LoginSpørg Jordemoderen

Brevkassen er nedlagt, vi arbejder på en afløsning.
Brevkassen besvares primært af jordemødre der er medlem af Forældre og Fødsel.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.

Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 3,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-09-05

 Gravid eller ej?

Kære Jordemoder

I januar fødte jeg en velskabt lille dreng. Han blev ammet til han var omkring de 4mdr. Min menstruation har været regelmæssig siden maj. Godt og vel 32 dages cyklus. I slutningen af juni står jeg op en dag, og ligger dagen an med at kaste op. Det stod på i en uge, hvor jeg kastede op og havde daglig svær kvalme. Min mand og jeg havde dig haft ubeskyttet samleje (dumt og ej gennemtænkt) 🙈 

Men jeg testede negativ hver gang jeg testede hjemme. Lægen testede også negativ. Både ved urin og blodprøve. Få dage senere får jeg så min menstruation. 

Men! Nu står jeg så, 2mdr senere, og har ikke haft menstruation siden 26. Juni. Min cyklus har altså idag varet ca. 75 dage. Tester dog stadig negativ. Hormonerne koger, humøret svinger, maven gør lidt ondt og underlivet lider af de sædvanlige menstruationssmerter. 

Mit spørgsmål er derfor, kan jeg være gravid? 

Jeg er to gange blevet gravid i 1. Forsøg. Så jeg har måske en smule let ved at blive gravid. 

Se svar...

2019-08-16

 Hvordan føles en lukket livmoderhals?

Jeg er gravid, snart 13 uger henne, med mit andet barn. Jeg har, da jeg forsøgte at blive gravid, forsigtigt undersøgt livmoderhalsen for tegn på ægløsning, så har rimelig godt kendskab til de ændringer, der kan ske med denne under ens cyklus. Mit spørgsmål går på, at jeg ikke synes at min livmoderhals er helt lukket, her under min graviditet. Når jeg læser om emnet, står der altid, at livmoderhalsen er HELT lukket under graviditet, men jeg har altså en livmoder - (Mund eller åbning??) på sådan omkring en centimeter. Man kan i hvert fald tydeligt mærke åbningen. Det skal lige siges, at der altså er en tydelig, ret lang, livmoderhals, så det er kun åbningen jeg mener. Jeg bliver bare bekymret, når jeg læser, at den skal være lukket. Jeg vil jo gerne holde på graviditeten hele vejen igennem. Jeg fødte mit første barn vaginalt for 4 år siden.

Jeg håber meget, I kan svare på dette spørgsmål, om det lyder som om det er ok, eller jeg skal få det undersøgt.

VH Den lidt bekymrede. 

Se svar...

2019-08-05

 Missed abortion?

Hej. Jeg tog i sidste uge to positive graviditetstests og fik få dage efter foretaget en tidlig scanning for at se, hvor langt jeg er henne (min cyklus har været ret svingende og med 30-40 dage mellem menstruation siden jeg stoppede på P-piller i januar). Ud fra beregning med sidste menstruations første dag skulle jeg være 8+0, men scanningen viste, at jeg var 5+1. De kunne ikke se noget på scanningen, og de sagde, at det enten var fordi, det stadig var så tidligt eller fordi, jeg havde haft en missed abortion. Jeg skal komme igen til ny scanning om 2 uger for at se... 
Nu er jeg selvfølgelig rigtig bekymret for, at der ER tale om missed abortion, da jeg heller ikke har været voldsomt plaget af graviditetssymtomer (udover træthed). Vil man kunne se en missed abortion på en graviditetstest? Altså, hvis jeg tager en test nu og den stadig er positiv, kan jeg så regne med, at alt er ok? 
På forhånd tak for svar! 
Mvh Pernille

Se svar...

2019-06-01

 Bmi over 35

Mit bmi før graviditet var 37, så højere end min sidste graviditet og højere end grænsen for en masse anbefalinger.

Vi havde en virkelig god hjemmefødsel sidst og vil meget gerne gøre det igen. Vi har aftalt med jordemoderen at det er det vi planlægger hen imod.

Mine spørgsmål:

  • Er igangsættelse ved uge 41 stadigvæk kun et tilbud når min startbmi var højere end 35?
  • Er det uansvarligt af os gerne at ville have en hjemmefødsel selvom jeg ender med at gå over 41 uger? Og er det overhovedet muligt?

Jeg har taget ca 4 kg på nu (ved 29. uge) og er fast besluttet på at det ikke bliver meget mere og allerhelst under min vægt ved fødslen sidst - hvilket pt ser meget sandsynligt ud.

Hvis der dukker uventede komplikationer op er det selvfølgelig ikke muligt og det er ok med os. 

Se svar...

2019-05-02

 Blå rundt om navlen

Hej 

Jeg er 27+3 i dag, og har inden for de sidste 2 uger lagt mærke til, at jeg er blå rundt om navlen. Nærmest som et blåt mærke. 

Hvad kan det skyldes?

Se svar...

 

Vil du være medlem - tryk her