Omsorg for barnet starter med omsorg for moderen – og hendes bryster

Under henvisning til artikel i Jyllandsposten ”Kvinder efterlyser hjælp til amning” (18.04.2013) 

Kommentar til landsdækkende undersøgelse af kvinders erfaringer med graviditet, fødsel og barsel fra organisationen Forældre og Fødsel: Omsorg for barnet starter med omsorg for moderen – og hendes bryster

En ny undersøgelse viser, at hver tredje nybagt mor er i tvivl om amning og ernæring af barnet. Som det er i dag, skal den barslende selv opsøge hjælp, når problemerne opstår. Og tilbuddene er meget forskellige fra sted til sted. Det er en jungle og slet ikke godt nok, fastslår Forældre og Fødsel.

Der er gode erfaringer med ammeambulatorier og dette tilbud skal etableres i tilknytning til alle barselsafsnit landet over. Desuden er det vigtigt, at regionerne tilføres de nødvendige midler, så ammekonsulenterne på ambulatorierne kan arbejde opsøgende. Fx ringe hjem til den nybagte familie og høre, hvordan det går med amningen. Er mælken løbet til? Hvordan tager barnet fat?

Når amningen skal i gang, er ro og tryghed afgørende. Man må ikke være nødt til at google i timevis for derefter at blive mødt af en telefonsvarer for at få opklaret et ammespørgsmål. Også forældre med færre ressourcer eller som har haft en anstrengende fødsel skal kunne give deres barn den bedste start. Så omsorg for barnet starter med omsorg for moderen – og hendes bryster.

2013-04-19T09:18:18+00:00 19, apr, 2013|