Jeg giver snart op

28-06-2019

Skrevet af -

Hej.

jamen hvor skal jeg starte hen...

Vi har kæmpet med amning i 6 uger. 

Jeg ammer med suttebrik fordi jeg ellers får meget ondt. Det føles som om jeg har et blåt mærke i brystet når jeg ammer hende uden.

Jeg har haft en ammevejleder ud at kigge på det og hun sagde jeg skulle bruge brikken. 

Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre mere for at komme af med den. 

Føler også at lille pigen ikke stimulerer ordentlig og min mælk derfor er gået lidt tilbage igen. 

Hej med dig

Smerter ved amning kan opstå ved flere ting. Ud fra det, du kort beskriver, lyder det som om, du enten er udfordret på teknikken, at din datter har mundmotoriske udfordringer eller det kan være svamp. Det er lidt svært at spore mig nærmere ind på, uden flere oplysinger. 

 

 Egentlig synes jeg du skal prøve at ringe til en af vores dygtige ammerådgivere, så hun har mulighed for at spørge mere ind til symptomer og teknik. Hun vil derudfra bedre kunne guide dig i den rigtige retning. 

 

Jeg tillader mig lige at kopiere svaret på sidste brevkassespørgsmål, svaret af ammerådgiver Camilla Olesen - det passer nemlig også rigtig godt til dig i første omgang!

"Du får lige et par videoer her, hvor du kan se, hvordan baby kommer godt på brystet:
Deep latch:
https://www.youtube.com/watch?v=7FJuBn2bgNk&list=PLb4X2FNPtawt0HEX-fNtrZycmlNauv65e&index=5&t=23s

En uddybende forklaring på, hvorfor baby skal have masser af brystvæv i munden:
https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E&t=102s


Derudover kan du lave brystkompressioner, når det første nedløb er aftaget, det kan også give ham noget ekstra mælk, som ikke skal arbejdes så hårdt for, og det hjælper til at holde baby vågen og aktiv ved brystet, og det booster din mælkeproduktion:

https://www.youtube.com/watch?v=wBrLYhABUlM

 

Det kan også være en rigtig god idé, at I prøver at starte forfra og går i ammehi: 

For at vække hans sutteinstinkter, skal I tage ammeferie i sengen eller sofaen, hvor i er så meget hud mod hud som muligt, lad brysterne være frit tilgængelige og lig i laid back ammestilling, hvor han selv får mulighed for at hapse sig på. Det er rigtig vigtigt, at du her er tålmodig og ikke forcerer processen. Det er alfa og omega, at hans teknik er korrekt for at stimulere brystet nok og for at han i sidste ende vil kunne blive mæt ved dit bryst. ( https://www.youtube.com/watch?v=y--syZR0u1E&index=2&list=PLwUkt8Y8pbNc6qrLQVJPhcPTB5aN1alOs&t=0s )
Det er vigtigt, at I har ro til dette, så ingen gæster eller ture ud af huset. Sørg for at have mad, drikke og snacks indenfor rækkevidde, og gør det til en hyggestund for jer begge. 

Det kan også være værd at øve liggende amning, altså hvor du og din søn ligger på siden, mave mod mave og i begge to har støtte til ryggen, så i kan ligge og slappe af. Det er guld værd til amning om natten, da du så også kan få noget hvile. Øv jer om dagen, hvor I ikke er alt for trætte, og hvor der er lys, så du kan se, hvad du laver. Det kan også være alletiders til middagslur, som i kan tage sammen på denne måde. Hvis du er bekymret for at sove sammen med ham, så kan du evt. læse mere om breastsleeping på denne hjemmeside:
https://cosleeping.nd.edu/

Breastsleeping er også rigtig godt for mælkeproduktionen..."

 

 

Jeg håber du her, har fået nogle idéer til at komme videre og ellers synes jeg som skrevet, du skal kontakte ammerådgiverne: https://fogf.dk/Ammeraadgivningen/hvor-ringer-jeg-hen

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnsen, jordemoder og IBCLC