Bestyrelsen

Signe Amalie Pålsson Nordsted

Signe Amalie Pålsson Nordsted

Forkvinde

Mor til to døtre, den ene datter født i 2018 på Hvidovre Hospital, den anden fra 2021 født på Nordsjællands Hospital. Uddannet teknoantropolog med speciale i ammeteknologi og ammekultur med fokus på modermælks biologiske og symbolske betydning både for individet og i samfundet. Nystartet sygeplejerskestuderende.

»Jeg har siden efteråret 2020 arbejdet frivilligt med fødendes vilkår og rettigheder blandt andet i forbindelse med borgerforslaget for bedre fødsler og gennem en kronik i Information om utilsigtede overgreb i svangreomsorgen. Jeg vil med denne post bidrage til, at forældres stemmer bliver hørt, så vi opnår en svangreomsorg, hvor alle har de bedste forudsætninger for at gå trygge og velforberedte ind i forældreskabet – uanset social status, geografisk placering og pengepung.«

Julie Gjørtz

Julie Gjørtz

Næstforkvinde

Mor til en lille dreng på 4 år, som er født på Skejby ved akut kejsersnit. Bor syd for Aarhus og bidrager til bestyrelsen med en kommerciel baggrund. Arbejder til dagligt som fødselshjælper/doula og ammevejleder i egen virksomhed.

Julies rolle i Forældre og Fødsel ligger primært i vores eksterne kommunikation, visuelle udtryk samt omfattende forståelse for de markedsdynamikker, vi opererer under. Hun står for strategisk planlægning og effektiv vækst af foreningens kendskabsgrad- både blandt brugerne af svangreomsorgen, men også vores samarbejdspartnere.

- Repræsentant i Dansk Kvalitetsdatabase for Fødsler under RKKP.
- Advisory board member i forskningsprojekt om obstetrisk vold i Danmark
- Brugerrepræsentant i projekt vedr. akut kejsersnit på Herlev Hospital
- Intern politisk arbejdsgruppe
- Intern kommunikationsgruppe
- Kommunikationsansvarlig på 'Kend Dine Rettigheder'
- Med-vært på Forældre og Fødsels Podcast

»Efter min egen fødsel i 2021 brænder jeg for at forbedre fødselsområdet og hjælpe andre gravide og forældre med at få en blidere start på forældreskabet, end jeg selv oplevede. Derfor sidder jeg også i bestyrelsen hos Landsforeningen Sind og Fødsel.«

Olja Artemeva

Olja Artemeva

Bestyrelsesmedlem og kasserer

34 år, mor til to børn og har en baggrund som journalist og fitnessinstruktør. Aktuelt social- og sundhedsassistentelev efter flere år som hjemmepasser.

»Min interesse for graviditet, fødsel og efterfødselsperioden startede efter et tidligt graviditetstab. Siden da har jeg fordybet mig i kvindekroppen, fødselsfysiologi og de valg, vi har som fødende. Jeg har haft den store gave at have en nær veninde som privat jordemoder og har derfor oplevet fødselsverdenen fra en mere individuel og fri vinkel. Det betyder også, at jeg ikke personligt har erfaret de udfordringer, systemet kan give kvinder – men jeg ser og lytter til dem, der har.

Jeg er født og opvokset i Rusland, hvor fødende kvinder stort set ingen rettigheder har (medmindre de har købt dem). Derfor er det både inspirerende og tankevækkende for mig at se, hvordan vi i Danmark har stærke tilbud og en smuk fødselskultur – men stadig noget at forbedre.

Jo mere jeg har engageret mig i graviditet og fødsel, desto mere har mit fokus vendt sig mod barnets oplevelse. Alt det, vi arbejder for i Forældre og Fødsel – tryghed, oplysninger, respekt – handler i sidste ende ikke kun om den fødende, men også om det nye liv, der begynder.
I bestyrelsen er jeg primært en praktisk bidragsyder og observatør. Og så elsker jeg at være en del af et fællesskab, hvor kvinders styrke og fødslens betydning bliver anerkendt.«

Karen Bøhrnsen

Karen Bøhrnsen

Bestyrelsesmedlem

Jeg er mor til seks vidunderlige børn i alderen 14 til 26 år og har en kandidatgrad i jordemodervidenskab. Lige nu er jeg i gang med at afslutte en master i ledelse, som jeg tror vil styrke mine evner som bestyrelsesmedlem i Forældre og Fødsel.

Jeg har været medlem af Forældre og Fødsel siden 1998, da jeg fik min ældste. I de senere år har jeg engageret mig i bestyrelsesarbejdet, hvor jeg er kontaktperson mellem ammerådgivningen og bestyrelsen. Jeg er også redaktør af “Amningens ABC”, et vigtigt leksikon for amning, og fungerer som ammekonsulent på vores uddannelse for frivillige ammerådgivere.

