Hjemmefødselsordning Sjælland, er svangreomsorg i særklasse

Forældre og Fødsel støtter Hjemmefødselsordning Sjælland, fordi det er svangreomsorg i særklasse.

Tirsdag d. 15 september 2015 skal Region Sjællands politikere beslutte om regionens Hjemmefødselsordning skal bevares, eller om aftalen med Hjemmefødselsordning Sjælland skal opsiges. Dette skulle angiveligt være for at spare de 4,5 mio. kr for de ca. 275 fødsler som hjemmefødselsordningen varetager. Disse fødsler vil fortsat skulle indgå i regionens budget, omend til en noget højere pris i hospitalernes budgetter.

Hjemmefødselsordning Sjælland er en særlig og unik mulighed for at få en rolig og personlig behandling i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel.
De 9 jordemødre har stor ekspertise inden for hjemmefødsler, og de giver med deres engagement den enkelte familie oplevelsen af at være tryg og medbestemmende over eget forløb.

Hjemmefødsler er en sikker og ukompliceret løsning for sunde gravide og der er færre indgreb ved hjemmefødsler. Forældre og Fødsel går stærkt ind for, at den enkelte familie skal kunne tage et informeret og frit valg i forbindelse med modtagelsen af et lille nyt familiemedlem, derfor anbefaler Forældre og Fødsel region Sjællands regionsråd at bibeholde deres helt specielle hjemmefødselsordning. Forældre og Fødsel så gerne lignende ordninger i landets øvrige regioner.

2017-06-21T10:57:58+00:00 15, sep, 2015|