Rådgivning ved indadvendte brystvorter

06-07-2023

Skrevet af Sidsel

Hej.

Ved min sidste fødsel blev jeg instrueret i at anvende ammebrikker ved amning, da jeg har indadvendte brystvorter. Det kom aldrig til at fungere, bl.a. pga. Ovenstående, at mælken ikke løb ordentlig til og for stramt tungebånd. Aktuelt er jeg gravid 34+0 og spekulerer på om jeg kunne gavne af at anvende brystvorteformere, så jeg kan slippe for at anvende ammebrikker. Og skal jeg evt. Allerede starte med at bruge dem nu?

Hej med dig


Tak for dit indlæg. Jeg har ikke kunnet finde noget evidens for at brystvorteformere fremmer en succesfuld amning ved indadvendte brystvorter. Min egen logik siger mig at indadvendte brystvorter er forskellige til trods for problematikken og at brystvorteformere måske vil virke for nogle, men som nogle af anmeldelserne på brystvorteformere siger, så er det langt fra en hjælp for alle.


Når det er sagt, kan jeg ikke se noget forkert i, at prøve sig frem. Måske de vil virke for dig! Så længe de ikke er til gene for dig og det må på ingen måde gøre ondt. Så vil det ikke være den rigtige løsning.


Held og lykke med din amning, denne gang.


Mvh Karen, IBCLC og ammerådgiver for Forældre og Fødsel.