Vores rådgivning er drevet af frivillige med job og familie ved siden af. Derfor kan det på nogle tidspunkter af dagen være svært at træffe en rådgiver. Du kan derfor risikere at måtte ringe til et par stykker fra listen, eller forsøge på et andet tidspunkt.

Søren Brønchenburg – Tlf: 28 66 89 53

Jeg i 40’erne og min samlever og jeg er forældre til Esther Maria på 3 år. Fra et tidligere forhold har jeg Christine, der i dag er 9 år. Christine blev født ambulant på Hvidovre hospital. Fødsel var ukompliceret, og vores datter kom til verden ca. 5 timer efter, vi selv var kørt til hospitalet.

Christine blev delebarn en måned efter sin fødsel og vores far-datter forhold har derfor fra start været tæt og nært. Over en periode på 10 måneder fra april 2007 til februar 2008 gik Christine og jeg fast en gang om ugen til babyrytmik i menighedshuset i den lokale sognekirke. Mange kirker i København og på Frederiksberg tilbyder forskellige former for rytmik. Siden september 2008 har Christine været elev på Frederiksberg Musikhøjskole, hvor Christine først i nogle år gik til “Musik og bevægelse”, i 2011 på Musikværksted og siden 2014 til Dans og Performance. Endvidere har Christine stået/gået på ski og stået på skøjter siden hun var 3 år, deltaget i børneløb mv.

Jeg kommer selv fra en aktiv familie. Således har både min søster og jeg gennem vores opvækst gået til gymnastik inspireret af vores moder, standarddans, dyrket forskellige former for idræt og spillet forskellige instrumenter. Endvidere har jeg sunget i kor, gennemført en frilufts- og gymnastiklederuddannelse ved Rønshoved Højskole og løbet Københavns maraton 4 gange.

Jeg deler meget gerne ud af Christines og mine erfaringer, hvorfor du altid er velkommen til at kontakte mig! ”

Stine Elisabeth Jung Møller – Tlf: 29 88 23 83

Christine Ekstrand – Tlf: 22 31 62 62

Susanne Vestergaard – Tlf: 51 95 41 05

Søren Brønchenburg – Tlf: 28 66 89 53 

Christine Ekstrand – Tlf: 22 31 62 62 – email: christine.ekstrand@fogf.dk

Jeg hedder Christine Ekstrand. Jeg er mor til tre børn og fandt frem til ifavn, da jeg lige havde fået mit første barn i 2005.

Ifavn er en af de danske betegnelser for det som på engelsk hedder Attachment Parenting. Andre betegnelser er nænsomt forældreskab eller blidt forældreskab. Ifavn tager afsæt i tanken om at god tilknytning har betydning for et barns sociale og følelsesmæssige udvikling og trivsel. Fysisk og følelsesmæssigt nærværende forældre (eller andre omsorgspersoner) hjælper barnet til at danne en god tilknytning. Ifavn principperne tager udgangspunkt i 8 emner. De 8 emner er ikke en køreplan for ifavn, men emner, hvor tilknytningen mellem barn og forældre udfolder sig:

  1. Preparation for Pregnancy, Birth and Parenting
  2. Feed with Love and Respect
  3. Respond with Sensitivity
  4. Use Nurturing Touch
  5. Ensure Safe Sleep, Physically and Emotionally
  6. Provide Consistent Loving Care
  7. Practice Positive Discipline
  8. Strive for Balance in Personal and Family Life

For mig var tankerne i ifavn meget befriende. At jeg som forældre ikke skulle leve op til andet end at reagere på vores barns behov. Jeg tror at et lille barn skal have opfyldt sit behov for nærhed og tilgængelighed frem for at følge nogen bestemte regler for god baby-opførsel. J Dvs. at jeg ikke vil vælge at træne et spædbarn i selvstændighed, men i højere grad være opmærksom på hvad der giver barnet mest nærhed og omsorg. Mødet med ifavn blev afsæt for hvordan jeg også øver mig i at være omkring mine børn mens de er blevet ældre. At jeg gerne vil tage mine børns udsagn og behov alvorligt. Og at jeg gerne støtter mine børn i medansvar og inter-afhængighed med en overbevisning om at børn med god tilknytning og stærkt fundament har gode vilkår for selv at løsrive sig og begive sig på egne eventyr.

