Institution og amning

05-08-2018

Skrevet af -

Hejsa

Jeg har en søn på 9,5 måned. Han bliver fuld/friammet, og samtidig får tilbudt grød om morgen (Ikke altid det er et hit) og så snack om eftermiddagen, og mos til aften (Heller ikke altid hit). Han bliver altid ammet når han skal puttes om aften og sine lure om dagen. Det er i planerne at han skal starte vuggestue pr. d. 1/11, da jeg starter job, så jeg i tvivl hvordan det hele skal passe med amning. Jeg har i sinde at amme ham, så længe han ønsker, og vil derfor ikke stoppe med at amme. Har I nogle gode ideer til hvordan man kan få det til at hænge sammen.

Hilsen Maham

Kære Maham

Tak for dit indlæg.

Du spørger, hvordan du kan få det til at hænge sammen... Egentlig skal du bare fortsætte med det du gør: Lade din dreng få din mælk, når det passer ham.

Selvom han begynder i institution, kan du sagtens vedligeholde amningen. Da din mækeproduktion tilpasser sig udbud og efterspørgsel, vil du gendanne den mælk, han har tømt ud af dine bryster.

Du kan jo amme ham lige inden han kommer afsted i vuggestue og så igen lige efter, du henter ham. Resten af aftenen og natten, kan I gøre, som I plejer.

Hvis du til november, når han skal begynde i vuggestuer er i tvivl om, han tager nok fast føde til sig, kan du mælke lidt mælk ud - gerne allerede fra nu - fryse det og give det med i institutionen, hvor pædagoen kan tilbyde det på kop.

Du plejer at amme, inden din søn skal sove. Fortsæt du bare med det. Han lærer hurtigt i vuggestuen, når han skal sove, at mor ikke er der - ergo ingen bryster/mælk på vanlig vis.

 

Institutionsstart er ingen hindring for fortsat amning.

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder, IBCLC, ammerådgiver