LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Spørg Jordemoderen

Loginjordemoderen

Spørg Jordemoderen

Brevkassen besvares primært af jordemødre der er medlem af Forældre og Fødsel.
I forbindelse med ferie-perioder kan der være lidt længere svar-tider på brevkassen.
Opret spørgsmål

Emner: Alle (vælg)
Vis side  af 2,
med  spørgsmål pr side
Søg efter: 
2019-03-26

 Tvungen opkast

Hej 
Håber i kan hjælpe med mit spørgsmål. Jeg er 5+3 uger henne og har flere dage haft en forfærdelig kvalme efter jeg har fået noget at spise, så jeg har simpelthen stukket to fingre i halsen. Har du nogle gode råd til hvad jeg kan gøre? Og har jeg ødelagt noget for håbet om en lille velskabt skabning? Knus Camilla 

Se svar...

2018-12-22

 HCG Tidlig gravid og mega nervøs!

Jer helt ny på siden og helt ny som gravid! Jeg var til tidlig scanning i forgårs, hvor man tydeligt kunne se gestinationssækken, men mon den er tom? Sygeplejersken skønnede mig til at være 4-5 uger henne. Fik taget blodprøver for at se hcg-tallene, ca. 24 timer efter hinanden. 

Her er resultatet fra d. 20/12 kl. 11.58:

Værdi: 2440 IU/L
Producent: Amager KBA
Prøvens normalområde: < 3
Resultatet ift. normalområdet: Resultatet er uden for normalområdet.
Laboratoriets kommentar:
Efter menopause <6 IU/L Gestationsalder afhængig

D. 21/12 kl. 11.53
Værdi: 3160 IU/L
Producent: Hvidovre KBA
Prøvens normalområde: < 3
Resultatet ift. normalområdet: Resultatet er uden for normalområdet.
Laboratoriets kommentar:
Efter menopause <6 IU/L Gestationsalder afhængig

Kan du mig med at specificere dette resultat? Har søgt nettet tyndt i flere timer og har en idé om hvad det betyder ud fra læsning, men jeg er ikke sikker.


Har du mulighed for ud fra scanningsbilleder + HCG tal at skønne hvor langt jeg er henne? Jeg troede at jeg var 7 uger henne, da jeg dukkede op til scanning, men det var fordi jeg talte fra sidste menstruations (ca.) første dag. Men jeg fik så at vide at jeg skulle minus de 7 uger med 2 uger. Så hvis jeg skal være korrekt i min tale, er jeg så 5 uger henne? Som den dygtige sygeplejerske estimerede – eller regner man de to uger med – så jeg siger at jeg er 7 uger henne, men i realiteten kun er 5 uger henne? 

Beklager min lange mail, men er helt ny på banen her! 
 
Glæder mig til at høre fra dig.
 
God jul og godt nytår 😊

Se svar...

2018-12-21

 Opklaring ang. faderskab

Kære jordemoder, jeg er kommet i en situation som jeg har svært ved selv at gennemskue. Jeg er i den heldige situation at være gravid, men er meget usikker på hvem der er faderen. Jeg har i sidste uge været til ultralydsscanning hvor de vurderede at jeg var 6+6 uger henne. Således var min sidste menstruations første dag den 1/11. Jeg var sammen med min ekskæreste både den 12/11 og 15/11, og regner selv med at det må være på en af de dage at undfangelsen har fundet sted. Mit dilemma er dog at vi gik fra hinanden den 17/11, og jeg søgte trøst hos en god ven, hvor vi endte i seng sammen den 20/11, og jeg er nu i tvivl om hvorvidt der kan være en sandsynlighed for at han kan være faderen, hvilket jeg håber du kan svare på? Min cyklus er ca. 29 dage.

Håber du kan hjælpe mig. Mvh den fortvivlede.

Se svar...

2018-09-26

 Spørgsmål om hjemmefødsel.

Hej.

Jeg er gravid med mit 3. barn, og har termin d.11/10, altså om 15 dage.

Jeg har planlagt hjemmefødsel og har sent i forløbet fået adgang til tidligere fødselsjournaler.

Disse har givet jormoder/læge anledning til bekymring.

Min 1. Fødsel ligger 12 år tilbage. Fødslen tog 24 t. jeg var meget udtrættet, men fødte naturligt og uden komplikationer udover blødning på 750 ml. (Livmoderen) dette blev behandlet om Syntocinon injektion, ikke andet. Jeg fødte om aftenen og Vi tog hjem næste formiddag.

