login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  

  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 89,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2018-09-20

 Natamning

hejsa

Jeg har en søn på 11 mdr (12 mdr D.14/10-18) .  Vi har stort set fuldammet hele hans levetid, men de sidste par måneder (fra omkring 7-8mdr) er fastføde blevet en del af kosten. 

Om morgen får han bryst og efter hans første lur får han noget grød. Til eftermiddag får han lidt snack, rugbrød osv. Og aftensmaden består for det meste af forskellig slags mos med olivenolie osv.

Han bliver altid puttet med amning. Både formiddag eftermiddag og til sengetid. Og også om natten (Vi samsover) 

Han er begyndt på det sidste at Marathon amme ekstremt om natten! Det er virkelig heletiden. Sut og vand hjælper ikke som trøst / erstatning. Kun bryst. Og det er virkelig mange gange han vågner. Og jeg kan mærke at jeg synes det virkelig hårdt. Er der nogle grund til han gør det ??  Han er ikke startet institution endnu. Og indtagelse af fastføde funger også fint. 

Endnu ikke besvaret

2018-09-15

 Amning og silent refluks

Jeg håber virkelig nogen her inden kan hjælpe. 

Min søn på 4 uger, har højt sandsynlighed silent refluks. Jeg vil afprøve johannesbrødsmel, men! Det skal gives i flaske og med 200ml vand/mme. Jeg kan ikke pumpe så meget ud, hvad gør jeg så? 

Jeg vil allerhelst amme !! Som i virkelig! Men hvordan skal jeg kunne blande og lave med mælk i 200 ml når jeg knap nok kan pumpe 30 ml ud. 

Og hvor mange gange skal det gives? For kan jo umulig give det hver gang han skal ammes?? Som de der giver flaske gør. 

Jeg er lidt råvildt. Da jeg allerhelst ikke vil give medicin når han er så lille. Og især ikke når der har så mange bivirkninger. 

Pt Har jeg skåret mælk fra. Dog spiser jeg stadig pasta og har 3 gange spist rugbrød og lidt flere gange brød. Men smør, mælk, yoghurt mm er væk. 

 Jeg kan nok godt skære mere væk, men ellers skal jeg lave almindelig mad til familien og køre på - bulgur/ris, kød og grønt? 

Lillebror er 4999 gr Og 60 lang. Han vil rigtig gerne babs og slet ikke sut! Han bliver desværre også sur når han egentlig bare vil babse men der kommer mælk. 

Vi har hævet hovedgærdet og liften. Jeg ammer ham gerne oppe, så han ikke ligger helt ned. Bøvser af og han har fine bleer. 
Jeg tyr til hjælp! 

Og vil så gerne få ham ud af de opstød han får og det mælk der køre o halsen som han græder af. 
 

Se svar...

2018-09-13

 Amningen er ikke sjov mere

Hej. 

Min datter er 6 uger i dag og jeg prøver at fuldamme. Hun har taget 1 kilo på til 5 ugers undersøgelse og fik at vide at hun ser fin ud. Men jeg føler amningen har været en kamp fra start af. Hun vil spise konstant og har den sidste uges tid, været utrilfreds efter lidt tid og kastet rundt med hovedet og kroppen. Hun vil have mad fra begge bryster og det er hele tiden. Sover højst 2 timer og det gælder kun 1 gang om dagen og 1 gang om natten. Jeg har prøvet laid back, ligge på siden og den klassiske stilling. Synes det ligner hun gaber godt nok om brystet men har aldrig helt fået set på det da hospitalet syntes det så fint ud og samme syntes sundhedsplejersken. Kan jeg gøre noget forkert mht min mad eller? Jeg må indrømme at jeg prøver at spise og drikke, men det kan godt ende med kun 3 måltider om dagen og væske er alt fra vand til sodavand. Drikker ikke kaffe. Ved ikke om i kan hjælpe på nogen måder når det er på skrift, men jeg holder ikke rigtig til at amme hver time og føle hun slet ikke bliver mæt nok. 


Venlig hilsen 

Camilla 

Se svar...

2018-08-30

 Buttet baby, fast føde og amning?

Min søn er 9,5 mdr (korrigeret alder 8,5).


