LoginBrevkasser

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 98,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-12-07

 

Hej 
Lige et spørgsmål ifht. Genetablering af amning..

Da min søn og jeg var adskilt ved fødslen (akut kejsersnit) og først blev forenet efter 3 uger, løb min mælk sent til. Min søn var for lille og svær at amme, derudover havde min krop stress efter kejsersnittet da der desværre var en del komplikationer under operation. Han blev ammet delvis fra han var 3 uger indtil han var ca. 6 uger. Men Jeg stoppede ret pludseligt og hurtigt med at amme ham. da jeg en dag ingen mælk havde længere. 

I ugerne op til havde det været dalende og jeg har aldrig kunne lave mere end 40ml max.. Jeg har ikke haft noget mælk i brysterne indtil i forgårs, der kom det pludseligt igen (Min søn er 3,5 måned nu). Jeg prøvede at presse på brystet og der kom lidt ud. Nu er jeg gået igang med at pumpe 8 gange om dagen, men en dobbeltpumpe så begge bryster bliver stimuleret. 

Mit spørgsmål er derfor så; er det umuligt at få igang igen efter flere måneder uden? Eller skal jeg bare kæmpe videre så jeg kan komme til måske at amme ham lidt, og kun supplere op med MME som før.. Jeg vil det så gerne, men vil selvfølgelig heller ikke spilde tiden på det - hvis det er stort set umuligt at få igang igen. Følte bare det var et tegn fra min krop om, at den var ‘klar’ efter at være kommet sig over kejsersnittet. 

Mvh 
Lykke 

Endnu ikke besvaret

2019-11-26

 Natamning

Hej fogf,

Min datter er nu lidt over 6 mdr. Hun vokser som hun skal, hun trives og hun spiser på nuværende tidspunkt to mosmåltider i døgnet og ammes resten af tiden.

 MEN hun sover virkelig dårlig om natten. Hun har altid sovet dårligt og har aldrig haft et godt sovehjerte. Men det er ikke blevet bedre trods jeg hele tiden får at vide at det bliver bedre med alderen. På en god nat vågner hun hver anden time og kan kun falde i søvn igen ved hjælp af bryst. På en dårlig nat vågner hun en gang i timen. Hun sover ved siden af mig da jeg synes det er for hårdt at stå op så mange gange. 

Vi prøver med sutten og en beroligende hånd
men det er ikke godt nok. Vi har også prøvet at svøbe hende men det gør heller ingen forskel på hvornår hun vågner. Vi har i desperation forsøgt med modermælkserstatning om aften uden ændring. Vi har også forsøgt med afstand så hun ikke kan lugte mig og min mælk. 

Er vi for utålmodige og bør forsøge i flere dage end vi gør?

Om dagen sover hun fint. Hun sover 3 lurer af 1-2 timers varighed.

Hun bliver puttet til natten omkring 19.30-20.00. Her kan hun være ret urolig i hendes søvn i 2 timer. Og vi står op om morgen kl 7 ca. 


Mvh Sofie

Se svar...

2019-11-23

 Svær at lægge til

Hej. 
Jeg er nybagt mor til en lille dreng på snart 3 uger. Jeg har været meget udfordret på amningen og har på flere tidspunkter været ved at give op til flaske, hvilket jeg aldrig havde troet ville blive en realitet . 
Til at starte med var problematikken at jeg fik sår og det derfor var meget smertefuldt ved hver amning. Sårene forsvandt efter en uge, men amningerne blev i den grad ikke nemmere . 
Det er nu sådan at han har rigtig svært ved at tage fat og blive liggende (min sundhedsplejerske siger det er fordi jeg har flade brystvorter og skal derfor hjælpe til) trods at jeg hjælper med at mase brystet sammen, slipper han flere gange og bliver utålmodig og ender ofte i gråd.. Det resulterer i at de fleste amninger tager 1 1/2 til 2 timer, med pause og trøst ind i mellem. Jeg skifter også til andet bryst hvis han er helt umulig at lægge til det første.  Det er oftest værst om aftenen. Jeg har forsøgt at pumpe ud efter han afviser brystet og der er rigeligt med mælk. Det er som om jo mere “slatten” brystet bliver jo sværere er det for ham at tage fat, trods hjælp. 
Jeg er begyndt at frygte hver amning, fordi jeg ved hvilken kamp det er, det er især om natten at mit overskud er meget lavt og magtesløsheden tager over. 
Det skal siges at han tager fint på som han skal. 
Igår har jeg forsøgt med ammebrik af flere gange, men dette var helt umuligt, da de nærmeste faldt af ved de mindste berøring, jeg følte slet ikke jeg kunne få den til at sidde fast . 
Igår aftes overgav jeg mig til sutteflasken (med udmalket mælk) efter gråd i en halv times tid ved brystet. Det fik ham til at falde til ro.. Jeg er nu bare bange for at det kan gøre amninger mere udfordrende, hvis vi fortsat giver ham det til natten. 
Er der nogen gode råd jeg kan gøre ? 

