Ordentlige forhold for jordemødrene

Forældre og Fødsel er uforstående over for de deltagende politikeres håndtering af sagen. I indslaget fremhæves tal om, at 96 % af alle kvinder er tilfredse med deres fødselsoplevelse.
Vi må gå ud fra, at de refererer til den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser. – En undersøgelse, som kun er besvaret af knap 5000 fødende i 2014.

En god fødselsoplevelse er i øvrigt mere og andet, end at mor og barn overlever. Samme patientundersøgelse viser, at 44% af alle førstegangsfødende i nogen grad eller høj grad er usikre på amningen, når de tager hjem fra hospitalet.

Hvorfor vælger man ikke at lytte til de jordemødre, der står i virkeligheden hver dag? Og de kvinder, der står frem med deres historier? Hvordan kan man så blindt holde sig til et spørgeskema? – Er det mon, fordi det er mest belejligt?

Lad os i stedet tale om de kvinder, der ikke har besvaret undersøgelsen. De kvinder, der sidder med en klump i maven over en utryg fødselsoplevelse, og som ikke orker at udfylde skemaet. Lad os tale om jordemoderen, der må sige: “heldigvis gik det godt denne gang”.

Fødsler kan ikke gøres om, det skal lykkes første gang – og ikke på grund af held! Giv nu jordemødrene mulighed for at udføre deres arbejde under ordentlige forhold til gavn for alle. Er det virkelig for meget at forlange?

Kommentar til gårsdagens TV Avis angående jordemødrenes oplevelse af forholdene på fødegangene.

2015-10-23T21:49:00+00:00 23, okt, 2015|