Ked af det ved amning

24-07-2019

Skrevet af -

Kære Brevkasse.

Jeg håber, at nogen kan hjælpe med nogle råd. 

Jeg fuldammer min søn på 2 mdr. og de første 4-5 uger er fået rigtig godt. For cirka 4 uger siden begyndte han dog at få problemer med at få ordentligt fat i min brystvorte og det resulterede i en helt utrøstelig dreng - også selvom jeg forsøgte at hjælpe ham. Problemet er der stadig, men nu er han også begyndt at blive ked af det kort tid efter, fordi mælken ikke løber hurtigt nok til. Så har jeg igen en utrøstelig dreng. Det er en kamp at få ham til at fortsætte med at sutte, så mælken løber til og når ddn endelig gør og han har drukket, bliver han i slutningen af amningen igen ked af det, formentlig fordi han er mere sulten end hvad det ene bryst giver. Når jeg så sidder bryst, skal vi hale baduljen igennem igen.

Problemet er for det meste kun om dagen og aftenen. Om natten, når han vågner, ligger han så fint og drikker uden at blive ked af det. 

 

De tre problematikker: Ikke at kunne få fat, langsomt nedløb og ikke mælk nok er mine formodninger. Jeg ved ikke, hvad det ellers kan være og jeg har brug for råd til at hjælpe ham. Det er dybt frustrerende for både ham og mig at skulle igennem det hver eneste dag og det stresser mig rigtig meget. 

 

Kan jeg gøre noget for at lære ham at tage fat i mig bryst? Kan jeg gøre noget for et hurtigere nedløb? Og booste min mælkeproduktion? 

Kære mor.
Øv, hvor lyder det frustrerende. Det er lidt svært at sige, hvad der lige er på spil hos jer, da jeg mangler oplysninger om trivsel i øvrigt, altså vokser og udvikler han sig som han skal, er der de bleer, der skal være, har han fået sutteflaske ind imellem, hvilke ammestillinger bruger i, ammemønster, og flere andre ting, så det vil blive et frygtelig lang og forvirrende svar her i brevkassen.

Jeg vil anbefale, at du ringer til en af vores frivillige rådgivere på telefonlisten, da det vil give dig den bedste rådgivning.

http://www.fogf.dk/Ammeraadgivningen/hvor-ringer-jeg-hen

Får du ikke fat I nogen, så prøv igen en time eller to senere, eller skriv en sms til et par stykker om at aftale en tid.

 

Jeg krydser alt for, at I får de gode ammestunder tilbage.

 

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, ammerådgiver ved Forældre og Fødsel