Hvordan kommer jeg af med ammebrikkerne

11-05-2018

Skrevet af -

Da jeg for 3 uger siden fødte min stjernekigger-datter, fik jeg allerede et par timer efter fødslen stukket en ammebrik i hånden fordi det var en udfordring at få baby til at gabe højt nok op til at sutte korrekt og der var ikke tid til at hjælpe mig yderligere midt om natten. 

Jeg har siden prøvet at træne afvænning fra brikkerne. Jeg kan godt få baby til at gribe godt fat om brystet, men hun begynder aldrig at sutte. Tværtimod hopper hun hurtigt af igen og søger videre, som om hun ikke genkender brystet som et bryst fordi hun er vant til ammebrikkerne.

De vejledninger jeg kan finde, handler alle om at få baby til at gribe fat om brystet - men hvad gør man for at få hende til at sutte efterfølgende?

 

På forhånd tusind tak for hjælpen!

Kære mor.

Hvor er det ærgerligt, at i ikke fik mere hjælp til amningen.
Man kan godt have et vellykket og langt ammeforløb med brikker, hvis det nu ikke skulle lykkes at komme af med dem. Men det er selvfølgelig langt det nemmeste, hvis det nu kunne lade sig gøre.

Den bedste måde at få gang i sutteinstinkterne er ved at ”starte forfra” og gå i ammehi. Det vil sige, at i skal rive 2-3 dage ud af kalenderen, hvor i ligger hud mod hud, der er fri adgang til brystet, og ammer i laid back, så hun selv kan kravle til brystet og hapse på. Jeg linker lige til en video, hvor du kan se, hvad babystyret amning er.
https://www.youtube.com/watch?v=usLPBt1CM0s&t=63s&list=PLb4X2FNPtawuHJFK4n_xb4cHYfFbqCxuN&index=2

Nu skriver du at hun var stjernekigger, så det vil nok være en god idé at få hende forbi en kropsbehandler, der har forstand på spædbørn. Det kan være kiropraktor, osteopat eller kraniosakralterapeut. Hun kan måske have svært ved at holde fast i brystet, hvis hun har spændinger og låsninger, der generer.

Jeg håber det kan hjælpe jer. Ellers er du velkommen til at skrive igen, eller ringe til en af vores rådgivere på telefonlisten.

De bedste hilsner,

Camilla M. Olsen, Ammerådgiver ved Forældre og Fødsel