, især når jeg synes, man hører om flere børn, der ikke vil tilbage til brystet. 

SP synes at det lyder som om amningen foretages med rigtige sug, og lillepigen tager godt på. 

Jeg har forsøgt diverse ammestillinger, både alm., laid back og tvilling, men det er med samme start-smerte uanset stilling. 

Jeg håber ikke spørgsmålet er for dumt 😊

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her