login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  

  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 91,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2018-12-15

 Hjælp til opstart

Hej


Jeg har brug nogle gode råd til at sætte mælkeproduktionen op. 

Min søn er 8 dag og har ikke taget helt nok på. Sp sagde det var okay, men at vi inden næste besøg gerne skulle have produktionen helt i gang (hun kommer på tirsdag). Jeg har endnu ikke rigtig mærket til nogle bryst spændinger endnu. 

Det er mit barn nummer to og ved min første barn kom ammeningen desværre aldrig op at køre, så jeg har et KÆMPE ønske om at det skal lykkes denne gang. 


Håber i kan hjælpe 😊 

Se svar...

2018-12-09

 Bekymret mor

Kære jer

Jeg hedder Bano og er en bekymret mor der inderligt håber at i kan hjælpe mig.

Min datter på 8 uger er midt i sin tigerspring. For 2 dages siden var hun meget urolig og blev kun trøstet af at ligge hos mig og blive ammet (engang imellem spiste hun ellers sov hun med bryst i munden). Hun sov også i min arme natten lang da jeg slet ikke kunne ligge hende fra mig. Jeg var selv blevet så træt efter den lange dag at jeg også ammende hende liggende den nat. Da jeg så stod op den næste morgen var en del af mit ene bryst blevet meget hård. Selvom jeg i løbet af dagen ammede, prøvede at mælke ud under bruseren (2 gange, og jeg fik kun få dropper ud), det forsvandt ikke. 

Dagen efter var den hårde del der stadig, så jeg prøvede at mælke ud via pumpe, hvor der igen ikke kom så meget som jeg havde håbet på eller regnet med. 

Jeg har prøvet varmedunk, jeg har prøvet at massere. Intet har hjulpet. Heldigvis gør det ikke ondt, men jeg er bekymret for hvorfor det ikke forsvinder. Det er også min god side mht amning, da jeg mener den producer mere mælk😅.

Jeg er bange for min datter snart ikke får nok mælk.

Bh

Bano


Se svar...

2018-12-05

 

Jeg har en datter på 12 uger. For lidt over en måned siden begyndte hun at afvise brystet de fleste gange i løbet af dagen. Hun ville gerne lige drikke den første mælk i 2 minutter, men blev herefter dybt ulykkelig og urolig, hvis hun blev tilbudt brystet.
Om natten spiser hun gerne.

Hun er faldet to vækstkurver på en måned og tager kun ganske lidt på. 
Vi har prøvet at veje hende før og efter de to minutters amning, men hun drikker kun omkring. 20-30 ml, så det er ikke, fordi hun er blevet mere effektiv ved brystet.
Nogle gange hjælper det en smule at amme hende, mens jeg hopper let på en yogabold eller hvis hun halvsover, men stadig aldrig nok til et helt måltid.
Nogle gange bliver hun også stiktosset og vrider sig, så snart mælken kommer. 

Efter sundhedsplejerskens anbefaling, er jeg begyndt at malke ud og give min mælk til hende på flaske. Nu tager hun en smule mere på (ca. 100 g om ugen), men afviser også tit flasken efter at have drukket ca. 50 ml. Jeg har prøvet at tilbyde hende igen efter 30 min., og en time, men det er sjældent, at det virker.

Nu starter næsten alle måltider med, at hun bliver ammet i to minutter og så bliver hun ulykkelig og jeg pumper resten ud til hende på flaske. Om natten spiser hun rigtig fint, så jeg har prøvet nogle gange at sætte mig der, rulle gardinerne for og slukke lyset, men det virker ikke. Så snart, hun er vågen, vil hun bare ikke. Ofte er synet af brystet nok til at få hende til at græde. Og så lige så snart, man fjerner hende fra brystet og kigger på hende begynder hun at smile og pludre.

Har I nogen idé om, hvad det kan være? 

Se svar...

2018-11-05

 Ammer fra begge bryster

Hej. Jeg har en lille datter på 2 mdr. Idag som spiser fra begge bryster hver gang. Jeg er helt sikker på at begge bryster bliver tømt, da hun bliver lagt til flere gange indtil jeg skifter til næste bryst. Samtidig vil hun gerne amme hele tiden. Som i HELE tiden! Der kan sagtens kun gå en halv time flere gange på en dag til hun vil amme igen. Det har stort set været sådan med hende fra dag 1. Så mit spørgsmål er om hun får nok mælk eller måske overspiser? Hun tager fint på. 

Mvh

Tina 

Se svar...

2018-11-05

 Hvordan kommer jeg af med ammebrikkerne?

Da jeg for 3 uger siden fødte min stjernekigger-datter, fik jeg allerede et par timer efter fødslen stukket en ammebrik i hånden fordi det var en udfordring at få baby til at gabe højt nok op til at sutte korrekt og der var ikke tid til at hjælpe mig yderligere midt om natten. 


Jeg har siden prøvet at træne afvænning fra brikkerne. Jeg kan godt få baby til at gribe godt fat om brystet, men hun begynder aldrig at sutte. Tværtimod hopper hun hurtigt af igen og søger videre, som om hun ikke genkender brystet som et bryst fordi hun er vant til ammebrikkerne.


De vejledninger jeg kan finde, handler alle om at få baby til at gribe fat om brystet - men hvad gør man for at få hende til at sutte efterfølgende?


På forhånd tusind tak for hjælpen!

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her