LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Arbejde og amning

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

Arbejde og amning

Tilbage  Info   
2020-03-01

Hej, 

Jeg skriver til Jer fordi, min søn er 16 måneder og jeg ammer stadig når han skal sove og om natten. Jeg har umiddelbart ikke et ønske om at stoppe det før han eller jeg siger fra. 

Sagen er dog den, at jeg skal til at arbejde 32 timer om ugen, dag og nat. Vores søn bliver hjemmepasset og det er så hans far som tager over når jeg starter arbejde. 

Bør vi forberede et ammestop nu (der er en måned til jeg starter), eller skal vi satse på han finder sig til rette ved at det er far der er der om natten- og de nætter jeg så er hjemme, kan jeg stadig amme (drømmescenariet). Alternativt kan jeg malke ud så de har en flaske når jeg ikke er der. 

Har I nogle gode råd? Vi er lidt i vildrede over hvordan vi tackler det bedst og mest muligt skånsomt for vores søn. Og jeg kunne virkelig godt tænke mig at amme når jeg er hjemme. Jeg føler det skal slutte helt af sig selv fremfor at det er noget vi fremprovokere :( 

 

Hej hej.

 

Hvor er det dejligt at I stadig ammer, og at I stadig har lyst til det.

 

Rigtig mange ammende mødre starter på arbejde igen i blandede vagter, hvor far så skal klare nætterne. Jeg kender til mange sygeplejersker og jordemødre, der er startet op i arbejde, og som stadig ammer. I de fleste tilfælde finder barnet hurtigt ud af, hvornår mor ikke er der til at amme, og så finder far og barn deres måde, at putte på eller komme videre i søvnen. Det vil nok være en god idé, at far kan tilbyde noget mælk eller vand fra enten kop eller flaske, så det i hvert fald ikke er sult eller tørst, der skal forstyrre søvnen.
Jeg ville i første omgang ikke begynde at ændre noget, men i stedet give det hele en chance, selvom de første nætter uden mor måske kan blive hårde. Det sker også, at børnene bare lægger sig ned og sover igen, når de har konstateret, at mor ikke lige er der.

 

Viser det sig, at det slet ikke kan fungere, og et ammestop er nødvendigt, så skal du være meget velkommen til at ringe til en af vores rådgivere på telefonlisten eller skrive her i brevkassen igen.

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, Ammevejleder hos Forældre og Fødsel

X
Id:1532
Oprettet:2020-03-01 12:41:16
Besvaret:2020-03-03 22:03:14

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Vil du være medlem - tryk her