Forældre og Fødsel værner om amningens værdi

For at skabe opmærksomhed om amning i offentlighed er der torsdag den 16. oktober 2014 kl. 8.30-9.00 arrangeret ”Amme-Flashmob (De små har ret til mad)” på banegårdene i København, Odense, Aarhus, Fredericia, Herning, Esbjerg og Ålborg.

I den forbindelse ønsker Forældre og Fødsel at slå fast at alle kvinder naturligvis skal have ret til at amme offentligt, og vi giver vores støtte og opbakning til de kvinder der deltager i begivenheden – både dem der deltager fysisk og møder op på banegårdene, og dem der bakker op med positive tilkendegivelser på bl.a. Facebook.

Forældre og Fødsel ønsker at bakke op om synliggørelsen af det naturlige i at amme, også offentligt. Det er vigtigt for kommende forældre at se amning. Hvis man aldrig ser en baby, der bliver ammet, fordi det udelukkes fra det offentlige rum, så kan det blive endnu sværere at forestille sig, hvordan man selv kommer i gang.

I en debat, hvor mødres ret til at amme når og hvor de vil er under pres, ønsker Forældre og Fødsel at stå fast på barnets ret til mad – når og hvor behovet opstår.

I Forældre og Fødsel værner vi om amningens værdi. Vi ved, at amning ernæringsmæssigt indeholder næring, vitaminer og mineraler i en sammensætning, der er fuldstændig afstemt efter barnets alder og behov, så barnet trives og på sigt er i mindre risiko for forskellige sygdomme. Vi ved, at der ved amning dannes et unikt bånd mellem mor og barn af nærhed, tryghed og forståelse.

2014-10-15T10:40:48+00:00 15, okt, 2014|