login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 72,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-04-14

 

Min pige er fra 13. Marts 5 uger gammel nu. 

Hun suttede forkert fra start, jeg fik stukket ammebrikker i hånden og jeg holdt jeg ud den første uge indtil jeg til sidst sad og græd af smerte med en flækket venstre brystvorte, med blod i ammerbrikkerne som jeg måtte bruge, grundet en flad højre brystvorte og fordi det gjorde ondt. 

Sp'en sagde efter en uge da hun besøgte os første gang og efter at have set mine bryster, at jeg blev nødt til at holde pause, da hun kunne se jeg havde det så skidt og mine vorter så forfærdelige ud. Jeg holdt pause 10 dage og gav mme ved siden af det jeg malkede ud. Min pige fik klippet tungebånd, som var årsagen til den forkerte sutteteknik. Samtidig fik jrg brystbetændelse. 

Nu kan jeg fint holde til det igen og hun sutter fint på begge. Jeg malker ud efter at jeg har ammet, for det meste :(  hvis jeg skal nå andet går der hurtig ged i det, og jeg får det ikke gjort ofte nok så supplerer med mme endnu.. Det er alt for stressende både at malke, give flaske med mme og amme, hun bliver da helt forvirret? :)

Når jeg malker ud kommer der knap 89- 90 ud, hvilket ikke er nok... Hun spiser gerne 100 ml

Hvordan får jeg amningen op at køre fuldt? Kan produktionen være stoppet? Kan den komme op igen nu hvor hun er 5 uger? 


Mvh Trine


Se svar...

2017-04-06

 Forkert sutteteknik

jeg har den skønneste dreng på snart 4 mdr som jeg fuldammer og er super glad for det :-)

Vi har dog den udfordring at han for nogle mdr siden er begyndt at suge læberne ind under amning, og han sluger så meget luft at han har utrolig ondt meget af dagen og store problemer med at komme af med sin afføring.

Jeg har læst alt hvad der står på Google, ammenet og set nok alle videoer på youtube for at rette det. 

Vi prøver forskellige ammestillinger, jeg hjælper ham med at hive underlæben ud, far hjælper med at hive den ud, men han suger den ind med det samme igen!

Han har også fået klippet tungebåndet og tjekket læbebåndet ved ØNH men det var ikke for kort - tungebåndet har ikke hjulpet.

Jeg giver ham massage, bøvser grundigt, cykler med benene og giver zoneterapi hjemme, men det er bare ikke nok. Vi skal til zoneterapi ved en behandler i morgen, men kan bare heller ikke give ham behandling for altid hvis det hjælper, jeg er overbevist om det er fordi han suger læben ind det driller os så meget.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe, da jeg ikke længere kan holde til at han skal have så ondt og ligge vågen flere timer og presse for derefter at gå omkuld af udmattelse uden han er kommet af med det.

Jeg ved det blev lidt langt, men håber i kan hjælpe :)

På forhånd tak!Endnu ikke besvaret

2017-03-28

 Flad brystvorte

Hej ammerådgivere. 

Som overskriften lyder så har jeg på mit højre bryst en flad brystvorte. Min søn fra 8/3 vil ikke længere tage fat og herved er min produktion også faldet ! Han ammer fint på det andet bryst. 

Jeg tror selv den er gal med sutteteknikken på den flade brystvorte og søger derfor lidt råd til hvordan jeg kan få ham til at tage brystet igen, hvad kan jeg gøre i forhold til den flade brystvorte og kan jeg komme ind i en god amning igen ?


Se svar...

