Arbejde og amning

01-03-2020

Skrevet af -

Hej, 

Jeg skriver til Jer fordi, min søn er 16 måneder og jeg ammer stadig når han skal sove og om natten. Jeg har umiddelbart ikke et ønske om at stoppe det før han eller jeg siger fra. 

Sagen er dog den, at jeg skal til at arbejde 32 timer om ugen, dag og nat. Vores søn bliver hjemmepasset og det er så hans far som tager over når jeg starter arbejde. 

Bør vi forberede et ammestop nu (der er en måned til jeg starter), eller skal vi satse på han finder sig til rette ved at det er far der er der om natten- og de nætter jeg så er hjemme, kan jeg stadig amme (drømmescenariet). Alternativt kan jeg malke ud så de har en flaske når jeg ikke er der. 

Har I nogle gode råd? Vi er lidt i vildrede over hvordan vi tackler det bedst og mest muligt skånsomt for vores søn. Og jeg kunne virkelig godt tænke mig at amme når jeg er hjemme. Jeg føler det skal slutte helt af sig selv fremfor at det er noget vi fremprovokere :( 

Hej hej.

Hvor er det dejligt I stadig ammer, og stadig har lyst til det.

Rigtig mange ammende mødre starter på arbejde igen i blandede vagter, hvor far så skal klare nætterne. Jeg kender til mange sygeplejersker og jordemødre, der begyndte i arbejde og som stadig ammer. I de fleste tilfælde finder barnet hurtigt ud af, hvornår mor ikke er der til amme, og så finder far og barn i stedet deres måde at komme videre i søvnen. Det vil nok være en god idé at tilbyde noget mælk eller vand fra enten kop eller flaske, så det i hvert fald ikke er sult eller tørst, der skal styre søvnen.
Jeg vil i første omgang ikke begynde at ændre noget, men i stedet give det hele en chance, selv om de første nætter uden mor måske kan blive hårde. Det sker også, ved børnene bare lægger sig ned og sover igen, når de har konstateret, at mor ikke lige der.

Viser det sig ikke at fungere og det er nødvendigt med ammestop, så skal du være meget velkommen til at ringe til en af vores rådgivere på telefonlisten eller skrive til brevkassen igen.

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, Ammevejleder hos Forældre og Fødsel