LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

White spot

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

White spot

Tilbage  Info   
2020-01-09

Hej,

Jeg har gentagne problemer med white spots på min ene brystvorte. Det er altid det samme bryst, og jeg vil tro, at det nu er opstået 4-5 gange inden for 2 måneder. Jeg har hver gang stukket hul med en steril nål, og så plejer det som regel at blive bedre efter et par dage. Men det kommer som sagt hele tiden igen, og det gør så vanvittigt ondt, når det står på. Kan det virkelig passe, at det kan blive ved med at komme på det samme bryst? Jeg overvejer, om jeg kan nøjes med at amme på ét bryst, da det andet simplethen er for smertefuldt. Vil det være en mulighed? Er der nok mælk i kun det ene bryst? Min søn er på nuværende tidspunkt 6 mdr og er dermed i fuld gang med mos og grød. Hovedparten af det han indtager er dog stadig min mælk. Jeg håber virkelig i kan hjælpe.

Hilsen Jeanette

 

Hej Jeanette.

Hvor lyder det frustrerende, at du ikke kan komme white spot til livs.

Nogle kvinder oplever, at det hjælper at tage et kosttilskud  af lecitin, da det skulle hjælpe på, at mælkefedtet ikke samler sig i klumper i mælkegangene.
Derudover kan det være værd at overveje, om din BH måske trykker på brystet, så der opstår tilstopninger af mælkegangene. Det kan også opstå, hvis man altid ligger på den samme side og sover om natten. her kan det være en fold i tøj eller sengetøj, der kan være synderen.

Det kan også være, at der sidder lidt rester af proppen tilbage i mælkegangen, som så gør, at det bliver ved med at stoppe til. Du kan evt prøve med hot bottle metoden, hvis du får en bleb igen, da det er meget effektivt til at suge en prop ud. Du tager en glasflaske på 1 l og med et hul, der er 4-6cm i diameter. Varm flasken op undtaget selve halsen, når flasken er godt varm, sætter du flaskemunden på brystvorten, så brystet slutter tæt til. Når flasken køler ned dannes der vakuum inde i flasken, og det kontinuerlige sug er meget effektivt. Masser gerne brystet samtidig eller læg en varmepude på, for at gøre det mest effektivt.

Du kan også forsøge at amme mens du står på alle 4 og baby ligger nede under dig. på den måde hjælper tyngdekraften også med at løsne proppen helt.

Du kan også, som du skriver, vælge at amme på det ene bryst udelukkende. Det kan sagtens lave mælk nok til din baby. Tvillinger har jo også kun et bryst hver, og fuldammes også til 6 mdr uden problemer. Der er endda trillingemødre, der fuldammer. Kvindekroppen er fantastisk. Hvis du vælger denne løsning, så trap stille og roligt ned på det ene bryst, og op på det andet bryst, så mælkeproduktionen når at tilpasse sig, og så du ikke får brystbetændelse i den side, der skal lukkes ned.

Jeg håber, at du finder en brugbar løsning i ovenstående.

De Bedste hilsner,
Camilla M. Olsen, Ammevejleder ved Forældre og Fødsel

X
Id:1529
Oprettet:2020-01-09 14:02:30
Besvaret:2020-01-14 13:24:42

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Vil du være medlem - tryk her