Amning ved begge bryster

09-01-2020

Hej

Jeg har en dreng på 4 uger, som trives og tager godt på. Selvom jeg har ammet ham i 4 uger, finder jeg det stadig udfordrende, og jeg har nogle gange svært ved at læse hans signaler. Derfor har jeg et spørgsmål angående amning:

Skal jeg altid tilbyde begge bryster ved hver amning? Jeg oplever ofte, at når han har spist ved første bryst, er blevet puslet og bøvset, er han glad og tilfreds. Når jeg herefter tilbyder det andet bryst, bliver han sur og frustreret - ved andet bryst spiser han lidt, græder lidt, trækker hovedet tilbage, spiser lidt igen men med frustration. Denne frustration gør, at jeg er i tvivl om, om han overhovedet skal tilbydes det andet bryst. Dog er jeg også bange for, at han ikke bliver mæt, hvis han ikke bliver tilbudt det andet bryst.

Han spiser på nuværende tidspunkt cirka 9-10 gange i døgnet og spiser normalt 5-10 minutter ved det første bryst. Det er måske også værd at nævne at jeg bruger ammebrik, da jeg har lidt flade brystvorter. Ammebrikkerne gør også amningen udfordrende, da han nogle gange slår dem af, når han bliver frustreret.