login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 81,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2017-10-15

 Det ene bryst har form som læbestift

Hej

Jeg ammer min søn på 9 dage og det går rigtig godt på det ene bryst. Dog er der kommer revner og sår på højre bryst og hver gang han ammer ved højre bryst, så er min brystvorte formet som en ny læbestift. Jeg har flere steder læst at det kan være fordi han har forkert fat. Hvad kan jeg gøre for at undgå dette, da det jo kun er et problem på højre bryst?

Jeg skal måske lige nævne, at han hopper meget af og på ved højre bryst, hvilket ikke gør det nemmere at amme ham ved det bryst. 

Endnu ikke besvaret

2017-10-15

 Genoptage amning

Hej

Min søn er født i graviditets uge 36 ved et akut kejsersnit. Han er i dag 9 uger gammel. 

Det lykkedes ikke at få amningen op at køre. Grundet hans præmatur var det ikke muligt for ham at stimulere mig tilstrækkeligt og han skulle mades med finger feeding konceptet. Jeg måtte udmalke til hvert et måltid og da jeg blot kunne udmalke max 40ml pr måltid, supplerede vi med MME. 

Han var ikke stærk nok til at sutte hos mig og derfor skulle det foregå via flaske, da det var muligt. Flasken blev han hurtigt vældig glad for og jeg fortsatte udmalkningen. Desværre dalede min mælkeproduktion helt, fra at kunne udmalke de max 40ml til blot et par dråber. 

I dag får han udelukkende MME og har fået konstateret kolik. Han er ked og søger vitterligt brystet. Jeg har siden start haft et stort ønske om at fuldamme ham og har nu sat mig for at forsøge at få produktionen op at køre, hvis det da er muligt. Jeg ligger ham til og malker ud efterfølgende. Hvis det er muligt, hvad gør jeg for at genopbygge produktionen? 

Tak på forhånd :-) 

Endnu ikke besvaret

2017-10-04

 Ammestrejke af flere omgange?

Hej ammerådgivning, 

Tak for det arbejde I gør! 

Jeg har brug for jeres eller nogens hjælp. Min datter er 12 uger gammel. Fra hun var omkring 2 måneder gammel begyndte hun at græde, skrige og nægte brystet. Begge bryster. Og alle stillinger. Hun ville absolut ikke spise. Og det var på trods af, at hun naturligvis var sulten. Det var heller ikke til at give hende flaske. Den eneste måde hvorpå hun ville spise, var ved at få hende til at falde halvt i søvn (det kan være ret svært, når hun er sulten og ked af det). Hendes måltider blev derfor ret små, fordi det ofte endte med, at hun faldt i søvn halvvejs gennem. Om natten gik det nogenlunde, hun spiste 2-3 gange hver nat. 

Men det blev bedre efter 2,5 uger ca. Hun ville pludselig tage brystet og spiste som en okse, præcis som hun plejer. De seneste to nætter har vi faktisk været oppe MANGE flere gange end normalt, fordi hun har skulle spise. 

Men nu er vi tilbage til begyndelsen. Hun vil igen ikke spise. Hun græder hver gang hun bliver lagt til, og det er til trods for, at hun kun bliver budt brystet, når hun giver udtryk for at hun er sulten. I denne omgang kan jeg dog ikke få hende til at spise, når hun halvsover heller. 

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet det hele. Forskellige ammestillinger, at vente til hun absolut er sulten, hud mod hud, budt brystet før hun giver tegn til mad.

Det er en frustrerende situation for os begge, men jeg bevarer roen, når hun bliver lagt til brystet, således hun ikke bliver påvirket af det. 

Jeg håber, at I kan hjælpe mig! 

Kærligst fra en førstegangsmor

Se svar...

2017-09-15

 Problemer med det ene bryst

Til Ammerådgivningen 

Jeg har en snart 7 måneder gammel søn, som jeg har ammet uden de store problemer fra start. Han har fået mos/grød fra han var godt 4 måneder gammel og det går godt. Jeg har hele tiden haft fornemmelsen af at der var mest mælk i venstre bryst, men han har fået højre også. Nu nægter han imidlertid ofte at tage højre bryst - han lægger sig til at skrige istedet. Nogle gange lykkes det at få ham til at sutte nogle minutter (han har hele tiden spist meget hurtigt - måske 5-10 min.). Mit problem er nu, at højre bryst fyldes med smertende mælkeknuder meget ofte. I løbet af et par dage kan de løsnes, men kommer så igen inden for 2-3 dage. Er der noget jeg kan gøre for at få ham til at sutte mere regelmæssigt? Eller kan jeg helt lade være med at lægge ham til højre bryst, håbe på at kunderne forsvinder og så amme ham på venstre? Hvad kan jeg gøre? Jeg vil gerne amme ham noget tid endnu, men jeg orker ikke at have ondt i højre bryst det meste af tiden.

Lægen siger, at der ikke er tale om brystbetændelse men netop mælkeknuder. MIn søn tilbydes brystet 4-6 gange i døgnet ud over 3 gange grød/mos.

Mvh. En lidt frustreret mor
Se svar...

2017-09-12

 Svamp

Kære rådgivning. Jeg har af min læge fået Brentan til at påsmøre brystvorterne 3 gange dagligt, da jeg tror jeg har svamp. Det gør ondt i vorterne lang tid efter amning. For en uge siden var jeg indlagt med slem brystbetændelse 5 døgn og er først gået af pencillinen igår. Min søn er 3 uger og han har lidt hvid tunge men ikke meget. Jeg har spurgt lægen om der er mere jeg kan gøre, da jeg nu snart har smurt med Brentan i en uge uden bedring og spist masser af a38. Jeg bruger uldne ammeindlæg som jeg skifter hver dag. Jeg har også fået eksem i ansigt, bryst, hals og mave, men ved ikke om der er en sammenhæng. Skal jeg bare se tiden an og håbe Brentanen virker eller hvad gør jeg?

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her