»Som jordemoder brænder jeg for at bevare fødsler naturlige og sikre, og jeg kæmper for autonomi i alle aspekter af svangerskab og fødsel. Dette gør det naturligt for mig at bidrage til Forældre og Fødsel, hvor jeg kan anvende mine faglige kompetencer til at støtte bestyrelsens vigtige arbejde.

Jeg ser frem til at fortsætte med at arbejde for vores værdier og skabe et stærkt fællesskab for alle forældre.«

Sofie Maria Markvard Wiens

Sofie Maria Markvard Wiens

Bestyrelsesmedlem

Sofie er mor til tre drenge fra ‘15, ‘18 og ‘21. Født på hhv. Skejby, hjemme og Horsens. 
Uddannet Kandidat i Folkesundhedvidenskab med speciale i sundhedsfremme, sundhedspolitik og svangreomsorgen. 


Sofie er bestyrelsens generalist, og bidrager til
- at repræsentere fødende og forældre i diverse fora, f.eks. Dansk Kvalitetsdatabase for Fødsler, Region Syddanmarks Fødeplansudvalg og forskningsprojekter
- at holde oplæg for sundhedsprofesionelle om gravide og fødendes oplevelser
- udviklingsprojekter i foreningen
- at planlægge møder og arrangementer


»Jeg har været gravid, ammet og været forælder sideløbende med min studietid på Aarhus universitet i de 7,5 år, hvor jeg har læst først en bachelor, så en kandidat i folkesundhedsvidenskab. Mine møder med sundhedsvæsenet før, under og efter de tre fødsler, har været genstand for mange personlige og faglige overvejelser og analyser, hvilket betyder at jeg har udviklet en helt særlig forkærlighed for svangreomsorgen.«

De sidste tre år har jeg engageret i mig Forældre og fødsels bestyrelse, fordi jeg gerne vil tale de fødendes sag, og på den måde bidrage til en svangreomsorg med mere viden om, og fokus på, de fødendes oplevelser.

Vi har, i globalt perspektiv, en ret unik svangreomsorg med gratis adgang til kompetente jordemødre og fødselslæger, som både har fokus på sikkerhed og omsorg, og som kæmper de fødendes sag hver dag. Der er dog stadig brug for en forening som repræsenterer de fødende og deres familier, da der kan opstå blinde vinkler eller interessemodsætninger - Forældre og fødsel repræsenterer alle fødende, også dem hvis ønsker udfordrer systemet, og dem hvis oplevelser i svangreomsorgen ikke harmonerer med de sundhedsprofessionelles selvforståelse og hensigter.

Jeg ønsker, at bygge bro ved at skabe tillid og forståelse mellem sundsvæsenet og familierne - ved at fortælle deres historier, og vende tilbage med indsigt i de mange gode tiltag som bliver sat i værks i svangreomsorgen og på fødegangene. Gode tiltag, som alle ønsker sig flere af, og dermed flere ressourcer til at udvikle og implementere. Forældre og fødsel har før samarbejdet med fagprofessionerne om at sætte politisk fokus på fødeområdet, og det håber jeg at vi kan lykkes med igen!

Derudover ønsker jeg for foreningen, at der kan blive rejst midler til at ansætte et sekretariat, som kan arbejde på fuld tid med alle de projekter og vigtige samarbejder, som vi bliver inviteret til at bidrage til, og styrke vores indsamling og deling af viden om familiernes oplevelser i, og ønsker for, svangreomsorgen.

Phenia Joy Danielsen

Phenia Joy Danielsen

Bestyrelsesmedlem

31 år, bosat i Tårnby kommune og mor til to døtre fra 2016 og 2021. Begge børn er født i hjemmet, den sidste i en såkaldt ”frifødsel” uden en autoriseret jordemoder til stede. Bachelor i Interkulturel Pædagogik og Arabisk fra Syddansk Universitet, og arbejder på et kvindekrisecenter.

»Jeg er uddannet fødselshjælper, og har undervist i fødselsforberedelse på hold og hos private. Jeg har endnu ikke deltaget ved så mange fødsler, da min yngste datter fortsat er lille. Jeg har længe fulgt Forældre og Fødsels arbejde, og været aktivt medlem. Pt er jeg ved at tage uddannelsen til ammevejleder.

Jeg vil arbejde for at alle fødende føler sig hørt i deres møde med sundhedsvæsenet under graviditet og fødsel. At sætte fokus på familiernes autonomi og selvbestemmelse. Jeg vil arbejde for at sætte fokus på, at ikke alle fødende kan skæres over en kam, og at der skal være mere plads til individuelle valg og beslutninger samt den fødendes håb og drømme. Herudover øget fokus på informeret samtykke og information om alternativer.

