LoginBrevkasser

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 97,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-10-26

 Øgning af mælkeproduktion


Kære fogf
Jeg er førstegangsmor til en dejlig pige på 8 uger. Vores amning er gået helt i kludder og jeg ønsker at få den op at kører igen således at vi kan lægge mælkeerstatningen på hylden og nøjes med fuld amning. I får lige historien så i har klarhed over mit ammeforløb: 
Alt kørte fint de første 14 dage. Hun havde allerede da hun var 6 dage gammel indhentet sin tabte fødselsvægt på 180 gram. Hun havde ved besøg af sundhedsplejeske som 14 dage gammel taget yderligere 200 gram på (dvs 380 g siden fødslen). Vi ammede 16 (!!) gange i døgnet og hun kunne sagtens spise i 40-60 min hvergang hun spiste hos mig, til stor frustration hos mig. Hun faldt altid i søvn ved brystet efter 5-10min og så gik resten af tiden med at forsøge at holde hende vågen. Derudover var mine brystvorter altid læbestift formet og hun havde svært ved at hægte sig på. Sådan har det været fra dag 1. Min sp anbefalede at der skulle gå minimum 2 timer imellem hver amning og helst ikk mere end 8-10 gange i døgnet. Da hun kom til 4 ugers tjek, havde vores datter tabt sig 40 gram. Vi blev anbefalet at supplerer op med mme. Det har så stille og roligt taget så meget overhånd at hun nu primært spiser mme og har meget svært ved at finde ro ved brystet. Jeg har investeret i en medela elektronisk brystpumpe (dobbelt) og kan se at mine bryster Max kan producerer 50 ml tilsammen hver 3 time. Jeg har et meget langsomt nedløb og mælken kommer først efter 10 min pumpning. Jeg har forsøgt mig med pumpning hver 3 time, mælkebombe, hvidtøl, Ribena saft, hud mod hud og mandler i 3 dage i træk uden den store virkning anden end jeg er så træt at jeg ikk kan hænge sammen. Min sp har sagt jeg max må amme/malke ud 3 gange dagligt nu, da jeg græder af frustration og træthed over manglende resultat af de 3 dage med forsøg på at øge min produktion. Hvad kan jeg gøre ? Jeg er ikke klar på at give op med amning men føler jeg mangler en der kan rådgive mig omkring min amning så min produktion stiger og ikke falder. Min produktion var højest da jeg ammede 16 gange dagligt. Jeg er brystopereret med implantater som er under musklen. Jeg håber i kan hjælpe! 

Mvh 
En frustreret mor

Se svar...

2019-10-19

 Min dreng vill ikke ammes mere?!

Hejsa, 

Jeg har en dreng på 7,5 mdr, som jeg har ammet siden fødselen. Da han var 4 mdr startede vi ligeså stille grød op, da han var meget interesseret. Vi har gradvist givet mere fast føde, og skruet en smule med for amningerne. Han spiser 3 hovedmåltider og 1-2 gange snaks. 

Han har i de sidste dage nægtet at tage brystet. Før dette blev han ammet ca. 4-5 gange i døgnet - Tidlig morgen, formiddag, inden middagslur, ved putning og evt. sen amning. 

Når jeg prøver at amme ham nu, bliver han enten -  sur og skubber sig væk fra brystet, eller også bider han mig i brystet, eller også ligger han og smiler og griner til mig. Han vil meget gerne have fast føde og brokker sig ikke det mindste når han bliver tilbudt det. Han drikker også meget gerne vand af kop, og har altid været god til det. 

Han har lige fået din første tand, og en mere på vej, så jeg tænkte først at det var tandfrembrud der drillede ham, men han tager glædeligt imod alt andet mad. 

Kan han virkelig allerede godt undvære min mælk, eller det noget andet jeg kan gøre for at få gang i det hele igen? 

Se svar...

2019-09-25

 Genoptage amningen efter dostinex

Er det muligt at genoptage amningen efter stop med dostinex? Jeg ammede min lille pige, som er fra den 17/9 i en uge, men pga meget opslidte bryster, med sår, revner og blod og mig der blev genindlagt med meget høj feber pga en infektion i livmoderen, valgte jeg at smide håndklædet i ringen og opgive amningen trods et meget stort ønske om at amme min datter. 

