Det er sikkert at føde hjemme

Det er med stor tilfredshed, at Forældre og Fødsel ser at man i Storbritannien nu anbefaler ukomplicerede 2. gangsgravide at føde hjemme, simpelthen fordi det anses som sikrere end en hospitalsfødsel.

Det er ikke ny viden, at hjemmefødsler har langt færre indgreb, og større tilfredshed blandt de nybagte familier, der for de flestes vedkommende har oplevet færre bristninger, rolige omgivelser og en jordemoders udelte opmærksomhed.

I disse tider, hvor besparelser på sundhedsområdet er det barske hverdag, kan det undre, at netop hjemmefødslerne ikke tidligere er blevet opprioriteret, idet prisen for en hjemmefødsel er betydelig lavere end en hospitalsfødsel.

Vi støtter i Forældre og Fødsel kvinder i det frie oplyste valg af fødested, og vi mener ikke, der er en bestemt måde eller et bestemt sted en fødsel skal foregå. Men ikke mindst på baggrund af de nyeste engelske studier samt de gode resultater og lang erfaring Region Sjællands Hjemmefødselsordningen har gjort sig, så må foreningen Forældre og Fødsel anbefale gravide, der forventer en normal, ukompliceret fødsel, at føde hjemme!

Vi anbefaler gravide i det hele taget – uanset hvor de ønsker at føde – at stille krav til den faglige og følelsesmæssige svangreomsorg og til den fødselshjælp de tilbydes. Fx krav om flere jordemoderbesøg, mere fødselsforberedelse, længere barselsophold efter fødslen og støtte til amning.

2014-12-05T10:43:28+00:00 5, dec, 2014|