LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Spørg Jordemoderen

Loginjordemoderen

Spørg Jordemoderen

Brevkassen besvares primært af jordemødre der er medlem af Forældre og Fødsel.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Opret spørgsmål

Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 2,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-06-01

 Bmi over 35

Mit bmi før graviditet var 37, så højere end min sidste graviditet og højere end grænsen for en masse anbefalinger.

Vi havde en virkelig god hjemmefødsel sidst og vil meget gerne gøre det igen. Vi har aftalt med jordemoderen at det er det vi planlægger hen imod.

Mine spørgsmål:

  • Er igangsættelse ved uge 41 stadigvæk kun et tilbud når min startbmi var højere end 35?
  • Er det uansvarligt af os gerne at ville have en hjemmefødsel selvom jeg ender med at gå over 41 uger? Og er det overhovedet muligt?

Jeg har taget ca 4 kg på nu (ved 29. uge) og er fast besluttet på at det ikke bliver meget mere og allerhelst under min vægt ved fødslen sidst - hvilket pt ser meget sandsynligt ud.

Hvis der dukker uventede komplikationer op er det selvfølgelig ikke muligt og det er ok med os. 

Se svar...

2019-05-02

 Blå rundt om navlen

Hej 

Jeg er 27+3 i dag, og har inden for de sidste 2 uger lagt mærke til, at jeg er blå rundt om navlen. Nærmest som et blåt mærke. 

Hvad kan det skyldes?

Se svar...

2019-03-26

 Tvungen opkast

Hej 
Håber i kan hjælpe med mit spørgsmål. Jeg er 5+3 uger henne og har flere dage haft en forfærdelig kvalme efter jeg har fået noget at spise, så jeg har simpelthen stukket to fingre i halsen. Har du nogle gode råd til hvad jeg kan gøre? Og har jeg ødelagt noget for håbet om en lille velskabt skabning? Knus Camilla 

Se svar...

2018-12-22

 HCG Tidlig gravid og mega nervøs!

Jer helt ny på siden og helt ny som gravid! Jeg var til tidlig scanning i forgårs, hvor man tydeligt kunne se gestinationssækken, men mon den er tom? Sygeplejersken skønnede mig til at være 4-5 uger henne. Fik taget blodprøver for at se hcg-tallene, ca. 24 timer efter hinanden. 

Her er resultatet fra d. 20/12 kl. 11.58:

Værdi: 2440 IU/L
Producent: Amager KBA
Prøvens normalområde: < 3
Resultatet ift. normalområdet: Resultatet er uden for normalområdet.
Laboratoriets kommentar:
Efter menopause <6 IU/L Gestationsalder afhængig

D. 21/12 kl. 11.53
Værdi: 3160 IU/L
Producent: Hvidovre KBA
Prøvens normalområde: < 3
Resultatet ift. normalområdet: Resultatet er uden for normalområdet.
Laboratoriets kommentar:
Efter menopause <6 IU/L Gestationsalder afhængig

Kan du mig med at specificere dette resultat? Har søgt nettet tyndt i flere timer og har en idé om hvad det betyder ud fra læsning, men jeg er ikke sikker.


Har du mulighed for ud fra scanningsbilleder + HCG tal at skønne hvor langt jeg er henne? Jeg troede at jeg var 7 uger henne, da jeg dukkede op til scanning, men det var fordi jeg talte fra sidste menstruations (ca.) første dag. Men jeg fik så at vide at jeg skulle minus de 7 uger med 2 uger. Så hvis jeg skal være korrekt i min tale, er jeg så 5 uger henne? Som den dygtige sygeplejerske estimerede – eller regner man de to uger med – så jeg siger at jeg er 7 uger henne, men i realiteten kun er 5 uger henne? 

Beklager min lange mail, men er helt ny på banen her! 
 
Glæder mig til at høre fra dig.
 
God jul og godt nytår 😊

Se svar...

2018-12-21

 Opklaring ang. faderskab

Kære jordemoder, jeg er kommet i en situation som jeg har svært ved selv at gennemskue. Jeg er i den heldige situation at være gravid, men er meget usikker på hvem der er faderen. Jeg har i sidste uge været til ultralydsscanning hvor de vurderede at jeg var 6+6 uger henne. Således var min sidste menstruations første dag den 1/11. Jeg var sammen med min ekskæreste både den 12/11 og 15/11, og regner selv med at det må være på en af de dage at undfangelsen har fundet sted. Mit dilemma er dog at vi gik fra hinanden den 17/11, og jeg søgte trøst hos en god ven, hvor vi endte i seng sammen den 20/11, og jeg er nu i tvivl om hvorvidt der kan være en sandsynlighed for at han kan være faderen, hvilket jeg håber du kan svare på? Min cyklus er ca. 29 dage.

Håber du kan hjælpe mig. Mvh den fortvivlede.

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her