Græder ved hver amning

02-07-2018

Skrevet af -

Min datter på 4 mdr. har altid haft vanskeligt ved at spise, og amning har aldrig været en hyggestund, desværre. Det har førhen været svært at amme hende, hvis hun var træt, men nu er det nu kommet dertil, hvor hun skriger ved hver amning. Om dagen bliver jeg nødt til at gå rundt med hende, før hun vil spise, og selv det hjælper ikke altid. Jeg har mælk nok, og hun tager fint på, men hun sover dårligt og er ofte ked af det. Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg vil gerne fuldamme til 6 mdr., men jeg kan ikke blive ved med at holde til, at hun afviser brystet hver gang med gråd til følge. Hun er i behandling ved osteopat - har før fået zoneterapi og kiropraktik, og jeg har haft en ammevejleder ude. Har I kendskab til lignende problematikker? 

Hej med dig og tak for dit brev

 

Ja, til dit sidste spørgsmål. Der er flere børn, der udviser samme adfærd ved brystet, som du beskriver.

Og jeg kan læse mig til, at du allerede har gjort flere gode tiltag og har gjort dig fine tanker om din datters frustration ved brystet.

Der kan være flere grunde til at et barn græder og er urolig ved brystet. Den hyppigste er som regel enten smerter eller ubehag eller frustration over at mælken enten løber for langsom eller for hurtigt ved brystet.

Smerter og ubehag kan skyldes spændinger i nakke, kæbe eller ryg, som hyppigst kommer af at barnet har ligget skævt  i bækkenet eller er blevet presset uhensigtsmæssigt under fødslen. I dette tilfælde vil mit råd være - som du allerede har gjort - at lade barnet vurdere og behandle ved en kiropraktor med osteopatisk overbygning. 

Hvis barnet ikke kan håndtere hurtig eller langsom mælkeløb, skyldes det ofte sutteteknik.

Du fortæller ikke rigtig om effekten af dine tiltag og jeg sidder tilbage med en del tillægsspørgsmål for at kunne komme lidt nærmere på en effektiv rådgivning af dig - så mit bedste råd til dig er du ringer til vores superdygtige og søde ammerådgivere, så de kan spørge mere detaljeret ind til dit barns adfærd ved brystet.

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen

Jordemoder, IBCLC og Ammerådgiver