Han havde en svær start på livet med indlæggelse i næsten 4 uger efter fødslen (blevet taget ved akut kejsersnit 4 uger før termin. Det tog lang tid at få etableret amningen, men de lykkedes til sidst, og efter vi kom hjem havde vi hyppige besøg af SP i starten for at kontrollere at han tog nok på. Det gjorde han heldigvis, og han kom hurtigt til at ligge lidt over gennemsnittet vægtmæssigt. Han startede på fast føde da han var 6 mdr, men vi er gået langsomt frem med grød, mos osv. 

Nu har vi haft besøg af en ny sp, da vores egen er syg, og den nye er bekymret over hans vægt og foreslog at jeg fjerner fedtstof fra grød og mos og nedtrapper amningen mhp ammestop snart. Hun mente også jeg skal fravænne ham amning om dagen senest inden han stater i institution (ca 1/11). Jeg mener at have hørt at det ikke er nødvendigt at “træne” til institution på den måde, men hun synes andet vil være synd hvis der sker flere nye ting på en gang (dvs opstart i institution samtidig med at han ikke ammes længere om dagen) 


Hun siger at med den alder han har nu burde han kun ammes 3 gange i døgnet (han får meget mere end det, da jeg som regel giver ham når han efterspørger).

Hun konstaterede dog også at han er en meget glad og aktiv dreng, der motorisk ikke er hæmmet af sin vægt, og han er jo stort set i bevægelse hele tiden (kravler og står) når han er vågen. 


Han har næsten altid været buttet, men hans vægt i forhold til højde er faktisk steget efter han er begyndt at kravle, hvor man jo ellers skulle tro den ville være faldet lidt. 


Han vejer 12,12 kg og måler 77 cm


Han får som regel tilbudt grød om morgenen, lidt rugbrød m. pålæg samt grøntsager til frokost og det samme som jeg spiser til aften. Derudover får han tilbudt lidt frugt og/eller brød/grød/frugtmos formiddag og/eller eftermiddag. Han drikker vand til måltiderne. 


Han efterspørger gerne mælk ca 3 gange i løbet af dagen og så når han puttes til aften og igen sen aften. Derudover 1-2 gange om natten og nogle gange tidlig morgen. Det svinger rigtig meget hvor meget fast føde han vil have. Sp mente at han skal have meget mindre mælk og meget mere “rigtig”mad. I det hele taget fik hun mig til at føle mig helt forkert over at jeg ikke planlægger ammestop foreløbigt. 


Jeg vil gerne fortsætte amning i lang tid endnu. Har I en ide til hvad jeg kan gøre for at undgå at min søn bliver endnu mere tyk? Jeg hælder selv til at droppe fedtstof (og evt  også frugtmos) i grøden og ellers passe på med færdigmad/grød som jo indeholder fedt og sukker. Derudover overvejer jeg at gå over til BLW metoden. 


Men skal jeg også nedsætte antallet af amninger?


Mvh

Anne 

Se svar...

2018-08-27

 Amning og lav vaegtstigning

Hej.
Jeg har en lille pige på 12 uger som ikke tager på som hun skal. Den sidste uges tid har derudover ikke spist som (jeg synes) hun skal/plejer. Hun spiser maks et par minutter hvorefter det er en kamp at få hende til at fortsætte. Jeg er derfor bekymret for om hun får nok mad og jeg er i tvivl om det måske er min bekymring for, at hun ikke tager på som hun skal, der påvirker hendes spisemønster, idet hun før spiste fint men bare ikke særlig længe (7-8 minutter).
Jeg har en enkelt gang tilbudt hende ekstra mm i en sprøjte, som hun glædeligt tog imod, hvilket blot gør mig endnu mere usikker på amningen og på, om hun overhovedet bliver ordentligt mæt hos mig.
Amningen har ellers fungeret fint stort set fra dag et.
Jeg søger derfor dels råd til hvordan jeg kan få amningen til at fungere igen - hvis det overhovedet er muligt - samt råd omkring hendes vægt som jo også bekymrer mig en del.

På forhånd tak.

p.s. hun er ikke undervaegtig men foelger ikke laengere sin egen vaegtkurve. 

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her