En god start på livet på Rigshospitalet

D. 13. oktober kl. 16.07 2015 kom lille Luna til verden på riget, efter 33 timer med veer i alverdens fødestillinger i kar, barselbilledepå bolde, sidddene, stående og liggende og med uendelig meget HYGGE og en helt igennem rolig, itens, tryg og fantastisk oplevelse!

Stor ros til vores to meget kompetente jordmødre Anna Sofie og senere hen Signe, som lyttede til vores ønsker og lod tingene glide i vores rolige tempo! Mit vand var gået kl 07 morgenen forinden og trods den lange fødsel og utallige vaginale undersøgelser af baby af utallige læger, vedrops og saltvand, pencillin, lattergas og hvad vi ellers ikke fik oplevet, var jeg ikke bekymret en eneste gang undervejs! De tog tingene stille og roligt og forklarede os om alt vi ville vide  – Og da Luna endelig var klar til at gøre sin entré, fashionable late som enhver anden super stjerne, fik far lov til at tage imod hende og lægge hende op på mit bryst!
Vores lille månestråle var født og med et ændrede hele verden sig for os – for altid!
Vi havde herefter den mest positive oplevelse af at være på barselshotellet, på trods af at vi endte med at være der 3 nætter og havde komplet ø-kuller til sidst.
Vi ankom kl 20 om aftenen, efter en noget surrealistisk køretur fra riget til barselshotellet, hvor vi ud over at skulle ud og køre i bil – køre meget langsomt i bil – med vores lille bitte uskyldige datter for første gang, også lige havde givet hende ble og tøj på, på hendes lille skønne skrøbelige krop for aller første gang. Det føltes nærmest som et overgreb at skulle pakke sådan en lille skabning ind i tøj og autostol efter at have brugt de sidste 4 timer i vores egen nye lyserøde familie-boble på at ligge hud mod hud, få amningen i gang og græde af lykke!
Vi fik anvist et værelse – hvor der godt nok var langt til wc og bad – i særdeleshed når man var hævet og øm i underlivet og rendte rundt med en voksenble på størrelse med 3 sammenfoldet avis – og bevares, et klimaanlæg der var gået istykker så der var en konstant summen og en smule køligt – og maden var bestemt heller ikke nogen kulinarisk oplevelse, der var værd at skrive hjem om. MEN, det betød ikke noget!!!
Vores oplevelse var stadig enormt god og det skyldes ikke kun at vi nu var blevet til 3, omend det sikkert har haft en vis positiv effekt på alt hvad vi oplevede i de dage – Men det var takket være personalet, der kom ind midt om natten og hjalp med amningen når vi blev frustreret over at vores datter ikke kunne finde kontakt med brystvorten, det var personalets oprigtige og autentiske måde at fortælle, at det var HELT normalt og helt okay at tårerne piskede uden grund og det var personalet der kom og kiggede hver gang vi var i tvivl om, om det var ok med snask i øjnene og om navlestrengen nu så ok ud og svarede på om vi mon vaskede vores datter rigtigt.. Og alle de tusindvis af andre mærkelige spørgsmål man har som nybagte forældre!  Vi fik også en masse gode tips pg vejledning til amningen, som senere hen skulle vise sig at blive en lang sej kamp der tog 5 måneder før mælkeproduktionen faktisk fungerede ordenligt.
Da vi skulle til at pakke sammen og forlade barselshotellet, var det personalet der observerede at vores datter vist var en lille smule for ‘tanned’ – Jeg blev i første omgang stolt og tænkte; “Ih, sikke en solbrun lille lækkerbisken vi har lavet!”, men jeg fik mig hurtigt en lang næse og istedet fik vi et ekstra døgn på barselshotellet, hvor hun lå i en lyskasse for gulsot. Det vat hårdt!! Undersøgelser, blodprøver, en baby i kontanst neonlys og med ‘briller’ på så jeg ikke kunne se i hendes smukle øjne om hun var tryg og glad ved situationen!
Ikke just hvad vi ønskede mest, når taskerne var pakket og vi glædet os til at komme hjem og være en familie. Men der var en ro på barselshotellet, der var helt perfekt når man er nye forældre.
Nyheder, ulykker og omverdenen var så fjern fra vores lille lykkelige verden. Vi havde på ingen måde lyst eller overskud til at skulle forholde os til andet end at lære det her lille menneske at kende.barselbillede1
Hvis vi ikke havde været på barselshotellet, havde det taget lang tid før vores datters gulsot var blevet behandlet. Det havde betydet, at vi efter at være kommet hjem, når sundhedsplejersken MÅSKE bemærkede det, skulle til undersøgelser, der skulle findes tid og plads på hospitalet og så skulle pakke vores lille familie sammen og igen tage på hospitalet og blive indlagt.
Hvis vi skulle ligge på riget lige efter fødselen, side om side med syge mennesker og måske små kræftramte børn, ville det tage alt for meget fokus fra vores nye situation. Det er simpelthen en alt for stor kontrast at blande med den lykke, uskyldighed og barnlige naivitet man oplever som ny familie. Jeg ville ikke have følt at det var okay at være så lykkelig og taknemmelig for vores perfekte og raske barn, hvis vi var omgivet at familier der bekymrede sig og græd for deres kære!
Hvis vi ikke havde fået amme-opbakning fra barselshotellet, er jeg ikke sikker på at jeg ville sidde her idag, 11 måneder senere med min datter ammende på den ene arm og skrive dette men den frie hånd!
Vi havde som sagt en lang sej kamp med meget lav mælkeproduktion grundet PCO og en datter, der var længe om at komme af med sin gulsot, som for det meste enten faldt i søvn ved brystet istedet for at spise sig mæt eller også hang hun konstant i flere timer i mine ømme brystvorter. Hendes vægt var svingende i lang tid og jeg havde nok bebrejdet mig selv og havde tabt kampen til modermælkserstatning, hvis jeg ikke havde fået lidt medvind fra starten!
Jeg forstår godt at det er dyrt at holde et barselshotel kørende, men jeg håber vores historie og vores oplevelse, kan gøre en lille forskel, når der skal tages en beslutning om, hvad der nu skal ske med de nybagte familier.
Jeg forstår ikke, man gerne vil have kvinder til at føde i en tidligere alder, hvis man ikke vil bevare de ressourcer, der sørger for, at de bliver klædt på til opgaven. Alle fortjener den aller bedste start på livet – og alle fortjener at få ro til at lære det lille nye menneske og deres nye roller at kende!
Jeg håber der findes en tryg og kærlig løsning, så der ikke fratages de kommende forældre og børn, den oplevelse og fantastiske start på familielivet, som vi har haft!
2017-06-21T11:05:51+00:00 29, sep, 2016|