Smerter til trods for ammebrikker

10-08-2018

Skrevet af -

Hej

Jeg bruger suttebrikker i forbindelse med amning, da han slet ikke kan få fat ellers.

Det har fra start gjort en smule mere ondt på den ene side end den anden. Han er nu 1 mdr og gør efterhånden ret ondt i den ene brystvorte. Det niver/river helt vild de første minutter, derefter aftager det lidt, men er nu begyndt at være ret ømt hele tiden. Det er i den ene side af vorten. Selve vorten er lidt blå/lilla bagefter. Bruger Madela brikker str L. Er ret opmærksom på at få den til at sætte lige på. 

Nogle ideer til hvad der er galt? 

Hej med dig

Smertefulde amninger er bare noget af det værste. Sejt at du holder ved!

En af de hyppigste årsager til smertefulde amninger, er forkert sutteteknik og forkert sutteteknik skyldes ofte forkert positionering/ammestilling.

 

Prøv at ligge ham til ved hjælp af Laid Back. Laid Back er en behagelig tilbagelænet ammestilling, hvor din søn ligger oven på dig som en lille frø. På den måde stimulere du alle hans diereflekser optimalt. Hold ham under fødderne (ikke under numsen), så han kan bruge sine kravlereflkser. Læg endelig hud mod hud. Det er vigtigt at du er tilstrækkligt understøttet under nakke, ryk og arme, så du ligger helt afslappet.

Prøv at se om det ikke forbedrer amningen og får det blå/lilla område væk fra brystvorten.

Fint, du sørger for, at suttebrikken er stor nok! Hvis du gerne vil af med suttebrikken, kan du prøve at fjerne den lidt inde i et måltid, så har vorten formet sig og måske bliver det nemmere for din dreng at fatte om den. Han udvikler sig også hele tiden mundmotrisk, så måske kan han allerede nu finde ud af at fatte om brystvorten.

 

Hvis det fortsætter med at gøre ondt, vil jeg anbefale dig at få dit barn tjekket enten af en professionel ammerådgiver (IBCLC) eller af kiroprakter med osteopatisk overbygning og børnetække. Det kan være, han har forstrukket nakken eller kæben unde fødslen eller i graviditet.

 

Venlig hilsen

Karen Bøhrnse

Jordemoder, IBCLC og ammerådgiver