login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 82,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-11-23

 Amning og vægttab

Hej,

Mange tak for en god og faglig brevkasse. Jeg har et problem som jeg håber at få jeres besyv med på. Jeg har en søn på 4 måneder som bliver fuld- og fri ammet. Vores amning har forløbet problemfrit og min søn trives og vokser som han skal. Han ammer ca. hver 2 time i løbet af dagen, nogle gange ekstra "trøste/hygge" amninger. Om natten melder han sig ca. hver 3/4 time. Problemet ligger i min vægt, jeg har altid været slank af natur, men jeg er efterhånden blevet tynd grænsende til undervægtig. Jeg sørger for at spise både hyppigt og kalorierigt, også når jeg ikke er sulten, men taber mig uanset, og jeg mistænker at amningen er grunden da det ikke er en problemstilling jeg tidligere har haft. Hvad kan jeg mon gøre? Jeg føler mig efterhånden ret svækket fysisk, men vil meget gerne fortsætte fuldamning nogle måneder endnu og derefter gerne langtidsamning hvis det harmonerer med min søns behov og ønsker. Jeg kan godt acceptere at skulle se afpillet ud hvis bare det ikke har betydning for nærringsværdien i min mælk, som der heldigvis stadig er rigeligt af, men jeg kan mærke at det bekymrer mig lidt om det er det rigtige at fortsætte. 

Kh Mathilde

Endnu ikke besvaret

2017-11-09

 Langtids amning

Hej, 


Jeg er gået hen og blevet en af de langtids ammende mødre da min datter fylder 3 år i næste uge og stadig få bryst når hun skal sove og når hun vågner om natten/tidlig morgen. Personligt er jeg ok med det når hun skal sove men det andet forstyrre efterhånden min og hendes nattesøvn - og jeg er begyndt at føle mig som en stor sut. 


Jeg har ingen anelse om hvordan jeg dog skal gribe det an med at få hende afvænnet i den alder. Kan læse om masser af gode råd men de er alle rette mod børn omkring 6-12 måneder. Jeg er alene om at putte hende ret ofte så muligheden med far tager over og jeg forsvinder er der ikke. 

Har i mon nogel gode råd/erfaringer med børn i den alder. 

Har hørt at de ofte stopper af sig selv i den alder... er det en skrøne? 


På forhånd takEndnu ikke besvaret

2017-10-25

 Antteroderi

Hejsa og tak for denne brevkasse

Info: Min søn er fem måneder og vi har indtil nu friammet v forespørgsel + tilbudt bryst inden lur og ture ud af huset. Han er en ordentlig basse på 9kg og knap 70cm. Han har ikke villet bruge sut. Han har hidtil vågnet ca 4 gange om natten for at spise. Han sover i krybbe ved siden af mig. Både far og jeg går hjemme på barsel og er meget nærværende omkring ham i dagtimerne. Han har en dagligdag med balance mellem aktivitet og hvile. Om dagen sover han 2-3 gode lure i barnevognen. Vi putter ham ml 19 og 20 om aftenen og så "sover" han til kl syv næste morgen. Han vågner konsekvent kl syv og er glad og pludrende uanset nattens roderi.

Problem: De sidste fire uger er han begyndt at vågne flere gange om natten. Det er kommet efter vi var syge af to omgange samt appetitspring. Men det er jo længe overstået nu...! Han vågner hver anden time eller mere og vil til brystet. Han græder og er frustreret uden synlig grund. Bliver han ikke taget op, eskalerer gråden hurtigt. Forsøger med alt muligt andet, men det er kun brystet der får ham til ro. Enkelte gange har jeg haft held med at synge ham i søvn, men han vågner snart igen og vil til bryst. Ved brystet sutter han og kommer ind i en god ro. Man kan mærke han bliver tryg og godt tilpas. Han tømmer dog ikke brystet, men falder i søvn. Har forsøgt at holde ham vågen til et fuldt måltid, når han vil amme, men uden held. Jeg skifter ham en gang om natten, da han ellers tisser igennem, herefter får han det andet bryst. Selv herefter vågner han efter to timer og vil til bryst igen. 

