login

Login  
Forside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Ammerådgivningen

Login  
  

Ammerådgivningens brevkasse

Brevkassen besvares primært af uddannede ammerådgivere, og rådgivere der er sidst i deres uddannelse - under supervision af deres vejleder.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Du finder deres telefonnumre her. Husk at vores ammerådgivere alle er frivillige der også kan have fast arbejde. Det kan derfor være nødvendigt at ringe til et par numre før du finder en ammerådgiver der har tid.
Telefonrådgivningen er gratis og anonym.

Læs også vores Generelle forbehold

Opret spørgsmål

Du kan læse mere om:
Behandling af svamp (pdf)
Ammerådgivningen
Emnerådgiverne


Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 85,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2018-03-22

 Uudholdelig smertefuld spaghettisutning

Av av av, hjælp! 

Mine brystvorter er super bløde og svære at få fat i, så da vi har indlagt på neo blev vi rådet til at bruge ammebrikker. Jeg havde et stort ønske om at komme af med dem, og forsøgte derfor her en lille uge efter vi var kommet hjem uden, med stor ros og opbakning fra sundhedsplejersken. Dog kan han stadig ikke få fat selv, men med hjælp fra mig, i form af en finger på hver side af brystvorten til han får fat, lykkedes det! Juhu! Jeg var så glad, og det gik bare så fint! Lykken varede dog ikke ved da han pludselig efter et par dage begyndte at suge så smalt på det ene bryst at det gjorde vanvittigt ondt og brystvorten blev helt læbestiftformet og efter nogle yderligere amninger tog han det med over på det andet bryst! Jeg har vitterligt prøvet ALT nu! Jeg tager ham roligt af og på utallige gange, jeg har prøvet alle ammestillinger, og jeg har ventet med at "hjælpe ham på" til han gabte stort op! Uanset hvad jeg gør går han tilbage til kun lige at suge rundt om min brystvorte, til stor smerte for mig! Han virker ikke umiddelbart til at mangle anden teknik end at få bredere fat, for læberne er krænget ud, tungen er nede og når jeg tager ham af ved at slutte vakuum med fingeren, kan jeg endda se at tungen ligger fint og runder under brystvorten. Når først han er på suger han, som skal han aldrig have mad igen, og så er det ikke muligt at krænge hans læber længere ud og justere grebet. Jeg er simpelthen lost og løbet helt tør for idéer, og nu har jeg endt med bare at "holde ud" alle gange siden, men kan simpelthen ikke holde til det mere. Skal jeg bare "give op" og putte brikken på igen, og forsøge uden senere? Eller findes der flere gode råd derude?? 

Mvh en super frustreret mælkekarton 

Endnu ikke besvaret

2018-03-20

 Baby på 5 uger skriger ved amning

Min lille dreng på 5 uger er begyndt at skrige, når jeg lægger ham til brystet. Han trives ellers fint og tager flot på i vægt, og sundhedsplejersken er tilfreds med ham.

Når gråden starter, kan han ikke koncentrere sig om at sutte, så jeg må tage ham op på skulderen. Herefter begynder han straks at søge og næsten kaster sig til siden ned mod brystet. Jeg prøver så at lægge ham til, og historien gentager sig. Det lykkes dog på et tidspunkt at få ham i ro til at amme, men det kan godt kræve mange forsøg.

Jeg har tjekket, om højden i forhold til hans mund og brystvorten passer, om han ligger lige, jeg tvinger ikke brystvorten ind i munden men afventer, at han tager den. Jeg bruger suttebrikker, da han ikke kan få fat i brystvorten. 

Hvad kan der være i vejen?

Se svar...

2018-03-13

 Stramt tungebånd PTT

Hej 😊

Jeg fuldammer min datter på 4 mdr, og amningen har kørt fint fra starten, troede jeg... Vi havde lidt start problemer med teknikken der gav sår. Fik sundhedsplejersken til at tjekke tunge og læbebånd, da hun ikke kunne holde vakum eller åbne ordentligt op og svøbe brystvorten. Det endte altid med at selve vorten var trykket flad, og læbestift formet, og hun slugte altid en masse luft. Men sundhedsplejersken sagde at alt var helt som det skulle være, og at det "bare" var teknikken det var galt med...

Jeg ammer næsten altid laid back, netop for at hun bedre kan få ordentligt fat, men synes desværre ikke at det altid hjælper lige godt... og hun er nu igen begyndt at sutte meget yderligt og trykke brystvorten flad.

Jeg har læst lidt om stramt tungebånd og kan forstå at man i DK kun klipper helt yderst, og at det i nogen tilfælde ikke altid er nok.

Bør jeg få kigget på amme teknikken endnu en gang inden vi evt tager til ønh-læge, og går videre med evt klip? 

Mvh Rikke 

Se svar...

2018-03-09

 Ændring af nedløbsrefleks

Kan nedløbsrefleksen godt ændre sig? 

Jeg fuldammer min pige på 2 måneder. Jeg ammer ca. hver 2. time i løbet af dagen, hun sover en god lur om eftermiddagen i barnevognen og om natten. Jeg plejer at kunne mærke min nedløbsrefleks ret meget, både når jeg ammer, men også imellem amningerne. Her de sidste par dage mærker jeg dog ikke rigtig til det mere, hverken når hum ammer eller indimellem. Så mit spørgsmål lyder på om det godt kan ændre sig, eller det måske betyder at der er noget der har ændret sig med mælken, at der er mindre mælk, nedløbet er blevet langsommere mm.? 

Se svar...

2018-03-07

 Mavekneb trods fuldamning

Hej. Jeg er far til en sød pige fra 05/02-18. Hun fuldammes og viser flotte vægtkurver. SP er fuldtud tilfreds med hende. Dog har hun stadigvæk en smule gulsot. Hun skal have dette checket hos lægen til 5-ugers undersøgelsen her på mandag. (I dag onsdag)  Fra dag 1 af har hun haft mavekneb. Afføringen har været normal. Men kun hver 3-4 dag. Vi gik  helt over til friamning for en uge siden.. Pga at hun heller ikke vil ligge på ryggen eller siden startede vi kiropraktor behandling for nogle dage siden. Der har ikke været mærkbart virkning af dette trods manipulation af både nakken og bækkenet. Grundet mistanke om refluks, fik jeg fat i mylicon dråber til hende. Vi bruger dem max til et måltid om dagen, da de har meget lidt effekt. Den lille pige og maveknebet viser sig ved, at hun klynker, fører benet op i frø stilling, græder og tydeligvis har smerter. Dette sker hver 5-6 minut. Når hun ikke vil ligge på ryggen, sidder/ligger vi med hende, mave mod mave. Også om natten. Vi har prøvet med lidt motion (ben cykling) .. Ideerne er ved at være færre nu. I gamle dage havde man sikkert kaldt det kolik og håbet på at det gik over af sig selv. Men pigen har jo ondt og det vil jeg ikke leve med. Hvad kan være galt? 

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her