LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Genoptage amningen efter dostinex

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

Genoptage amningen efter dostinex

Tilbage  Info   
2019-09-25

Er det muligt at genoptage amningen efter stop med dostinex? Jeg ammede min lille pige, som er fra den 17/9 i en uge, men pga meget opslidte bryster, med sår, revner og blod og mig der blev genindlagt med meget høj feber pga en infektion i livmoderen, valgte jeg at smide håndklædet i ringen og opgive amningen trods et meget stort ønske om at amme min datter. 

 

Kære mor.

 

Ja, det er muligt at genoptage amningen efter Dostinex.
Du skal have fat i en dobbelt brystpumpe i god kvalitet. Enten kan du leje en eller købe en.
Du skal begynde at malke ud lige så ofte, som du normalt ville amme. Det vil sige ca. hver 2. time. Du bør malke ud i 15-20min hver gang. Om natten kan du tage en pause på 5-6 timer, da det også er vigtigt, at du får søvn. Du kan gøre udmalkningen mere effektiv ved at lave brystmassage i 2-3min inden udmalkning, og så lave brystkompressioner under udmalkningen. En gang i døgnet kan du lave powerpumping som ser ud således:

 

·      Pumpe i 20min.

·      Pause i 10 min.

·      Pumpe i 10 min.

·      Pause i 10 min.

·      Pumpe i 10 min.

 

Så snart der begynder at komme mælk, så kan du med fordel lægge din datter til brystet i stedet for at malke ud, og så evt. bruge et Lact-aid system til at supplere med i stedet for flaske, så hun finder ud af, at mad er ved brystet. Efterhånden som din mælkeproduktion kommer op, så kan du stille og roligt trappe ned med supplering i Lact-aid. Du får lige et link til en video med et Lact-aid system:
https://www.youtube.com/watch?v=jn_dYmBtteU

 

Derudover skal i være hud til hud så meget som overhovedet muligt, så en vikle kan være en rigtig god investering.

 

Du skriver også, at du havde sår og smerter under amning.
Det kan være en rigtig god idé at få tjekket din datter for spændinger og låsninger hos en kropsbehandler, det vil sige en osteopat, kiropraktor eller kraniosakral terapeut. Spændinger og låsninger kan give problemer med sutteteknikken.
Jeg tænker også, at i skal få tjekket hendes tungebånd hos en dygtig Øre-nøse-halslæge eller anden fagperson, der har god forstand på tungebånd. Du kan evt. forhøre dig i gruppen Dansk Støttegruppe for stramt tungebånd på Facebook om, hvem der er i dit område.

Det har også rigtig meget at sige, hvordan i ammer. Altså hvilken stilling bruger I, og hvordan lægger du hende til. Jeg vil anbefale jer at bruge Laid-back ammestilling, og at du lader hende selv kravle til brystet og hapse sig på. I skal være hud mod hud, når i bruger denne stilling, da det vil vække alle hendes instinkter til at finde brystet og hapse godt på. Det er en god idé at I i starten bare ligger rigtig meget hud til hud i Laid-back stilling med fri adgang til brysterne, men uden at hun nødvendigvis er sulten. Så har hun mulighed for selv at kravle til brystet, når hun har lyst, og ingen af jer behøver at stresse på grund af sult.
Du får lige et par link til amning i Laid-back position:
https://www.youtube.com/watch?v=KWj_fXUe2sg


https://www.youtube.com/watch?v=KYRg8DTbZCc

 

Det er en ordentlig mundfuld, og der er rigtig mange ting at tage fat på. Hvis du har brug for yderligere støtte og information, så skal du være velkommen til at ringe til en af ammerådgiverne på vores telefonliste, og du kan også vælge at finde en privat ammerådgiver, der kan komme ud til jer og hjælpe med både en plan for genetablering og til at få styr på jeres ammeteknik.

Jeg krydser fingre for jer og sender masser af ammekarma jeres vej. Du er stærk og du gør det godt.

 

De bedste hilsner,
Camilla M. Olsen, Ammevejleder ved Forældre og Fødsel

X
Id:1522
Oprettet:2019-09-25 12:42:13
Besvaret:2019-10-01 13:44:26

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Annonce

Vil du være medlem - tryk her