login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 84,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2018-02-20

 Amning af min 11 dage gammel datter, ingen vægtøgning.

Hej :) 

Jeg har en lille pige som er født d 9/2, jeg fuld ammer hende. 

Jeg ammer ca. 15-19 gange om dagen, og har en meget tilfreds glad pige. Men hun har desværre ikke taget på i vægt siden hendes sidste vejning d 13/9. 

Sp synes hun falder hurtig hen ved brystet, så skal være mere opmærksom på det.

Har i evt nogen gode råd? 

Vi har en ekstra vejning på torsdag, og frygter virkelig hun ikke har taget på igen. 

(Har silikonebryster hvis det har nogen betydning) Endnu ikke besvaret

2018-02-16

 Brystreduceret med ønske om at amme

jeg er 3.gangs gravid og venter barn den 12.3(pks). For 11 år siden fik jeg en brystreduktion, hvor der blev fjernet 365g pr bryst. Operationen indeholdt et lille løft og rotation af selve vorten. Jeg har to drenge på knap 6 og 3 år, som jeg også har forsøgt at amme fra start. De er begge født ved planlagt kejsersnit og vejet 28-2900g ved fødsel (pks grundet colitis ulcerosa og pouch operation). Drengene skulle grundet fødselsvægt og efterfølgende vægttab (under indlæggelsen på mor/barn afsnit) suppleres med MME, mens jeg også ammede, malkede ud med elektrisk pumpe.. Jeg oplevede begge gange at mælken løb til og selv løb ud, når ammeindlæggene blev fjernet. Dog kunne jeg aldrig pumpe særlig meget mælk ud! Jeg døjede meget med åbne sår på begge brystvorter, selvom flere sagde, at drengene havde ordentlig fat og det først begyndte at gøre ondt efter sårene var opstået. Jeg ammede den første i ca 6 uger, hvor jeg supplerede fra. Dag 3. Ved nr 2 ammede jeg kun to uger og supplerede op fra dag 2, da jeg havde "erfaret" fra 1. Barn, der var tæt på at skulle have lys grundet guldsot, at det nok blev nødvendigt og var derfor særlig OB's på dette. Denne gang vil jeg igen kæmpe og forsøge endnu mere end de andre gange, da jeg 2. Gang oplevede mere mælk end første gang og jeg ved at det er meget normalt, at der skal kæmpes lidt ekstra som brystreduceret. Mit spørgsmål er, om jeg skal starte med at malke ud FØR fødsel, for at øge produktionen og være mere 'klar' til lille bebos kommer den 12.3? Og hvis ja, fra hvornår, hvor ofte og med manuel eller elektrisk pumpe? Jeg har også tænkt at prøve med lact aid, som backup, istedet for at denne baby også hurtigt bliver tilhænger af den lette mad i flaske eller på sprøjte/kop, som sine brødre, der ret hurtigt afviste brystet, da det krævede for meget arbejde. Jeg vil SÅ gerne amme og blev ret optimistisk og støttet i dag efter besøg ved km. Håber på nogle gode råd fra jer. På forhånd tusind tak mvh. Lene

Endnu ikke besvaret

2018-01-30

 Smertefuldt nedløb

Hej med jer.

Jeg har en søn på snart tre måneder, og han har fra starten af været enormt dygtig til at tage ved under amningen. Efter en måned fik jeg dog et problem, som jeg stadig døjer med. Under hver eneste amning er det enormt smertefuldt når nedløbet begynder, og ca. 45 sekunder derefter, hvorefter jeg ikke mærker noget til det under resten af amningen.

Det gør lige så ondt når mælken løber til af andre årsager, og har altså ikke noget at gøre med hans teknik.

Jeg har været til lægen med problemet, og da der var lidt belægning på hans tunge, kom vi begge i behandling for svamp. Efter et par uger, hvor det stadig gjorde ondt, gik jeg fra kun at bruge creme, til at tage to piller, for at sikre at vi fik det hele med. I alt var vi vel i behandling i over en måned, og vi fortsatte i 14 dage efter symptomerne var væk, efter lægens anvisning. Smerten var der dog stadig.

Jeg har prøvet at massere brysterne inden amningen, men det hjælper lige lidt.

Smerten er på indersiden af brysterne, og gør ondt i hele brystet, begge bryster hver gang. Det er muligvis ikke lige så slemt ved det bryst som han ligger ved, men jeg er ikke helt sikker, da det er svært at vurdere, og svært at fokusere på andet end smerten.

Jeg håber inderligt, I kan hjælpe mig, da jeg virkelig synes at det tager meget af glæden fra amningen.

Se svar...

2018-01-26

 Ingen mælk

Hej 

Allerførst tak for jeres uundværligt forening og hjælp ! 

Jeg er 33 år og har en datter på 20 mdr og en søn på snart 3 mdr. 

Jeg ammer begge børn. Men oplevede ca en måned efter min søn var født at mælken stoppede :( 

Jeg ved der ikke er mælk, da min datter sutter på liv og løs og siger nej når jeg spørg om hun før mælk. Samtidig med det kan jeg hører ingen af dem synker. På trods af de begge sutter dag og nat. 

Jeg er blevet nød til at give min søn flaske, men er virkelig ked af jeg ikke har mælk til ham.

Kan jeg gøre noget?? 

Det hjælper tilsyneladende ikke at lægge ham til hele tiden.

Jeg har hørt fra flere at de oplever ved nr 2 barn at de pludselig ikke har mælk til barnet. Mange mener det er stres der går i mælken. Stres af man har 2 børn og ikke altid har tid til at fordybe sig i sin amning osv. 

Jeg fik også samtid med mælken stoppet et breakdown hvor jeg var rigtig ked af jeg ikke kunne være der som før for min datter. 

Min mand sejler 3 uger ud og er 3 uger hjemme. Så jeg har rigeligt at se til. 


Glæder mig til at høre fra jer. Mvh 

Mette 

Se svar...

2018-01-25

 Gylper voldsomt

Hej 

Min datter på 2 uger, er en glad og mild pige der tager fint på i vægt. 

Jeg ammer når hun melder sig hvilket oftest er med 3 timers interval. Er der kortere imellem ammer jeg fra samme bryst som tidligere.

Jeg har rimelig hurtig nedløbsrefleks og lige i starten skal hun synke meget. Har derfor prøvet laid back stillingen.

Jeg kæmper for at bøvse hende af hvergang, ikke altid det lykkes.

Ca 1 gang i døgnet kaster hun nærmest mælke kaskader op, ud gennem næse og mund. Det kommer oftest et godt stykke tid efter amning - i dag kom det fx ca 1 time efter, kort tid efter vi havde skiftet hende.

Hun virker ok bagefter, er selvfølgelig sulten så hun ammes igen.

Er der noget jeg kan gøre for at undgå det eller er det meget normalt ?

Har siden igår forsøgt at droppe mælke produkter som forsøg 

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her