LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

Tilbage  Info   
2019-12-07
Hej 
Lige et spørgsmål ifht. Genetablering af amning..

Da min søn og jeg var adskilt ved fødslen (akut kejsersnit) og først blev forenet efter 3 uger, løb min mælk sent til. Min søn var for lille og svær at amme, derudover havde min krop stress efter kejsersnittet da der desværre var en del komplikationer under operation. Han blev ammet delvis fra han var 3 uger indtil han var ca. 6 uger. Men Jeg stoppede ret pludseligt og hurtigt med at amme ham. da jeg en dag ingen mælk havde længere. 

I ugerne op til havde det været dalende og jeg har aldrig kunne lave mere end 40ml max.. Jeg har ikke haft noget mælk i brysterne indtil i forgårs, der kom det pludseligt igen (Min søn er 3,5 måned nu). Jeg prøvede at presse på brystet og der kom lidt ud. Nu er jeg gået igang med at pumpe 8 gange om dagen, men en dobbeltpumpe så begge bryster bliver stimuleret. 

Mit spørgsmål er derfor så; er det umuligt at få igang igen efter flere måneder uden? Eller skal jeg bare kæmpe videre så jeg kan komme til måske at amme ham lidt, og kun supplere op med MME som før.. Jeg vil det så gerne, men vil selvfølgelig heller ikke spilde tiden på det - hvis det er stort set umuligt at få igang igen. Følte bare det var et tegn fra min krop om, at den var ‘klar’ efter at være kommet sig over kejsersnittet. 

Mvh 
Lykke 

 

Kære Lykke.

 

Først og fremmest JA, Det er bestemt muligt at genetablere amningen!

 

Jeg beklager rigtig meget mit sene svar, dit brev var simpelthen ikke kommet igennem til min mail. Det er jeg virkelig ked af. Måske har du fundet vores telefonliste, og ringet til en af vores ammerådgivere i stedet. Det håber jeg. Men derfor skal du ikke snydes for et svar herfra.

 

Det lyder til en rigtig hård start på jeres familieliv. Jeg kan godt forstå, at jeres amning har haft trange kår, og jeg er ked af, at du ikke har fået den hjælp, du havde brug for, for at få amningen i gang.

Du skriver, at du max kunne lave 40 ml. Du hr helt sikkert lavet meget mere, da det er sådan, at den mængde mælk, du kan malke ud, ikke siger noget som helst om, hvor meget mælk, der faktisk er i dine bryster. Mængden af udmalket mælk afhænger af rigtig meget: B.la. kvaliteten af pumpen, hvor øvet man er i at malke ud, hvor stresset man er, og i det hele taget hvordan man har det psykisk omkring udmalkningen.

Jeg tænker, at din mælk er kommet igen, fordi I har fået mere ro på, og du har fået det bedre ovenpå den omgang, I har været igennem. Så det er jo et rigtig positivt tegn.

At du er begyndt at malke ud, er en rigtig god idé til at få øget mælkemængden. Har du mulighed for det, så er det en rigtig god idé at lave powerpumping én gang om dagen.

Det gøres således:

©     20 min. udmalkning.

©     10min. Pause

©     10min. Udmalkning.

©     10min. Pause

©     10min. Udmalkning.

 

For at vække hans sutteinstinkter, skal I tage ammeferie i sengen eller sofaen, hvor I er så meget hud mod hud som muligt, lad brysterne være frit tilgængelige og læg dig i laid back ammestilling, hvor han selv får mulighed for at hapse sig på. Det er rigtig vigtigt, at du her er tålmodig og ikke forcerer processen. Det er alfa og omega, at hans teknik er korrekt for at stimulere brystet nok og for at han i sidste ende vil kunne blive mæt ved dit bryst. ( https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E&index=2&list=PLwUkt8Y8pbNc6qrLQVJPhcPTB5aN1alOs&t=0s )
Det er vigtigt, at i har ro til dette, så ingen gæster eller ture ud af huset. Sørg for at have mad, drikke og snacks indenfor rækkevidde, og gør det til en hyggestund for jer begge. Sørg desuden for, at han er mæt og tilpas her i starten, inden du forsøger at få ham på brystet, så han også har tålmodighed, og det bliver en god oplevelse.

 

For at øge din drengs interesse ved brystet, kan du give ham mad med suppleringssystem i stedet for at bruge flaske. Du kan enten bruge Medelas sns-system eller lave et selv ( https://www.youtube.com/watch?v=30X6RZyJg5s )

Derudover er det en god idé at begynde på paced bottlefeeding, så han vænner sig til et langsommere flow af mælk, samt for trænet sine kæbemuskler, da det er en anden teknik at die ved et bryst end at få mælk ud af en flaske. ( https://www.mamanatural.com/paced-bottle-feeding/ )

 

Genetableringen vil tage tid og kræver tålmodighed. Men det er absolut ikke umuligt. Man kan endda få en amning op at køre, selvom man aldrig har født. ( http://fyrstenogfruen.dk/2015/08/16/alle-kan-amme/ )

 

De bedste hilsner fra

Camilla M. Olsen
Ammerådgiver ved Forældre og Fødsel

X
Id:1527
Oprettet:2019-12-07 19:44:39
Besvaret:2019-12-23 12:50:03

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Vil du være medlem - tryk her