Kaste håndklædet i ringen

10-03-2023

Skrevet af Tanja

Min datter på 5 uger får både MME og bliver ammet, men de sidste 4 dage har hun skreget når jeg forsøger at ligge hende til, vi bruger suttebrik da hun ikke kan få fat på mit bryst. Jeg sidder sommetider og græder fordi jeg ikke kan få lov til at amme hende hele tiden, som jeg gerne ville, så jeg sidder med stor overvejelse at give op på amningen så hun kun får flaske både MME og jeg malker ud. Jeg tror hun er gået i ammestrejke. Hvad skal jeg gøre for at kunne amme hende igen da det er et stort ønske jeg har?

Kære mor


Jeg føler med dig! Ammestrejke rammer bare hårdt!


Det lyder ud fra det, du skriver, som et kompleks ammeforløb og jeg ser helt sikkert muligheder for at få jer hen et sted, hvor du og din datter begge kan være i det. Jeg ser også ud fra det, du skriver, at det ikke er et quick-fix! Det vil kræve en mere grundig udredning og gennemgang af hele dit ammeforløb end det, der kan udledes af det, du fortæller, her i brevkassen. 


SÅ mit råd til dig er, at du enten henvender dig til én af vores dygtige ammerådgivere telefonisk: https://www.fogf.dk/ammeradgivning/

Alternativt kan du finde en ammekonsulent, som du vil kunne mødes med fysisk og som dermed nemmere vil kunne gå ind i mere tekniske og lavpraktiske detaljer: https://ammenet.dk/wiki/professionelle-ammekonsulenter. 

Sammen vil I ud fra lige præcis dit forløb kunne lave en plan, som I løbende kan justere til.


Du kan læse lidt mere om ammestrejke her: https://ammenet.dk/wiki/ammestrejke . Jeg tænker dog også, der er en problematik i, at du både giver flaske og bruger brik, så ammestrejke alene, kan vist ikke helt gøre det. 


Jeg håber for dig, du holder fanen højt lidt endnu og får snakket dine udfordringer igennem med en ammerådgiver/konsulent <3


Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Ammerådgiver og IBCLC