Se svar...

2019-08-15

 

Hej. Jeg har et spørgsmål i forbindelse med amning, som jeg håber, i kan hjælpe med. 


Min søn er 8 uger gammel. Min kæreste og jeg har svært ved at finde vores søns tegn på sult. Nogle gange vil han spise med halvanden times mellemrum og andre gange kan der gå op mod 4-5 timer. Fælles for amningerne er, at de starter med gråd, men når han starter med at græde, starter vi ofte med at forsøge at trøste ham ved fx at tage ham op, give sutten, se om der er en bøvs på tværs eller lignede. Først når vi har forsøgt disse ting og de ikke virker, tilbydes brystet. Det er dog rigtig hårdt at amningerne starter med gråd, så har i nogle råd til, hvordan vi kan gøre det anderledes? Eller er det den rette tilgang vi har?

Indtil nu har han ikke haft tegn på sult såsom at sutte på fingrene. 


Det skal siges at han trives, tager på og vokser godt :)

Se svar...

2019-08-14

 Sebastian

Hejsa. Uff håber på at jeg får mange svar på min problemstilling da jeg er ved at være lidt deprimeret :-(. Jeg har en dreng på knap 5 uger- det bliver han på lørdag. Mit ønske er og har været at amme og det gør vi også nu. Han har tabt sig lidt over 10 % efter fds... derfor har min sp saht at jeg skal give ham mme efter hver amning, dog jeg gav ham kun 2 gange om dage MED KANYL eller med en ske. Resutatet var at han tog 140 g på 2 dage... bagefter kun 10 g på en uge... da jeg dropede mme.... efyer det fik han igen den mme 1- 2 gange om dagen, og det gav de 180 på en uge. Jeg vil helst kun amme og undgå at give ham mme. I mandags vejede jeg ham selv og han tog kun de 100 g på en uge... tænker hval vil han så veje iden den mme :-(.  Ellers ammer jeg ham hele tid og hver 2 time om natten. Vi er heldige hvis han tager en lur på 2 timer til middag ellers er det bare sove ved bryst, og ja han virker også tilfreds ved bryst. Men nu siden en uge startede med at han blivere ofte og mere sur ved amning.jeg ved ikke om.han er sulten eller hvad, er lidt bekymret. Han synker ig sutter rigtigt det han jeg selv se og min sp også. Der var 2 dage hvor han ikke fik mme og det gik fint men trejde dag kørte min mand efter mme brik da lille var så urolig og sur ved brystet - for mig virkede det at han vil.have mere men der kommer ikke noget. De gange hvor han får de mme drikker han 30-70 ml per gang. Og han får ddt kun.med kanyle og kun efter han har hængt på begge bryster i timevis. Han synker kun i ca 3 minutter så falder han i sovn eller bruger bryst som en sut. Der virker han mæt og tilfræds men som skrevet og det starte med at være omeftermiddag hvor han bliver sur og urolig. Vi  bruger ingen sut, han vil.slet ikke have sut, vi har maaange våde bleer og også l..... bleer. Han tager ikke på det hvad han skal og.minimum.er vel 140 på en uge? Jeg ved ikke om jeg tørre droppe mme... han er ikke en forsøg kanin. Er snart tabt. Mit ønske er at amme og kun amme indtil han bliver 6 måneder. Kan det være et eller andet spring? Har købt elektrisk pumpe for at stimulere, men har ikke en gand tid til det da han er ved bryst hele tid... ellers vågner han mens jeg går i gang.... jeg drikker også ammetee hvidtøl og så har lige bestilt maltbyg så skulle hjælpe med mælkeproduktion....Ja jeg skal til læge næste uge. Tænker om.der er andre som har været i lignende situation. Mange siger drop mme så skal der nok kommer gang i produktion... jo men hvad så hvis han taber sig :-(.  Og jeg ammer ikke en gang hver time... det er hele tid.Uff håber på at der er finde fremme og giver lidt mening. Beklager stavefejl. Også skrevet kun med den ene hånd. Pft Magdalena

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her