login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 79,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-08-14

 salt mælk i det ene bryst

Hej ammerådgiver

Tak for, at der er et sted for sådan nogle spørgsmål. 

Jeg har ammet min søn (11 mdr) uden andre problemer end lidt bideri ifm. tandfrembrud - ind til nu altså. Han blev ammet fuldt til 6 mdr og derefter supplerende. Jeg har aldrig haft brystbetændelse / tilstoppede mælkegange - hverken denne gang eller med storebror, der blev fuldammet i 6 mdr og supplerende til han var knap 2 år. Jeg vil gerne fortsætte amningen så længe som muligt. 

Jeg er startet på arbejde (far er hjemme) og ammer nu morgen og aften på begge sider hver gang + nogle gange en tår om eftermiddagen. Men de sidste par uger har han klart foretrukket venstre side. Tit når han knap at tage fat på højre side før han slipper igen. Om aftenen, når han er træt, kan jeg slippe afsted med at give ham et lille måltid på højre side for at holde produktionen i gang, men han foretrækker klart det venstre. Jeg har overvejet om han havde noget med ørerne, der gjorde, at han ikke ville ligge på den ene side, og har prøvet med laid back-ammetilling med samme resultat - og han virker i øvrigt ikke besværet med at dreje hovedet og ligge på siden. Jeg har også overvejet, om han foretrækker det venstre, fordi der simpelthen er mere mælk, så det bliver selvforstærkende. 

I går aftes opdagede jeg at mælken fra højre side smager salt. Det fra den venstre smager sødt som det plejer. Det forklarer vel hvorfor han foretrækker det venstre. Jeg kan læse, at en salt smag kan være tegn på brystbetændelse, men jeg har ingen symptomer på brystbetændelse. Højre bryst er blødt og jeg kan ikke mærke mælkeknuder.

Mit spørgsmål er: Hvad jeg gør nu, når jeg gerne vil fortsætte amningen? Kan jeg i værste fald nøjes med at amme ham på venstre side og lade produktionen på højre gå i stå?

Et tillægsspørgsmål. Hvordan ved jeg, om jeg skal supplere med MME? Jeg har aldrig tidligere givet mine børn MME, men jeg kan læse, at han har behov for ca. 0.5 l mælk i døgnet. Det har jeg svært ved at forestille mig, at han får hos mig på nuværende tidspunkt. Ind til for en måned siden gik jeg hjemme og kunne amme ham som han syntes (ca 3-4 gange om dagen) og tænkte at han dermed fik det, han havde behov for. Til måltiderne drikker han kun vand af kop. Han spiser nogle gange lidt ost, men får ellers ikke andre mælkeprodukter. Han spiser varieret og med god appetit. 

Bedste hilser,

MariaEndnu ikke besvaret

2017-08-12

 Ammestop

hej. Jeg har igår begyndt at tage ammestop piller og har nu taget 3 halve. Men det var en lidt hurtig beslutning jeg er enlig ked af jeg har gjort det. Det var for min søn pludselig ikke ville spise ved mig mere, kun om natten og så troede jeg ikke man kunne nedsætte amningen uden piller, og så bare amme om natten. Men mit spørgsmål er om jeg må amme han igen efter jeg har taget pillerne, jeg har meget mælk og det gør ret ondt. Mvh Johanne 

Se svar...

2017-08-12

 Drukner

Hej 

Jeg har prøvet at ringe men dsv ikke med held. Jeg er ved at være helt fra den. 

Min datter er 5 uger. Vi har fra dag 1 haft problemer med amning, da hun sutter rigtig godt gik jeg i stykker og ende på hospitalet med brystbetændelse og nedsat produktion, efter 5 dage på hospitalet kom det op igen men skulle pumpe ud i noget tid efter samt give hende flaske indtil produktionen var i top, den var så ok den 1 aug. Så for 1 1/2 uge siden forsvandt mælken om aften i to dage og selvom jeg pumpe ud kom der knap 10 ml ud. Nu er den så eksploderet og jeg har næsten ingen amninger uden at hun vrider og hoster.

Hun tager fat og begynder, jeg kan høre hun synker hver gang og efter 4-7 min kan hun ikke følge med mere og kløjes i den og græder samt vrider sig og når hun trækker hoved væk løber en del mælk ud af munden på hende. 5 sek efter hun har givet slip kaster hun hoved mod mit bryst næsten helt panisk efter brystet også kører vi eller i ring. Dette gør jeg har svært ved at finde ud af hvornår hun er mæt, for hun stopper kun med det når hun bliver helt udmattet af at slås. Omkring kl 22 kan jeg godt finde på at stoppe hende efter 30 min og pumpe ud og give hende noget fra flaske. Derudover når jeg så fjerner hende fra mit bryst så stopper hun med at græde og græder heller ikke efter, selvom hun kun har spist få min. Eller mange.

Det skal siges at hun tager på, men vil bare gerne kunne amme uden der skal være en kamp hver gang. 


Se svar...

2017-08-02

 Aften amning

Hej 

Jeg vil hører om der er noget jeg kan gøre. Min datter kan bruge hele aftenen på at amme (hun er 4 uger), det er helt ok og jeg sætter mig bare i sofaen med iPad og mobil (hun spiser nemt fra 15:30 til 23). Men til trods for dette er hun stadig ikke mæt og klar til at sove kl 23 og jeg må overgive mig til en flaske. Kan jeg på nogen måde komme til at amme mindre om aftenen og kan jeg på nogen måde optimere det hele så hun kan sove efter at have spist ved mig? 

Om dagen har jeg ikke problemet hun er dog begyndt at sove noget mere uroligt end tidligere her de sidste 2 døgn. 

På forhånd tak for svar 

Se svar...

2017-07-29

 Tager ikke på i vægt

For 14 dage siden fik vi vores 3. Barn, som ligesom de to andre ammes fra start. Ved første besøg af SP har han tabt sig knap 300 gram, ved næste vejning 2 dage efter vejer han det samme. Yderligere vejning 5 dage senere viser at han kun har taget 20 gram på. Vi bliver derfor sendt på børneafdelingen, hvor vi blir indlagt med kontrolvejning ved hvert måltid, hvor de konstaterer at han ikke tager nok ved hvert måltid og derfor prøver vi at holde ham mere vågen med tryk under fødder og hænder under amningen og i løbet af de næste dage begynder han at tage større mængder under måltiderne. Det skal siges at han gylper en del også længere tid efter måltiderne, derfor har vi eleveret hovedeenden af liften. Men det kan stadig ikke ses på vægten. Vi er nu hjemme på orlov og jeg er dybt frustret, da der har været mange forskellige råd i forbindelse med amning. Hvis der går 3 timer mellem amninger tager han nogle lange måltider og nogle gange melder han sig hver time og så tager han ikke ret meget. Jeg er meget forvirret over hvordan jeg skal fortsætte amningen... vi skal til næste kontrol om 2 dage og jeg gruer for den... skal jeg fortsat ligge ham til når han melder sig eller skal jeg prøve at trække måltiderne? Det skal lige siges at han har rigeligt våde bleer og afføring og når han er vågen er der fin kontakt og han er glad og tilfreds. 


Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her