Arbejde og amning

01-03-2020

Hej, 

Jeg skriver til Jer fordi, min søn er 16 måneder og jeg ammer stadig når han skal sove og om natten. Jeg har umiddelbart ikke et ønske om at stoppe det før han eller jeg siger fra. 

Sagen er dog den, at jeg skal til at arbejde 32 timer om ugen, dag og nat. Vores søn bliver hjemmepasset og det er så hans far som tager over når jeg starter arbejde. 

Bør vi forberede et ammestop nu (der er en måned til jeg starter), eller skal vi satse på han finder sig til rette ved at det er far der er der om natten- og de nætter jeg så er hjemme, kan jeg stadig amme (drømmescenariet). Alternativt kan jeg malke ud så de har en flaske når jeg ikke er der. 

Har I nogle gode råd? Vi er lidt i vildrede over hvordan vi tackler det bedst og mest muligt skånsomt for vores søn. Og jeg kunne virkelig godt tænke mig at amme når jeg er hjemme. Jeg føler det skal slutte helt af sig selv fremfor at det er noget vi fremprovokere :( 

Hej hej.

 

Hvor er det dejligt ved I stadig ammer, og ved jeg stadig har lyst til det.

 

Rigtig mange ammende mødre starter på arbejde igen i blandede vagter, hvor langt så skal klare nætterne. Jeg kender til mange sygeplejersker og jordemødre, der begyndte i arbejde og som stadig ammer. Jeg finder de fleste tilfælde finder hurtigt ud af, hvornår jeg ikke er der til amme, og så finder langt og barn i deres måde, på stedet eller kommer videre i søvnen. Det vil nok være en god idé, langt kan jeg tilbyde noget mælk eller vand fra enten kop eller flaske, så det i hvert fald ikke er sult eller tørst, der skal styres søvnen.
Jeg vil i første omgang ikke begynde ved ændre noget, mænd i stedet giver det hele en chance, selv om de første nætter uden mor måske kan blive hårde. Det sker også, ved børnene bare lægger sig ned og sover igen, når de har konstateret, ved mor ikke lige der.

 

Viser det, når det ikke kan svampe, og det er nødvendigt at ammestop, så skal du være meget velkommen til at ringe til vores rådgivere på telefonliste eller skrive hende i brevbøger igen.

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, Ammevejleder hos Forældre og Fødsel