Er du vores nye kasserer?

13-01-2024

Vi søger en ny kasserer som kan indtræde i bestyrelsen til næste generalforsamling, som afholdes den 23. marts 2024

Hvad er Forældre og Fødsel?
Forældre og Fødsel er en ikke-statslig organisation (NGO), uden partipolitisk tilknytning for brugerne af svangreomsorgen. Vi arbejder for at forbedre vilkårene for gravide, fødende og barslende.

Forældre og Fødsels hjertesag er at arbejde for at give brugerne af svangreomsorgen indflydelse og medbestemmelse over deres graviditet, fødsel og barsel.

I Forældre og Fødsel mener vi, at den enkeltes ønsker for graviditeten, fødslen og barslen kan være en drivkraft for en sundere start på familielivet samt en kilde til at undgå sygdom senere i livet. Vi repræsenterer brugerne i politiske sammenhænge, og vi arbejder aktivt for at få direkte indflydelse på områder som eksempelvis Sundhedsstyrelsens retningslinjer for svangreomsorgen, organisering af fødeområdet eller regionernes forvaltning af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

I Forældre og Fødsel tilbyder vi gratis, vidensbaseret og personlig ammerådgivning - til glæde for familielivet nu og sundhed fremadrettet i livet. Vores uddannede ammerådgivere tilbyder døgnet rundt, året rundt, gratis og anonym rådgivning både telefonisk og via en brevkasse, og man behøver ikke at være medlem af foreningen for at ringe eller skrive.

Bestyrelsen
Foreningens daglige ledelse varetages af bestyrelsen, som består af en forperson, næstforperson og kasserer, 2-4 øvrige bestyrelsesmedlemmer samt op til to suppleanter. Bestyrelsesarbejdet er som udgangspunkt ulønnet og frivilligt.

Bestyrelsen vælges på den årlige generalforsamling som i 2024, afholdes den 23. marts i Odense. 

Dine arbejdsopgaver som kasserer
Som kasserer er din vigtigste opgave at have overblik over foreningens økonomi, og bidrage med økonomiske aspekter, når bestyrelsen skal træffe økonomiske beslutninger i foreningen. Bestyrelsen har netop besluttet at udlicitere den løbende bogføring af indtægter og udgifter til ekstern bogholder, så "rugbrødsarbejdet" er du fritaget for. 

Kassererens opgaver og estimerede tidsforbrug er:

 • Udarbejdelse af budget og løbende regnskab (år til dato) i samarbejde med bestyrelsen: 3-5 timer årligt
 • Bistå de øvrige bestyrelsesmedlemmer med ansøgning om tilskudsmidler: 5-10 timer årligt
 • Ansøgning til landsindsamling og indsendelse af regnskab for landsindsamling: 1 time årligt
 • Løbende tjek af mail, e-boks og netbank: 1-2 timer ugentligt
 • Ajourføre medlemsliste: 0-1 time om måneden

Du får:

 • Grundig overlevering og oplæring i opgavernes indhold og arbejdsgange fra vores nuværende kasserer
 • Erfaring med foreningsøkonomi, regnskabsaflæggelse og budgetter
 • Ansvar for en vigtig opgave i driften af foreningen
 • Erfaring med bestyrelsesarbejde på et praktisk og et strategisk plan
 • Mulighed for at være en del af engageret bestyrelse og forening, som gør en forskel for fødende, kommende og nye familier i Danmark.

Om dig:

Vi lægger vægt på, at du vil påtage dig ansvar, er stabil og er engageret i at styrke foreningen. Som kasserer forventer vi, at du:

 • Har ordenssans og flair for økonomi og tal, dog kræves ingen særlig uddannelsesmæssig baggrund eller forudgående erfaring med budget og regnskab
 • Kan deltage i vores bestyrelsesmøder, 5-10 gange årligt
 • Har gå-på-mod og lyst til at indgå i arbejdet i en frivillig forening, som brænder for at gøre en forskel for fødende, kommende og nye familier.

Har du spørgsmål?
Hvis du er interesseret i at høre mere eller har spørgsmål til kassererposten, er du velkommen til at kontakte forkvinde Mie Ryborg-Larsen, på formanden@fogf.dk eller tlf. 6064 9824.