Min 2. Fødsel varede 10 t. Jeg kom ind på fødemodtagelsen og fødte min datter her efter 1 time. Ingen komplikationer, men en blødning på 600 ml. (Livmoderen) som blev behandlet med Syntocinon, ikke andet. Vi tog hjem 2 timer efter fødslen og alt var fint. 

Jeg har i denne graviditet været scannet en ekstra gang da min moderkage kun lå 1 cm fra livmoderhalsen ved første scanning, den havde nu flyttet sig og lå nu 2 cm fra, hvilket heldigvis fritager mig fra kejsersnit, om alt går vel, men den ligger jo stadig tæt på livmoderhalsen.

Jeg er nu virkelig i tvivl om hvad jeg skal vælge. Mit ønske om hjemmefødsel er enormt. Jeg ved at en overflytning kan opstå, men at afskrive hjemmefødsel på forhånd, gør mig så ked af det.

Jeg har talt privat med fødselslæge og har videre talt med en privat jordmoder. Begge disse har sagt at de ville turde løbe risiko, men Hillerød, hvor jeg er tilknyttet, fraråder umiddelbart hjemmefødsel hvis man har blødt mere end 500 ml.

De melder endeligt tilbage med deres vurdering i dag eller i morgen.

Jeg har kigget mig lidt omkring og kan se at Hvidovre første fraråder hjemmefødsel, hvis man tidligere har haft blødning over 700 ml. Videre kan jeg se at de i Sverige først fraråder ved tidligere blødning på over 1 L.

Holdningerne/meldingerne er altså meget forskellige.

Jeg har selvfølgelig ikke lyst til at sætte mig selv eller barnet i fare, men jeg vil være utrolig ked af det og jeg har svært ved at vælge en hospitalsfødsel på forhånd.

Dette særligt da jeg denne gang er tilknyttet Hillerød, hvor jeg har oplevet svære sygdomsforløb med både min mor og mormor.

Jeg tænker at jeg ved de andre fødsler ikke har fået ydeligere behandling end hvad kan gives hjemme. Hvis jeg skal overflyttes bor jeg 15 km fa hospitalet.

Både jeg og barnefar ønsker forsat en hjemmefødsel - kan hospitalet udelukke/nægte det - og hvad er dine tanker/råd, når du læser med?


Se svar...

2018-09-03

 Igangsættelse, fødsel, vestorm osv

hej

Jeg fødte for 2,5 år siden mit første barn. Jeg gik over tid og blev sat igang da jeg havde gået 12 dage over tid. Jeg bliver indlagt fordi de synes der er for lidt fostervand omkring i datter. Jeg får piller og kl 02 starter veerne og de er slemme fra start. Jeg kommer ned på fødegangen og jeg får nærmest vestorm da jeg kommer derned, der er næsten ingen pause i dem. Min datter bliver født kl 5.50, næsten 4 timer efter veerne startede. 

Jeg bristede en del og måtte syes af en læge og en overlæge. Jeg havde efterfølgende ondt i næsten 3-4 måneder og hver gang jeg fik det tjekket har man ikke kunne se noget om hvorfor. Idag mærker jeg ikke meget til det men det har skræmt mig en del. Jeg fik at vide jeg kunne vælge kejsersnit næste gang. Passer det ? Mener den bristning jeg fik hed 3a. 

Min mand og jeg ønsker og få et barn mere men jeg er blevet skræmt af min datters fødsel. Jeg er bange for at det skal gå lige sp stærkt igen, jeg kunne jo slet slet ikke følge med så stærkt gik det og at jeg skal briste igen og jeg så vil få følger af det. Jeg kan ikke klare og se en fødsel  i tv eller noget uden jeg begynder og græde. Det er ikke glædes tåre. 

Mine spørgsmål er: 

Kan jeg vælge kejsersnit næste gang? 

Hvis jeg vælger og føde alm. Er der så en chance for min bristning vil gå op og måske blive endnu værrer? 

Gik det så stærkt pga af pillerne ? 

Kan jeg forvente det vil gå meget stærkere næste gang hvis jeg føder alm. ? 


Mvh hende den skræmte

Se svar...

 
Annonce

Vil du være medlem - tryk her