Det er prøvet: Vi er startet op med vælling i perioden for at være sikker på han får mad nok og fordi han viste tegn på at være klar. Vi startede med vællingen om aftenen, men har nu rykket det til om morgenen, for at være sikre på det ikke forstyrer natten. Vi forsøger at vænne ham til sutteklud og sut, men han har ikke rigtigt taget det til sig og slet ikke når han er frustreret eller ked om natten. Så er det kun brystet der dur. Jeg har forsøgt at ligge ned og amme og lade ham sove sammen med mig. Men da vågner han også bare og græder og vil op i arm, som vi plejer! Han er en varm dreng og sveder en del om natten. jeg har haft besvær med at finde den rette natdyne og tøj, og er endt ud med at give ham en kortærmet uldbody og et vattæppe på. Han sparker dog konsekvent tæppet af, når han vågner om natten. 

Jeg er i vildrede over hvorfor han vågner, om der er behov han ikke får opfyldt. Jeg vil gerne give ham alt det "mor" og bryst han har brug for, men jeg er ved at bukke under for de mange uger uden ordentlig nattesøvn. Jeg kan mærke, at jeg ikke kan fortsætte på denne måde længere uden at gå ned med flaget. Vi har haft sundhedsplejerske, som anbefaler nattefravænning, hvor jeg sover inde i soveværelset (så min søn sover alene på sit værelse) og min mand er den, som går ind til ham, når han vågner. Hun mener 1 enkelt natteamning er tilstrækkeligt. Hvad er mon normalt i denne alder??

Jeg er ked af at skulle anvende metoden med nattefravænning, da jeg synes den er barsk. Især hvis det handler om noget behovsmæssigt. Min intuition siger dog at det handler om vaner vi har bygget op sammen og dynamikken med, at jeg så gerne vil gøre ham tilpas (ved brystet). 

Er der andre veje? Hvordan synes i det lyder ud fra jeres erfaring? Har i nogen gode råd?

Mvh en meget træt mor!

Se svar...

2017-10-15

 Det ene bryst har form som læbestift

Hej

Jeg ammer min søn på 9 dage og det går rigtig godt på det ene bryst. Dog er der kommer revner og sår på højre bryst og hver gang han ammer ved højre bryst, så er min brystvorte formet som en ny læbestift. Jeg har flere steder læst at det kan være fordi han har forkert fat. Hvad kan jeg gøre for at undgå dette, da det jo kun er et problem på højre bryst?

Jeg skal måske lige nævne, at han hopper meget af og på ved højre bryst, hvilket ikke gør det nemmere at amme ham ved det bryst. 

Se svar...

2017-10-15

 Genoptage amning

Hej

Min søn er født i graviditets uge 36 ved et akut kejsersnit. Han er i dag 9 uger gammel. 

Det lykkedes ikke at få amningen op at køre. Grundet hans præmatur var det ikke muligt for ham at stimulere mig tilstrækkeligt og han skulle mades med finger feeding konceptet. Jeg måtte udmalke til hvert et måltid og da jeg blot kunne udmalke max 40ml pr måltid, supplerede vi med MME. 

Han var ikke stærk nok til at sutte hos mig og derfor skulle det foregå via flaske, da det var muligt. Flasken blev han hurtigt vældig glad for og jeg fortsatte udmalkningen. Desværre dalede min mælkeproduktion helt, fra at kunne udmalke de max 40ml til blot et par dråber. 

I dag får han udelukkende MME og har fået konstateret kolik. Han er ked og søger vitterligt brystet. Jeg har siden start haft et stort ønske om at fuldamme ham og har nu sat mig for at forsøge at få produktionen op at køre, hvis det da er muligt. Jeg ligger ham til og malker ud efterfølgende. Hvis det er muligt, hvad gør jeg for at genopbygge produktionen? 

Tak på forhånd :-) 

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her