Ammerådgivning til alle

Reaktion på artiklen ”Nybagte mødre får ikke nok ammehjælp” bragt i Metroxpress d. 24. september 24, 2010

Forældre og Fødsel mener, at det er stærkt alarmerende, at sundhedsplejerskerne landet over nu kan fortælle, at de mange besparelser på svangreområdet er skyld i, at flere og flere nybagte mødre dropper amningen. Endvidere er Forældre og Fødsel dybt foruroliget over, at bl.a. Hvidovre Hospital kan fortælle om talrige genindlæggelser af spædbørn i mistrivsel på grund af manglende hjælp og vejledning i de første kritiske dage efter fødslen. Manglende ammevejledning er ofte lig med mislykkede ammeforløb, hvilket kan sætte sig som mislykkede følelser hos moderen, der derfor kan være lettere disponeret for en efterfødselsreaktion. Ordentlig omsorg, tid og vejledning til den enkelte nybagte mor på barselsgang eller i eget hjem sikrer, at langt de fleste mødre vil opnå et vellykket ammeforløb og dermed give sig selv og barnet det bedste fundament for livets første år.

Men det er der ikke mulighed for, hvis standardprocedure for fødsler for fremtiden er lig med ambulante fødsler til alle, uden opfølgning i eget hjem af hverken jordemoder eller sundhedsplejerske, før 7 dage efter fødslen.

Sundhedsstyrelsen i Danmark anbefaler amning de første 6 måneder af barnets levetid (og gerne længere!), og det er derfor under al kritik, at sundhedspersonalet ikke gives mulighed for at tilbyde de nybagte mødre og deres børn, den hjælp og rådgivning, som de rettelig har krav på som borger i Danmark, hvor vi retter os efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger! Det er Forældre og Fødsels håb og ønske, at man som borger i det danske samfund kan have tillid til, at sundhedspersonalet har mulighed for at rådgive en ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer i det, der er det sundeste og mest hensigtsmæssige valg, når man betænker et lille nyt menneskes første sårbare tid i verden. Modermælk indeholder alt det et spædbarn har brug for – og findes I de mængder der er brug for – når barnet har uhindret adgang til at die. Støtte og omsorg for ammende kvinder og familien findes også i de mængder der er brug for det, i Forældre og Fødsels gratis og anonyme rådgivning døgnet rundt.

Men Forældre og Fødsel kræver, at politikerne vågner op og prioritere svangreområdet, i stedet for at lade frivillige kræfter udfylde hullerne i velfærdssystemet! Forældre og Fødsel ønsker ikke ”lig på bordet” for at få sat fokus på problemerne med de mange besparelser, men det er hvad regeringen ender med at få, hvis det ikke bliver handlet nu. Forældre og Fødsel kræver ordentlig omsorg for mor og barn, ordentlig vejledning og ordentlige forhold for de mennesker, der skal yde den livsvigtige indsats, som fødsels- og barselspleje kan være. Forældre og Fødsel forventer, at alle mødre får den bedste rådgivning på området, hver gang – også i fremtiden.

2010-09-24T21:10:25+00:00 24, sep, 2010|