LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Kan amningen komme op og køre?

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

Kan amningen komme op og køre?

Tilbage  Info   
2019-07-30

Hej

Vi har en lille dreng på lidt over 3 uger. Vi havde en lidt hektisk start på amningen da min mælk først løb til på 8. Dagen, hvorfor han nåede at tabe sig en del (10,2%) han havde desuden lidt gulsot og vores sundhedsplejerske valgte derfor 3 dage efter fødslen at sende os retur til hospitalet. De mente dog alt var fint og sendte os hjem igen dog med mme som de mente vi skulle supplere med. Vi fik derfor aldrig mulighed for at etablere amningen fuldt ud da mælken løb til, da vi allerede der skulle supplere.

Da han senere tog lidt på prøvede jeg at nøjes med amning et par dage men dette resulterede i at han tabte sig igen. Hvorfor vi blev sat på mme igen.

Vores søn er nu nået sin fødselsvægt (lidt over) og vi pønser på om vi snart kan forsøge at trappe ud af mme - da jeg super gerne vil amme ham som det eneste. Vi er dog nervøse for om jeg har mælk nok? Det skal desuden siges at vores dreng har et godt sovehjerte og derfor ikke efterspørger brystet (eller mme) særlig ofte - han sover gerne 3-4 timer og ind imellem vækker vi ham for at få mad i ham. I starten tænkte vi det skyldtes gulsoten men nu hvor han er på rette kurs med vægten, tænker vi det måske bare er hans sind. Skal vi vække ham for at få mælkeproduktionen op eller lade han sove?!

Og har I andre gode råd til at få amningen op og køre?

På forhånd tak 

 

Kære nybagte forældre.

 

Tillykke med jeres lille dreng. Hvor er det ærgerligt, at i har haft så stressende en start på amningen.

Jeg tænker godt, at du kan komme til at fuldamme, men det kræver, at I får lagt en plan, der passer til jeres behov som familie. Når der er blevet suppleret, så er det vigtigt, at der også bliver lagt en plan for udtrapning, så din mælkeproduktion kan nå at følge med.
Det kan jeg ikke gøre her via brevkassen, da jeg mangler en del oplysninger, og da jeg vil have behov for at lave en grundig kortlægning af jeres amning, døgnrytme, graviditeten og fødslen, og der skal også kigges på alle trivselstegn hos jeres dreng og ikke kun vægten.

 

Jeg vil opfordre jer til at ringe til en af vores ammerådgivere på telefonlisten, så i kan få den bedst mulige hjælp fra os af.

https://www.fogf.dk/Ammeraadgivningen/hvor-ringer-jeg-hen

Alternativt kan i overveje at få en privat ammerådgiver ud til jer, som så kan hjælpe med alt ovenstående. Er det en, der kommer ud til jer, så kan hun også vurdere, om der er mundmotoriske eller anatomiske forhold, der har indflydelse på amningen, så det også kan blive taget hånd om.

 

Jeg krydser fingre for jer og ønsker jer alt det bedste på jeres ammerejse.

 

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, ammerådgiver ved Forældre og Fødsel.

X
Id:1514
Oprettet:2019-07-30 19:20:04
Besvaret:2019-08-05 13:02:06

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Vil du være medlem - tryk her