Jeg vil arbejde for lighed for gravide og deres familier i forhold til tilbud om støtte til fødsel og amning, da jeg selv har været privilegeret nok til at betale mig fra det og efterfølgende har indset hvor stor en forskel det gjorde for hele mit forløb som nybagt mor.«

Camilla Maria Hentze

Camilla Maria Hentze

Bestyrelsesmedlem

Jeg er bosat lidt udenfor Aarhus ved Hinnerup, hvor jeg bor med min mand, tre børn. Min vej ind i forældreskab og fødselsverden har båret på en fødsel, der på papiret var ukompliceret og god, men som følelsesmæssigt og psykologisk ramte mig hårdt, fordi vi var overladt til os selv. De to sidste fødsler var hjemmefødsler, hvor jeg oplevede at tage min første fødselsoplevelse tilbage.

Jeg har min egen selvstændige praksis i Hinnerup, hvor jeg primært arbejder med “familiedannelse”. Her bruger jeg først og fremmest min uddannelse som autoriseret psykolog. Jeg er også uddannet doula og ammevejleder, hvorfor mine ydelser både er før, under og efter en fødsel. Derudover er jeg supervisor hos Fødselshjælpen.

Der er så meget psykologi i familiedannelse, og det er et kapitel af ens liv, der byder på et stort potentiale for personlig udvikling og heling.

Dagligt er jeg i berøring med nye familier, nye mødre og nye fædre, der har efterfødselsreaktioner, fødselsdepressioner, som arbejder på at finde ind til sig selv igen, som har oplevet traumer i forbindelse med fødslen eller mennesker, der har været igennem svære fertilitetsforløb med gentagne aborter og ufrivillig barnløshed.

»Det er min ambition for min rolle i bestyrelsen at få psykologiens rolle sat mere i spil. At blive klædt på med den rette viden er centralt, så de individuelle familier ved, hvad der er normale reaktioner og hvornår de skal gribe ud efter hjælp. Lige såvel er den rette viden centralt for at skabe de rette betingelser for forældre og fødende i vores system i Danmark. Jeg oplever, at når de politiske beslutninger oppefra ikke har tilstrækkeligt indsigt i mennesker og psykologien, så drypper det manglende ansvar ned på fagpersonale omkring forældre og fødende og i sidste ende er det den nybagte familie, der betaler prisen og bærer ansvaret - dét kan og må vi gøre bedre.«

Tiffannie Alexandra Schaumann

Tiffannie Alexandra Schaumann

1. suppleant

Jeg har valgt at engagere mig i Forældre og Fødsel, fordi jeg finder vores arbejde for fødendes vilkår utroligt vigtigt. Foreningen kæmper for bedre rettigheder og muligheder for kommende og nye forældre, og det vil jeg gerne være en del af.

Særligt brænder jeg for fødendes rettigheder under graviditet og fødsel, for at skabe opmærksomhed på obstetrisk vold samt de muligheder, der findes for at klage over problematiske forløb. Min egen oplevelse med et akut kejsersnit i 2022 har givet mig et indblik i, hvor komplekst det kan være at navigere i klagesystemet, når noget ikke går som forventet. Jeg har selv søgt patienterstatning og klaget over flere aspekter af mit fødselsforløb til forskellige instanser – en kamp, der stadig pågår.

Til daglig arbejder jeg i Skattestyrelsen med juridisk sagsbehandling af komplekse sager om formuer i skattely-lande. Derudover er jeg tillidsrepræsentant og har været ansigtet udadtil i Skattestyrelsens ansættelseskampagner samt rollemodel for nye elever.

Som en del af bestyrelsen håber jeg at sætte mere fokus på obstetrisk vold og få anerkendt, at det eksisterer. Kun ved at erkende dets eksistens, kan vi arbejde på at beskytte både fødende og sundhedspersonale mod, at det sker. Derudover ønsker jeg at sætte mere fokus på, hvor svært det er at klage i det danske system – og hvad vi kan gøre for at ændre det.

Katrine Kroløkke Allibert

Katrine Kroløkke Allibert

2. suppleant

Jeg er mor til tre børn fra '17, '19 og '21, alle født i Berlin på hospital. Jeg er uddannet moderne danser og certificeret yogalærer, slyngevejleder, hormon- og cyklusvejleder og doula. Jeg har i de sidste mange år mødt gravide og efterfødselskvinder gennem yoga forløb og doula praksis, som mange berettiger om et rigidt møde med sundhedssystemet.

Jeg håber, at jeg med min plads i Forældre og Fødsel kan åbne et rum for forståelsen af, at fødslen tilhører kvinden, ikke systemet. At der kan blive bedre plads til at gravide, fødende og nybagte forældre bliver mødt kærligt, forstående og som de kompetente forældre, de er i sundhedssystemet.

Mange kvinder spørger mig i forbindelse med min doula- og yogapraksis, om de gerne må det ene eller det andet, så mit håb er at udbrede rettigheder inden for svangreområdet ud til gravide og fødende i Danmark. For vi kvinder har fortjent bedre end det vi ofte bliver tilbudt og i værste fald udsat for.

Mit ønske er at give kvinder og forældre kraften tilbage, så de med tillid kan træde ind i deres nye roller. At de kan tage fuldt ejerskab over deres beslutninger, med støtte i ryggen.