login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 87,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2018-06-20

 Hvordan kan jeg klare amningen selv?

Hejsa. 

Jeg har en lille dreng på 3 uger, der stort set ikke tager på og som efter jeg på opfordring af sundhedsplejersken har smidt brikkerne ikke rigtig vil sove selvom han gaber og er træt. Han sutter fint ved brystet uden brikken - den fangede han hurtigt. Det er bare som om han ikke rigtig bliver mæt. Jeg har mælk i brysterne, så jeg forstår det ikke selv, men SP siger han bruger for meget energi på at spise. I går var han 57 lang og vejede 3520 gram. Og ved fødslen var han 52,6 og vejede 3550 gram. 

Jeg har fået af vide, at man skal give amningen 6 uger, da det er den tid det tager at etablere en amning, men vil heller ikke skade min dreng med for lidt mad. Det skal siges at han havde en hård start med 7 dage med penicillin og indlæggelse på hospitalet. Jeg er i tvivl om jeg blot skal fortsætte som jeg gør, eller om jeg skal supplere med MME selvom jeg egentlig er meget inod det og virkelig gerne bare vil selv. Er bange for MME vil ødelægge min amning fuldstændig. Håber I kan hjælpe. De bedste hilsner fra os

Endnu ikke besvaret

2018-05-20

 Hejsa

Hejsa 

Jeg fødte min søn d.6/5-18,  valgte ikke at amme da min søn havde for kort tungebånd + kunne ikke amme med min 2 andre bærn da mælken aldrig løb til. (Han fik det klippet en uge efter fødslen ) Så lige efter jeg fødte min søn for godt 2 uger siden fik jeg 2 piller til at stoppe det. Men så begyndte mit ene bryst at løbe med mælk for godt en uge siden. Og nu fortryder jeg lidt at jeg ikke kan amme min søn. Da jeg har hørt at man ikke må amme efter man har fået piller, da det bliver i mælken. Men mit spørgsmål er, kan man på nogen måde genoptage amningen? 

Mvh 

En mor som fortrød sit valg 

Se svar...

2018-05-19

 Stop af mælkeproduktion

Hej

Jeg har taget den beslutning i samråd med sumdhedsplejersken at stoppe min mælkeproduktion, da jeg ikke kan få amningen til at fungere. 

Min søn er 16 dage gammel og lige fra starten har jeg været plaget af meget kraftige brystspændinger. Jeg malker ud ca. hver 3-4 time da mine bryster igen bliver spændte efter denne tid.

Jeg har fået ordineret Dostiex, men jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal forholde mig i forhold til dem.

Skal jeg malke ud inden jeg starter ud med at tage dem? Skal jeg malke ud imens jeg tager dem? 

Se svar...

2018-05-16

 Overproduktion

Hej F og F

Jeg døjer med en stor overproduktion - specielt det højre bryst er hårdt ramt. Brysterne bliver aldrig tømt, og der er altid mælk udover alt, når jeg ammer - det står bogstavligtalt ud i stråler dagen lang. Jeg malker altid lidt ud, før jeg ammer, da Otto ellers bliver rasende pga. det hurtige nedløb. 

Jeg vil meget gerne overproduktionen til livs. 

Jeg har tænkt at amme to gange på hvert bryst, før jeg skifter, så det ca. bliver blokke på seks timer. Men så tænker jeg, at det måske ikke vil sænke produktionen på højre bryst. Overvejer også at amme to gange på venstre bryst og så en gang på højre, men det højre bliver bare så spændt, når der går lang tid mellem amningerne. 

Har I et forslag til, hvordan jeg sænker produktionen, da det er til gene for både Otto og mig. 

Det skal lige siges, at Otto tager fint på i vægt - han har sprunget en kurve. Vi er dog ramt af stort set alle andre symptomer ved overproduktion. 

Vh. Tanja

Se svar...

2018-04-28

 Genoptage amning


Jeg har de sidste 14 dage forsøgt at genoptage amningen med min datter på 7 uger. Jeg ammede hende i 4 dage i begyndelsen, men jeg blev rigtig syg efterfølgende og var nødt til at opgive. Så gik der 3 uger hvor hun kun fik flaske og nu har jeg som sagt prøvet at få gang i amningen igen. Det går fint med at få mælkeproduktionen op (jeg pumper 8 gange i døgnet) men jeg kæmper en kamp med at lægge hende til. Jeg jar kunnet lægge hende til i korte perioder, men De sidste 2 dage så skriger hun helt hysterisk og prøver ikke engang at sutte. Har I nogle gode ideer til at få lagt hende til uden at både hun og jeg bliver frustrerede...?

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her