Har du lyst til at høre mere om ifavn, vil jeg gerne dele af erfaringer, udfordringer og overvejelser. Du er velkommen til at kontakte mig

Heidi Lykholt – Tlf: 20 66 00 05

Har båret mine børn i slynger, samsover stadig med dem på hhv. 5. og 7. år, har ammet i hhv. 2,5 og 3,5 år og tandem-ammet i en kort periode.

Har holdt foredrag om ifavn, blid opdragelse, samsovning, langtidsamning og slynger.

Kristine McGowen – Tlf: 32 55 05 14

Pernille Johansen – Tlf: 25 54 50 99

Jeg har 4 børn, som alle er opdraget ud fra i favn principper. For mig betyder det meget, ikke bare at vide hvad man gør forkert, eller vide hvad man ikke vil, men at have redskaber til at være sammen på en god og givende måde. Det er vigtigt for mig at ansvaret ligger hos den voksne og at vi tager dette ansvar. Det er et spørgsmål om at være til stede, ikke bare i form af at have en masse tid sammen, men at nuet for en særstatus. For mig hænger i favn tæt sammen med girafsprog og evnen til at lytte og kommunikere, på barnets niveau.

Du må meget gerne ringe og fortælle mig om dit syn på i favn, hvordan du bruger det i hverdagen, og hvad du syntes er svært. Vi syntes alle at noget er svært og nogle gange hjælper det bare at vende det eller få nogle nye øjne på sagen 🙂

Ved du ikke hvad i favn er, men søger en tilfredsstillende måde at bære forældreskabet på er du også meget velkommen til at ringe og få en snak.

Susanne Vestergaard – Tlf: 51 95 41 05

Susanne Vestergaard – Tlf: 51 95 41 05

Christine Ekstrand – Tlf: 22 31 62 62 – email: christine.ekstrand@fogf.dk

Jeg hedder Christine Ekstrand og jeg er forælder til tre børn fra 05, 08 og 12. Vi har de der helt almindelige små eller store konflikter enten børnene imellem, eller mellem børn og voksne om alt fra tøj, tandbørstning, mad, regler osv. Jeg vil gerne dele af erfaringer og overvejelser, hvordan vi forsøger at få løst konflikterne inden de går i hårknude og hvilken betydning vores håndtering af konflikterne har? Kan vi bruge konflikter til at styrke forholdet til vores børn?

Har du lyst til at tale med en anden forælder om opdragelse, så er du velkommen til at kontakte mig.

Susanne Vestergaard – Tlf: 51 95 41 05

Susanne Vestergaard – Tlf: 51 95 41 05

Christine Ekstrand – Tlf: 22 31 62 62

Karin Parello-Plesner – Tlf: 50 22 22 50

Susanne Vestergaard – Tlf: 51 95 41 05

Kristine McGowen – Tlf: 32 55 05 14

Pernille Johansen – Tlf: 25 54 50 99

Jeg er mor til tvillinger fra 06. Der er mange ting som er anderledes med tvillinger. Graviditeten, fødslen, amningen, børnehaven og skole osv.

Alt sammen er det noget vi altid skal tage stilling til med alle børn, men der er bare nogle facetter med tvillinger som gør det lidt mere indviklet.

Jeg er uddannet ammerådgiver og skal forhåbentligt starte på jordemoder studiet sommeren 2011, der udover har jeg læst og sat mig ind i en del problemstillinger omkring børn og jeg har selv 4, hvor af tvillingerne ligger i midten.

Jeg vil gerne lytte til dig uanset hvor du er i dit tvillinge forløb, det er altid godt at udveksle erfaringer, ikke mindst når man har en situation som ikke alle forstår. Jeg har rådgivet i emnet og amning i flere år efterhånden, og noget der går igen er følelsen af eller frygten for ikke at kunne slå til. Vi har store krav til os selv og ofte kan man opleve med tvillinger at man må gå på kompromis med nogle af disse krav, og hvad er så vigtigst?

Sofie Lind Boeng – Tlf: 60 60 95 18

Loading...
Loading...
Loading...
Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.
BLIV MEDLEM