LoginAmmerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 98,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2020-01-09

 White spot

Hej,

Jeg har gentagne problemer med white spots på min ene brystvorte. Det er altid det samme bryst, og jeg vil tro, at det nu er opstået 4-5 gange inden for 2 måneder. Jeg har hver gang stukket hul med en steril nål, og så plejer det som regel at blive bedre efter et par dage. Men det kommer som sagt hele tiden igen, og det gør så vanvittigt ondt, når det står på. Kan det virkelig passe, at det kan blive ved med at komme på det samme bryst? Jeg overvejer, om jeg kan nøjes med at amme på ét bryst, da det andet simplethen er for smertefuldt. Vil det være en mulighed? Er der nok mælk i kun det ene bryst? Min søn er på nuværende tidspunkt 6 mdr og er dermed i fuld gang med mos og grød. Hovedparten af det han indtager er dog stadig min mælk. Jeg håber virkelig i kan hjælpe.

Hilsen Jeanette

Se svar...

2019-12-21

 Problemer med sår på brystvorten efter et halvt års succesfuld amning

Hej FogF

Jeg har en søn på 7 måneder, som alle dage har været meget sulten!


Den første måned sled han mine brystvorter helt i stykker og jeg havde sår og brystbetændelse af flere omgange.

Vi fik styr på det og amning har været dejligt de sidste seks måneder, men...

Nu er den gal igen. Der er opstået sår på brystet på trods af at jeg ikke har ændret noget på vores amme rutine. Han har svært ved at finde ro ved brystet og vrider sig rundt, men får spist godt.

Jeg ved ikke hvad jeg skal kigge efter  eller ændre for at undgå sårene og revnerne der er på siden af brystvorten samt nede mod aeola.

Det frustrerer mig sådan endnu engang  at sidde i tårer når jeg ammer min søn.

Amalie

Se svar...

2019-12-07

 

Hej 
Lige et spørgsmål ifht. Genetablering af amning..

Da min søn og jeg var adskilt ved fødslen (akut kejsersnit) og først blev forenet efter 3 uger, løb min mælk sent til. Min søn var for lille og svær at amme, derudover havde min krop stress efter kejsersnittet da der desværre var en del komplikationer under operation. Han blev ammet delvis fra han var 3 uger indtil han var ca. 6 uger. Men Jeg stoppede ret pludseligt og hurtigt med at amme ham. da jeg en dag ingen mælk havde længere. 

I ugerne op til havde det været dalende og jeg har aldrig kunne lave mere end 40ml max.. Jeg har ikke haft noget mælk i brysterne indtil i forgårs, der kom det pludseligt igen (Min søn er 3,5 måned nu). Jeg prøvede at presse på brystet og der kom lidt ud. Nu er jeg gået igang med at pumpe 8 gange om dagen, men en dobbeltpumpe så begge bryster bliver stimuleret. 

Mit spørgsmål er derfor så; er det umuligt at få igang igen efter flere måneder uden? Eller skal jeg bare kæmpe videre så jeg kan komme til måske at amme ham lidt, og kun supplere op med MME som før.. Jeg vil det så gerne, men vil selvfølgelig heller ikke spilde tiden på det - hvis det er stort set umuligt at få igang igen. Følte bare det var et tegn fra min krop om, at den var ‘klar’ efter at være kommet sig over kejsersnittet. 

Mvh 
Lykke 

Se svar...

2019-11-26

 Natamning

Hej fogf,

Min datter er nu lidt over 6 mdr. Hun vokser som hun skal, hun trives og hun spiser på nuværende tidspunkt to mosmåltider i døgnet og ammes resten af tiden.

 MEN hun sover virkelig dårlig om natten. Hun har altid sovet dårligt og har aldrig haft et godt sovehjerte. Men det er ikke blevet bedre trods jeg hele tiden får at vide at det bliver bedre med alderen. På en god nat vågner hun hver anden time og kan kun falde i søvn igen ved hjælp af bryst. På en dårlig nat vågner hun en gang i timen. Hun sover ved siden af mig da jeg synes det er for hårdt at stå op så mange gange. 

Vi prøver med sutten og en beroligende hånd
men det er ikke godt nok. Vi har også prøvet at svøbe hende men det gør heller ingen forskel på hvornår hun vågner. Vi har i desperation forsøgt med modermælkserstatning om aften uden ændring. Vi har også forsøgt med afstand så hun ikke kan lugte mig og min mælk. 

Er vi for utålmodige og bør forsøge i flere dage end vi gør?

Om dagen sover hun fint. Hun sover 3 lurer af 1-2 timers varighed.

Hun bliver puttet til natten omkring 19.30-20.00. Her kan hun være ret urolig i hendes søvn i 2 timer. Og vi står op om morgen kl 7 ca. 


Mvh Sofie

Se svar...

2019-11-23

 Svær at lægge til

Hej. 
Jeg er nybagt mor til en lille dreng på snart 3 uger. Jeg har været meget udfordret på amningen og har på flere tidspunkter været ved at give op til flaske, hvilket jeg aldrig havde troet ville blive en realitet . 
Til at starte med var problematikken at jeg fik sår og det derfor var meget smertefuldt ved hver amning. Sårene forsvandt efter en uge, men amningerne blev i den grad ikke nemmere . 
Det er nu sådan at han har rigtig svært ved at tage fat og blive liggende (min sundhedsplejerske siger det er fordi jeg har flade brystvorter og skal derfor hjælpe til) trods at jeg hjælper med at mase brystet sammen, slipper han flere gange og bliver utålmodig og ender ofte i gråd.. Det resulterer i at de fleste amninger tager 1 1/2 til 2 timer, med pause og trøst ind i mellem. Jeg skifter også til andet bryst hvis han er helt umulig at lægge til det første.  Det er oftest værst om aftenen. Jeg har forsøgt at pumpe ud efter han afviser brystet og der er rigeligt med mælk. Det er som om jo mere “slatten” brystet bliver jo sværere er det for ham at tage fat, trods hjælp. 
Jeg er begyndt at frygte hver amning, fordi jeg ved hvilken kamp det er, det er især om natten at mit overskud er meget lavt og magtesløsheden tager over. 
Det skal siges at han tager fint på som han skal. 
Igår har jeg forsøgt med ammebrik af flere gange, men dette var helt umuligt, da de nærmeste faldt af ved de mindste berøring, jeg følte slet ikke jeg kunne få den til at sidde fast . 
Igår aftes overgav jeg mig til sutteflasken (med udmalket mælk) efter gråd i en halv times tid ved brystet. Det fik ham til at falde til ro.. Jeg er nu bare bange for at det kan gøre amninger mere udfordrende, hvis vi fortsat giver ham det til natten. 
Er der nogen gode råd jeg kan gøre ? 

Mvh En frustrede mor

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her