login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 74,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-05-29

 græder og vender hovedet væk trods sult

Hej..Jeg har et problem som jeg håber I kan hjælpe med.

Vores datter er 5 mdr. og har hele tiden haft perioder hvor hun var svær at få til at vende hovedet mod brystet og spise uden at brokke sig.

Vi startede med grød da hun var præcis 4 mdr og det hjalp rigtig meget på humøret og på amningen, men nu er vi igen kommet ind i en periode hvor hun græder så snart jeg lægger hende til. Hun laver flitsbue med hoved og ben bagud, skriger op og finder noget andet i rummet at fokusere på. indimellem græder hun inderligt og virker rigtig ked af det. Det stopper først når jeg sætter hende op igen.

Vores SP mener hun er ved at sige fra overfor brystet, men det er jeg ikke overbevist om, da hun samtidig ikke spiser ret meget grød i tiden. Ofte opgiver jeg at amme, men tit oplever jeg at når hun endelig tager fat, så spiser hun med meget stor appetit.

Hun er behandlet for silent refluks, men vi har ikke behandlet eller oplevet ret mange symptomer siden 3,5 - 4 mdr.

Er dette normal adfærd?

jeg er meget frustreret da hun spiser meget lidt i løbet af dagen og ikke tager på hun vejer 6,5 kg men har ligget på sin kurve indtil nu. Hun vejede 2850 ved fødsel. (det skal siges at hun spiser dog meget om aftenen når hun bliver rigtig træt lige inden sengetid)

Endnu ikke besvaret

2017-05-17

 Ammestrejke

hej. Jeg har en søn på 5 måneder, som for 5 uger siden havde mellemørebetændelse, hvilket resulterede i ammestrejke. Den fortsætter desværre :( der er gode og dårlige dage, men de sidste 10 dage, har jeg slet ikke kunne amme ham, mens han er vågen. Jeg ammer ham således på nuværende tidspunkt: giver ham sutten og hans klud, venter til at han falder i søvn (ikke dyb søvn) derefter tager jeg ham op, og ammer ham- det vil han gerne. Jeg har desuden forsøgt at vugge ham mine arme, tænde musik, men intet virker. Jeg tilbyder ham bryst ind i mellem, mens han er vågen, men enten afviser han ellers sutter han 1 min. Og stopper. Det skal siges at vi også går til kiropraktor, og alt er som dey skal være. Ørerne har det også fint. Han er ellers en glad dreng, som vejer cirka 8050 (blev vejet for cirka 2 uger siden) og er 69 cm. Håber i kan hjælpe. 

Hilsen Sinem 

Se svar...

2017-05-12

 Problemer med sår/revner og smerter

Hej,lidt langt, men er der nogen der kan komme med amme-hjælp, jeg er ret frustreret. Min datter blev 3 uger i forgårs. Jeg har haft sår fra starten af, selvom jordemoder og SP siger at teknikken er fin. Vi har også begge været i behandling for svamp, både med brentan til mit bryst og hendes numse, mycostatin til hendes mund, og fluconazol piller til mig. Jeg/SP tror dog ikke der er tale om svamp længere. Jeg malker ud (med elektrisk pumpe, ca 40-70 ml pr gang) 3-4 gange om dagen, kun på det ene bryst, da det bliver meget fyldt og spændt, og der har været tendens til røde plamager. På det bryst har jeg også store revner/huller, har prøvet med ammerbrikker på det bryst, men det gør at min datter ikke kan tømme brystet og så kommer knuderne/ophobninger meget hurtigt tilbage. Brystet gør ondt brænder/jager på indersiden af brystet), også når det er næsten blødt, jeg ammer stadig en hel  del på det. Nogen der kan hjælpe med råd til hvordan jeg kommer af med smerter og revner (udover Lansinoh), og er det dumt at malke ud når jeg ikke vil øge produktionen? Jeg har umiddelbart masser af mælk i begge bryster. 
Det gode bryst gør ondt ved amning og efter, men kun i brystvorten, aldrig den 'ild' jeg oplever i det andet bryst.
Min datter vil derudover gerne amme rigtig rigtig mange gange i træk, og er tit hurtig utilfreds også efter lang tids amning. Hun gylper også meget. 
Håber nogen har gode råd, eller kan man ringe her i weekenden?
Mvh Laura

Se svar...

2017-05-09

 Skader det tænderne?

Tak for tidligere svar. Har nogen erfaring med om tænderne tager skade af, at amningen bruges til at falde i søvn på? 

Mvh

Langtids ammeren

Se svar...

2017-05-09

 Ammehjælp

Hej

Jeg kæmper en del med at få amningen til at køre godt med min søn på 9 dage. Han sutter forkert selvom jeg prøver en masse forskellige ting og stillinger. Jeg tænker, at jeg måske kunne tænke mig at få besøg af en ammekonsulet, men der er nogen stykker når man googler på det, og ved ikke rigtig, hvem der er gode og hvem der ikke er. 

Er der nogen I kan anbefale? Jeg bor i Kastrup. 

Mvh

Michala

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her