LoginAMNING ER GODT - LANGTIDSAMNING ER (stadig) OGSÅ GODT

Kategorier

Arkiv (måned)tilbage til oversigten

Se vores nyhedsbrev

Ammedebatten blusser op med jævne mellemrum, og sætter det bl.a. til diskussion om det er ok at amme offentligt og om amning af "større" børn er i orden. Foreningen Forældre og Fødsel ønsker til stadighed at bryde med det tabu, der er omkring amning af børn ud over det første år. Vi finder det skammeligt, at "skabs-amning", stadig er et udbredt fænomen i 2018 - at kvinder ikke føler det accepteret at amme deres småbørn i offentligheden. Vi ønsker derfor at slå fast:


 

 


Efterhånden som et barn udvikler sig og dermed bliver mere fysisk selvhjulpen og uafhængig, kan netop ammestunden blive en vigtig kilde til etablering af den ro, forankring og mentale støtte som småbørn også altid har brug for.


At afvænne et barn fra en ellers veletableret og velfungerende amning, gør ikke et barn selvstændigt - det kunne i værste fald betyde netop det modsatte! Men i vores kultur er der - særligt i den seneste tid - udtrykt en frygt for at langtidsammede børn udvikler en vedholdende afhængighed.


Al erfaring tyder på det modsatte; at den stærke tilknytning et barn oplever bla. under amningen, det at føle den stærke samhørighed med sin primære person og opleve sig hørt og modtaget, vil øge barnets uafhængighed, udvikle en stærk følelse af selvværd og selvstændighed.


Langtidsamning er ikke den eneste måde hvorpå forældre kan sikre deres barn den stærke tilknytning, men det er en let og sund måde. Lydhørhed hos forældre, imødekommenhed, rummelighed og nærværet kan naturligvis sagtens også være til stede på andre måder end ved at amme.Med venlig hilsen


Organisationen Forældre og Fødsel


 


For uddybende og yderligere kommentarer kontakt venligst


Ammerådgiver, Sarah Burri Thomsen, tlf: 60 62 67 36


Formand, Birgitte Halkjær Storgaard, tlf:  42 94 02 82


Hjemmeside: http://www.fogf.dk


Vil du være medlem - tryk her