LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Græder før og under amning

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

Græder før og under amning

Tilbage  Info   
2020-02-24

Kære ammerådgivning,

Jeg skriver fordi min søn på 11 uger er begyndt at græde og skrige når jeg forsøger at lægge ham til. Jo tættere jeg tager ham på brystet jo højere skriger han. Det har varet et par uger nu men er blevet værre her de sidste dage, hvor jeg ved nogle måltider må give op, da jeg ikke vil presse ham for meget. Andre gange kan han distraheres/ snydes til at tage fat ved at give ham sut som fjernes lige ved brystet. 

Det skal siges at jeg gennem hele ammeforløbet har brugt ammebrik og det derfor normalt tager ham noget tid at spise færdigt. Indtil videre har han våde bleer og afføring som han skal og han har da også taget på. Men hvert måltid er en kamp og vi håber at det bare er en fase. Vi har været hos lægen som har tjekket at han ikke har svamp i munden. Og da han har taget på i vægt syntes hun at vi skulle se tiden an. 

Har i erfaring med at babyer bliver så urolige ved brystet både når de lægges til og ved pauser i måltidet? Og hvad kan vi stille op? Ville jo meget gerne fortsætte med at amme, men det er virkelig hårdt at han afviser det sådan

Håber på jeres hjælp.

Mvh Pernille

 

Kære Pernille.

 

Hvor lyder det bare som en rigtig frustrerende situation for alle parter.

Uro ved brystet kan skyldes mange ting.

 

Du skriver desværre ikke, hvad årsagen er, til at i bruger ammebrik. Ofte bliver en ammebrik givet fordi der ikke er tid til ordentlig vejledning på sygehuset, så i stedet for at behandle problemet, så maskerer den bare problemet.

Hvis din søn fra starten af ikke har haft en ordentlig ammeteknik, så han ammer tilstrækkelig effektivt, så vil man ofte se, at mælkeproduktionen stille og roligt dykker her omkring de 3-4 måneder. Det er fordi mælkeproduktionen nu helt er styret af udbud og efterspørgsel fremfor at den også blev hjulpet på vej af hormoner i de første uger. Hvis det er tilfældet, så kan det hjælpe, at have noget varmt på brystet mens du ammer, da det får mælken til at flyde lidt lettere, og når nedløbet er aftaget, så kan du lave brystkompressioner for at hjælpe ham med at få lidt ekstra. Derudover kan det være en rigtig god idé at få kigget på teknikken af en uddannet ammevejleder.

 

Det sker også, at så små børn kan have væske på ørerne, så det er ubehageligt at ligge ned og amme. Det kan afhjælpes ved at bruge ammestillinger, hvor han sidder mere op. Eksempelvis Koala hold. Men så vil der ofte også være problemer med at ligge ned, når han skal sove.

 

Nogle børn kan også døje med spændinger og låsninger, der kan gøre det ubehageligt at amme. Her kan det være en hjælp at tage forbi en kropsbehandler med uddannelse i at behandle spædbørn. Det kan være en kiropraktor, osteopat eller kranoisakralterapeut.

 

Har der været en ubehagelig oplevelse i forbindelse med en amning, hvor han måske er blevet forskrækket? Og nu forbinder han amningen med denne angstfyldte oplevelse.

 

Hvis I har behov for yderligere vejledning, så skal i være meget velkomne til at ringe til en af rådgiverne på telefonlisten.

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, Ammevejleder hos Forældre og Fødsel.

X
Id:1531
Oprettet:2020-02-24 17:23:16
Besvaret:2020-03-03 21:52:58

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Vil du være medlem - tryk her