LoginForside Ammerådgiver telefonliste Ammebrevkasse Vil du være ammerådgiver? Godt at vide

Min dreng vill ikke ammes mere?!

Login  

Ammerådgivningens brevkasse


Emner:

Min dreng vill ikke ammes mere?!

Tilbage  Info   
2019-10-19

Hejsa, 

Jeg har en dreng på 7,5 mdr, som jeg har ammet siden fødselen. Da han var 4 mdr startede vi ligeså stille grød op, da han var meget interesseret. Vi har gradvist givet mere fast føde, og skruet en smule med for amningerne. Han spiser 3 hovedmåltider og 1-2 gange snaks. 

Han har i de sidste dage nægtet at tage brystet. Før dette blev han ammet ca. 4-5 gange i døgnet - Tidlig morgen, formiddag, inden middagslur, ved putning og evt. sen amning. 

Når jeg prøver at amme ham nu, bliver han enten -  sur og skubber sig væk fra brystet, eller også bider han mig i brystet, eller også ligger han og smiler og griner til mig. Han vil meget gerne have fast føde og brokker sig ikke det mindste når han bliver tilbudt det. Han drikker også meget gerne vand af kop, og har altid været god til det. 

Han har lige fået din første tand, og en mere på vej, så jeg tænkte først at det var tandfrembrud der drillede ham, men han tager glædeligt imod alt andet mad. 

Kan han virkelig allerede godt undvære min mælk, eller det noget andet jeg kan gøre for at få gang i det hele igen? 

 

Kære mor.

Det lyder til at I har ramt en ammestrejke. Det er ammestrejke, når barnet afviser brystet så længe det er under 1 år, da barnet stadig har meget brug for de vigtige næringsstoffer, der er i mælken. Det ses desværre ofte hos børn, der er startet tidligt op på overgangskost. Han kan slet ikke undvære din mælk endnu, og ved 7,5 mdr. bør mindst halvdelen af hans ernæring stadig bestå af brystmælk eller mme.
Derfor vil jeg anbefale dig at skære ned på måltiderne, så han også får plads i maven til mælk, da han får rigtig meget at spise med 3 fulde hovedmåltider og 1-2 mellemmåltider.
Derudover er din produktion nok også faldet en del, så for at få den op vil det være en god idé at malke ud 5-6 gange om dagen, så længe han ikke ammer, og når han begynder at amme igen, så kan du erstatte udmalkningerne med amning. For at få nedløbet hurtigere i gang, så kan du lægge en varmepude på brystet eller lave brystmassage 2-3 min. Inden en amning. Under amningen kan du lave brystkompressioner så snart nedløbet aftager, da det kan motivere ham til at blive lidt længere tid på brystet, og du får brystet tømt mere, hvilket vil booste produktionen.
Varme, brystmassage og brystkompressioner er også tricks du kan bruge til at lette udmalkningen.

Amninger i de tidlige morgentimer er også godt, da niveauet af prolaktin er højest her, og derfor stimulerer amning mælkeproduktionen ekstra godt. Så en morgentår inden I står op kan være en god idé.
Mange oplever, at det er nemmere at få barnet til at hapse på, hvis de er tæt på at falde i søvn eller lige når de vågner. Det er dog vigtigt, at barnet ikke føler sig presset til at tage brystet, da det kan have den modsatte effekt, så det er lidt en balancegang. Tilbyd ofte, gerne hver halve time hvis muligt, men respekter et nej tak.

Hvis I slet ikke får amningen i gang igen eller I vælger at lade ammerejsen slutte her, så kan du vælge at malke ud og tilbyde modermælk i kop og blande modermælk i hans mad.
Alternativt så skal han tilbydes mme til sine måltider, og mme skal blandes i maden.

Har du brug for yderligere råd og sparring, så er du velkommen til at ringe til en af vores ammevejledere på telefonlisten.Jeg krydser fingre for, at i får amningen i gang igen.

De bedste hilsner,
Camilla M. Olsen, ammevejleder ved Forældre og Fødsel

X
Id:1523
Oprettet:2019-10-19 14:06:26
Besvaret:2019-10-23 13:43:54

Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO) uden partipolitisk tilknytning. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for de gravide, de fødende og småbørnsfamilierne. Vores kernesager er at sikre alle en tryg fødsel samt at yde gratis, vidensbaseret og personlig rådgivning.
Derfor tilbyder Forældre og Fødsel blandt andet gratis og anonym ammerådgivning døgnet rundt, året rundt - og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at modtage rådgivning


STØT FORÆLDRE OG FØDSEL – MELD DIG IND!

Et års familiemedlemskab kun 330 kr.
Meld dig ind i Forældre og Fødsel – her."

tilbage til oversigten

Vil du være medlem - tryk her