Mvh En frustrede mor

Se svar...

2019-10-26

 Øgning af mælkeproduktion


Kære fogf
Jeg er førstegangsmor til en dejlig pige på 8 uger. Vores amning er gået helt i kludder og jeg ønsker at få den op at kører igen således at vi kan lægge mælkeerstatningen på hylden og nøjes med fuld amning. I får lige historien så i har klarhed over mit ammeforløb: 
Alt kørte fint de første 14 dage. Hun havde allerede da hun var 6 dage gammel indhentet sin tabte fødselsvægt på 180 gram. Hun havde ved besøg af sundhedsplejeske som 14 dage gammel taget yderligere 200 gram på (dvs 380 g siden fødslen). Vi ammede 16 (!!) gange i døgnet og hun kunne sagtens spise i 40-60 min hvergang hun spiste hos mig, til stor frustration hos mig. Hun faldt altid i søvn ved brystet efter 5-10min og så gik resten af tiden med at forsøge at holde hende vågen. Derudover var mine brystvorter altid læbestift formet og hun havde svært ved at hægte sig på. Sådan har det været fra dag 1. Min sp anbefalede at der skulle gå minimum 2 timer imellem hver amning og helst ikk mere end 8-10 gange i døgnet. Da hun kom til 4 ugers tjek, havde vores datter tabt sig 40 gram. Vi blev anbefalet at supplerer op med mme. Det har så stille og roligt taget så meget overhånd at hun nu primært spiser mme og har meget svært ved at finde ro ved brystet. Jeg har investeret i en medela elektronisk brystpumpe (dobbelt) og kan se at mine bryster Max kan producerer 50 ml tilsammen hver 3 time. Jeg har et meget langsomt nedløb og mælken kommer først efter 10 min pumpning. Jeg har forsøgt mig med pumpning hver 3 time, mælkebombe, hvidtøl, Ribena saft, hud mod hud og mandler i 3 dage i træk uden den store virkning anden end jeg er så træt at jeg ikk kan hænge sammen. Min sp har sagt jeg max må amme/malke ud 3 gange dagligt nu, da jeg græder af frustration og træthed over manglende resultat af de 3 dage med forsøg på at øge min produktion. Hvad kan jeg gøre ? Jeg er ikke klar på at give op med amning men føler jeg mangler en der kan rådgive mig omkring min amning så min produktion stiger og ikke falder. Min produktion var højest da jeg ammede 16 gange dagligt. Jeg er brystopereret med implantater som er under musklen. Jeg håber i kan hjælpe! 

Mvh 
En frustreret mor

Se svar...

2019-10-19

 Min dreng vill ikke ammes mere?!

Hejsa, 

Jeg har en dreng på 7,5 mdr, som jeg har ammet siden fødselen. Da han var 4 mdr startede vi ligeså stille grød op, da han var meget interesseret. Vi har gradvist givet mere fast føde, og skruet en smule med for amningerne. Han spiser 3 hovedmåltider og 1-2 gange snaks. 

Han har i de sidste dage nægtet at tage brystet. Før dette blev han ammet ca. 4-5 gange i døgnet - Tidlig morgen, formiddag, inden middagslur, ved putning og evt. sen amning. 

Når jeg prøver at amme ham nu, bliver han enten -  sur og skubber sig væk fra brystet, eller også bider han mig i brystet, eller også ligger han og smiler og griner til mig. Han vil meget gerne have fast føde og brokker sig ikke det mindste når han bliver tilbudt det. Han drikker også meget gerne vand af kop, og har altid været god til det. 

Han har lige fået din første tand, og en mere på vej, så jeg tænkte først at det var tandfrembrud der drillede ham, men han tager glædeligt imod alt andet mad. 

Kan han virkelig allerede godt undvære min mælk, eller det noget andet jeg kan gøre for at få gang i det hele igen? 

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her