2017-03-26

 

Vores datter er 12 uger.. amningen gik super godt indtil for ca 1 måned siden tror jeg. Pludselig blev hun vred når hun skulle ammes.  Hun sutter ivrigt de første 2 min og der er massere af mælk . Så blir hun urolig og vred og spytter vorten ud og blir så ivrig igen åbner munden og vil ha den igen. Tager fat i et par sekunder og spytter den ud igen og det samme gentager sig derefter.. Det resultere i at vi begge blir frustrerede. Hun var meget ked pga sult tilsidst og jeg tror hun forbinder amningen og ammepuden med noget dårligt nu. Jeg vil virkelig gerne amme hende. Sundhedsplejesken var ikke tilfreds med det hun tog på (lidt for lidt fordi hun jo aldrig spiste færdigt ved brystet som
Beskrevet længere oppe) Malker nu ud med maskine nogle gange om dagen og der er massere af mælk . Det får hun så i flaske hvilket hun gerne vil. Plus lidt modermælks erstatning (så vi er sikker på hun får det hun har brug, aftalt med sundhedsplejesken). Hun har lidt med maven også. Altså luft. Derfor har vi fået nogle mylicon dråber ved lægen mod det. Vil som
Sagt meget gerne amme hende og der er nok mælk og hendes sutte teknik er tjekket og fin. Hva pokker gør man? Hun vil Ammes lidt mere når
Hun lige er vågnet eller om natten hvor hun er træt men det er ikke perfekt stadigvæk. Den stilling der fungere bedst er laid back for der drikker hun mest, men den er ret bøvlet synes jeg da mine bryster er store. Mvh Line 

Se svar...

2017-03-23

 Jeg ønsker at fri- og fuldamme snarest

Kære ammerådgivere,

Den 12. marts fødte jeg min lille datter. Den 14. marts kom jordemoderen hjem til os (vi fødte derhjemme) for at veje hende, lave høreprøve, hælprøve mm. Vi fandt ud af, at hun havde tabt sig 13-14% - hun vejede 3000g ved fødslen. Så vi fik at vide, at vi skulle tage på hospitalet, da det var alt for meget hun havde tabt sig.
Vi blev indlagt fra tirsdag til fredag. Hun nåede at tage 200g på, mens vi var der. Det var utroligt hårdt og stressende for os at være på hospitalet, så selv om det skar i mit hjerte, besluttede vi at tage hjem for at give hende modermælkserstatning på flaske.
Jeg er fast besluttet på, at vi får amningen op at køre, men som det er nu, synes jeg godt nok, at der er lang vej. Jeg har egentlig godt med mælk, men stadig ikke nok til at mætte hende. Aftalen med både hospitalet og sundhedsplejersken er, at vi ammer 10min på hvert bryst og så giver hende flaske – det gør vi hver tredje time. Det giver bare slet ikke mening for mig længere.
Jeg vil enormt gerne friamme, da det giver bedst mening for mig. Og jeg tænker bestemt, at det er det eneste, der kan få min mælkeproduktion op. Jeg synes, at jeg sidder fast i en ond cirkel lige nu – jeg må kun amme en lille smule og så bliver hun ellers mæt i flasken. Så min mælkeproduktionen får aldrig rigtig lov til at stige selvom det hele tiden har været meningen, at jeg på sigt skal fuldamme.
Jeg er enormt fristet til at smide flasken ud og så bare begynde på at fri- og fuldamme – og evt. amme mere eller mindre konstant. Jeg oplever nemlig, at jeg kan amme på det ene bryst og så det andet, hvorefter det første igen har mælk til, at hun kan spise der endnu en gang. Og sådan kan jeg blive ved med at stimulere mine bryster, mens hun ligeledes oplever at få mælk ud af det. Jeg er dog bange for at stoppe med flasken, da jeg rædselsslagen for, at hun taber sig igen. Da hun var 9 dage gammel, var hun tilbage på sin fødselsvægt. Det er godt, men hun vejer stadig kun de 3kg, så jeg synes stadig, at hun er meget skrøbelig. Dog frygter jeg også, at hun begynder at foretrække flasken og afvise brystet, hvis jeg ikke snart stopper den.

Så for at afslutte min tankestrøm, så tror jeg, at mit spørgsmål må lyde således: Hvad tænker I vil give bedst mening med henblik på at fri-og fuldamme? Vil det give mening at droppe flasken nu eller evt. vente til at hun lidt større og mere robust?Og har I måske andre råd, når I hører vores historie?

De bedste hilsner,
Anne

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her